De langverwachte ThruDark HeriTech collectie in samenwerking met Jason Fox

ThruDark heeft recent de langverwachte “HeriTech” collectie gelanceerd, met een unieke samenwerking met merkambassadeur en oude vriend Jason Fox – “Foxy”. Deze eerste collectie bestaat uit een overshirt en een broek gemaakt van het fijnste ultradroge gewaxte katoen van British Millerain, de oudste en meest toonaangevende fabrikant van gewaxt katoen ter wereld.

De parel in de collectie zal ongetwijfeld de fisherman rib knit jumper zijn – de eerste die is versterkt met de sterkste synthetische vezels die de mens kent, Cordura en Dyneema. Met 100% zuivere wol, voor maximaal comfort en isolatie, duurzaam gecertificeerd en afkomstig uit Nieuw-Zeeland. De HeriTech-lijn van ThruDark rust de moderne man effectief uit met zowel de klassieke stijl als de geavanceerde functionaliteit die nodig is voor de urban tot outdoor lifestyle.

Wie is Jason Fox?

De langverwachte ThruDark HeriTech collectie in samenwerking met Jason Fox

Oud-Special Forces-persoon Jason Fox is waarschijnlijk het bekendst vanwege zijn verschijning in het Britse televisieprogramma “SAS: Who Dares Wins”. In dit programma worden deelnemers fysiek en mentaal uitgedaagd in een intense trainingsomgeving die is gebaseerd op de selectieprocessen van de Special Air Service (SAS), een elite-eenheid van het Britse leger. Jason Fox fungeerde als een van de instructeurs in het programma, waarbij hij zijn expertise als voormalig lid van de Special Forces gebruikte om de deelnemers te begeleiden en te evalueren tijdens hun uitdagingen. 

I’ve worked closely with ThruDark for years now and this is a really exciting opportunity for me to put my own personal touch on a collection that reflects my busy lifestyle, with a chance to tell my story in a new way.

Foxy, ThruDark Ambassador

British Millerain

Met zes generaties textielinnovatie achter zich is British Millerain niet alleen de originele, maar ook de wereldleider in gewaxt katoen. Het in Lancashire geboren bedrijf produceerde zijn eerste gepatenteerde regenwerende finish in 1894. Na meer dan een eeuw van verfijning, onderzoek en herontwikkeling komt het TekWax katoen van British Millerain naar ThruDark.

Gewaxt katoen werkt zo goed als waterdichte barrière omdat de holle vezels kunnen worden opgevuld met was en deze vasthouden, waardoor de vezels waterdicht worden. Wat het TekWax katoen van British Millerain echter onderscheidt, is de ultradroge afwerking. Deze ultradroge afwerking is zorgvuldig geselecteerd door ThruDark om alle functionele prestaties van een klassiek gewaxt doek te bieden zonder het vochtige gevoel van traditioneel gewaxt katoen.

Een primeur voor gebreide kleding

ThruDarks eerste stap in de wereld van gebreide kleding is, zoals het hoort, compromisloos cool. Met een Woolmark en Oeko-Tex gecertificeerde Nieuw-Zeelandse wol in een zware, ribgebreide, fisherman stijl constructie en voor de allereerste keer een premium wollen pullover versterkt met Cordura/Dyneema mix versterkingen. Cordura en Dyneema zijn twee van de sterkste door de mens gemaakte vezels op de planeet en worden routinematig gebruikt, van militaire hardware tot ruimtestations – het gebruik ervan in een wollen pullover is ongekend. Ongekende innovatie, breigoed als geen ander, de perfecte balans tussen gevoel en stevigheid.

De langverwachte ThruDark HeriTech collectie in samenwerking met Jason Fox

Friendly forces 

Het assortiment is ontworpen en gelanceerd in samenwerking met voormalig UKSF-operator, nu avonturier, schrijver en voorvechter van gezondheid voor mannen Jason Fox. Het is bedoeld om te voldoen aan de behoeften van de moderne man. Voor mensen die op zoek zijn naar functionele, klassieke stijlen die net zo effectief zijn in de bergen als in de directiekamer.

De langverwachte ThruDark HeriTech collectie in samenwerking met Jason Fox

Meer informatie over The Foxy Collection

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Voor iedere voet de juiste leest met Hanwag

Al jarenlang zijn de leesten van Hanwag een essentieel onderdeel van hun schoenen. Deze leesten, de basisvorm waarop een schoen wordt gevormd, bepalen in...

Zijn de jassen van Cortazu echt zo waterdicht als ze beweren?

Looks en trends zijn natuurlijk belangrijk als je op zoek gaat naar een nieuwe jas, maar hoe weet je of een bepaalde outdoor- of...

Met Royal Robbins ‘Born in Basecamp’ en authentieke avonturen

Het gevoel van voldoening en verbondenheid met de natuur is precies waar de geest van Royal Robbins - Back to Basecamp over gaat.

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief