Informatie testcondities

Deze hardloop broek is getest in de buitenomgeving bij een temperatuur van ongeveer 15 graden tot en met 24 graden.

Review

Deze broek is bedoeld als trail running broekje (korte pijpen). Daar zit gelijk ook het minpunt van de broek en dat is dat het gebruiksdoel niet geheel duidelijk is. De sportbroek kan gebruikt worden om simpelweg hard te lopen, maar is tevens geschikt als meer stevigere broek voor een stevige wandeltocht.

In het eerste geval (hardloopbroek) is de broek relatief zwaar in vergelijking met andere hardloopbroekjes. Dat neemt niet weg dat de broek snel de transpiratie afvoert. Daarnaast heeft de sportbroek een opvallend stevige binnen (onder-)broek.

In het tweede geval (stevige wandelbroek) is de broek goed. De broek is stevig en daardoor is hij geschikt voor het stevigere werk. In dat kader is de broek goed, want hij is slijtvast, heeft een opbergzakje op de rug en zijn de broekspijpen niet te kort. Wel zou ik meerdere kleine(-re) opbergzakjes in de broek zetten want bij gebruik van een grotere rugzak schuurt deze op het opbergzakje.

Kortom, de broek is zeer geschikt voor het stevigere wandelwerk en actieve beweging in de ruigere gebieden en omgeving. De broek zou meer opbergzakjes kunnen hebben.

Als hardloopbroekje is deze geschikt, maar zou mijn voorkeur uitgaan naar een lichter model.

Tot slot, ook hier is de maatvoering niet goed. De broek heeft een taillemaat die m.i. niet correspondeert met maat XL.

Pluspunten

  • Voert transpiratie snel af
  • Houd je goed warm

Minpunten

  • Is relatief zwaar
  • Weinig opbergmogelijkheden
  • Maatvoering klopt niet

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.