Review: Salomon Sense Pro Trailrunning Schoenen

Informatie testcondities

Deze schoenen zijn gebruikt in Nederland, België en Frankrijk op verschillende soorten ondergrond en onder verschillende klimatologische omstandigheden.

Review Salomon Sense Pro

Het meest opvallende aan de schoen is het gebruik van de een zogenaamde ‘ snowboardsluiting’ in plaats van de traditionele veters. Dat maakt dat de schoen eenvoudig is aan te trekken zonder dat er dubbele knopen moeten worden gelegd ter voorkomen van losse veters. De sluiting is door middel van verlengde elastische tongstukken aan het voetbed. Dit zorgt ervoor dat er bijvoorbeeld geen steen gruis in je schoen kan komen. Salomon noemt dit Endofit.

Los daarvan het volgende:

Pasvorm – de pasvorm is goed. Hoewel bij aanvang de schoen zeer nauw aanvoelde en ogenschijnlijk te klein was. Na een aantal keren zat de schoen beter en voelde hij beter aan. Het lijkt of er aandacht aan is besteed want de voorzijde van de schoen is voldoende ruim. Anders gesteld: je tenen worden niet in elkaar gedrukt. Wat daarmee na enkele keren overblijft is een strakzittende schoen die goed aanvoelt.

De schoen is van voldoende steun en comfort voorzien. De schoen geeft voldoende stabiliteit op smalle paadjes en dergelijke.

Uiterlijk – de schoen kan worden verkregen in verschillende felle kleuren. Hoewel ik persoonlijk wat meer terughoudend ben in de kleuren, is het voordeel van deze schoenenkleur dat deze opvallen in het donker. Voor de rest is de schoen stevig vormgegeven. Op de neus zit een zogezegde brede stootrand. Dat is prettig op die paden, sporen en ander bosachtig terrein waar je langs beplanting en rotsen loopt. Het komt de schoen daarmee ten goede. De schoen voelt echter relatief zwaar aan. Salomon heeft modellen die lichter zijn.

Zool – er is gekozen voor een relatief dikke maar wel lage zool. Dat maakt dat men relatief ‘laag’ staat. Dat is prettig in geaccidenteerd terrein in verband met stabiliteit. Er zitten profiel onder, maar het profiel voldeed in beperkte mate. Op zichzelf staande had de schoen voldoende grip, maar dit mag meer zijn. De schoen voldeed in bergachtig terrein, maar bij natte rotsen (wat sowieso een gevaar is) had de schoen onvoldoende grip. Daarbuiten op modderige paadjes wilde ik nog regelmatig wegslippen.

Tot slot merk ik op dat ik de schoen onvoldoende vond ventileren. Dit kan een gevolg zijn van het strak zittende pasmodel, maar de schoen moet goed geventileerd worden. Daarnaast droogt de schoen relatief langzaam. Bij meerdaagse tochten geeft dit irritatie, omdat andere schoenen zoals bepaalde Patagonia-modellen dit mindere mate hebben.

Pluspunten

  • Pasvorm
  • Stevigheid

Minpunten

  • Grip
  • Ventilatie

Review overzicht

Overall
Gebruiksvriendelijkheid
Prijs/kwaliteit

Samenvatting

Een strak zittende, stevige en stabiele trailrunning schoen met aandachtspunten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Review: De Nordic Pocket Saw kettingzaag in zakformaat

De afgelopen jaren heb ik een aantal flexibele draadzagen gebruikt, waarvan het gros niet echt duurzaam bleek. De Nordic Pocket Saw is net even...

7 mythes over inlegzolen ontkracht

Voeten worden blootgesteld aan grote hoeveelheden druk en schokken, of je nu hardloopt, skiet, fietst of gewoon wandelt in het dagelijks leven. Deze druk...

Review: On Cloudultra Trailschoenen

De On Cloudultra is de nieuwe trailschoen van On die specifiek ontwikkeld is voor het lopen van ultra’s (afstanden boven de marathon afstand). On...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief