Timothy Olson is het nieuwe gezicht van de Ocean Outdoor Film Tour

De European Outdoor Film Tour 2022 komt er weer aan! De avonturenrugzak is propvol met nieuwe verhalen van mensen die hun passie onvoorwaardelijk volgen. De samenstellers van de EOFT verheugen zich nu al op de herfst van 2022, wanneer zij de bekendste voorstellingenreeks in z’n soort weer mogen presenteren.

Uitvoerige informatie over het gehele programma volgt eind augustus. Nu al is duidelijk wie het „new face of adventure“ van de EOFT 2022 zal zijn: Ultrarunner Timothy Olson! De première vindt op 13 oktober 2022 in de Alte Kongresshalle in München plaats, gevolgd door de grote TOUR door Europa. Er zijn meer dan 400 voorstellingen gepland. De totale duur van de films in de klassieke EOFT-stijl bedraagt ongeveer 120 minuten. Het gehele programma met toelichting en loterij duurt tussen tweeënhalf en drie uur. De datums liggen vast, de voorverkoop is gestart en kaartjes zijn per direct te bestellen.

The new face of adventure Timothy Olson

In de zomer van 2021 ging Timothy Olson op de Pacific Crest Trail de grootste uitdaging uit z’n carrière aan. De totale lengte van 2.650 mijl, ofwel 4.265 kilometer van de `PCT`, leggen de meeste gewone stervelingen in vijf tot zes maanden af. Zoniet Timothy: hij slaagt erin een nieuw, ongelooflijk record op te stellen van 51 dagen, 16 uur en 55 minuten. Hij moest daarbij dagelijks 50 mijl, -ongeveer 80 kilometer- afleggen!

Timothy Olson is het nieuwe gezicht van de Ocean Outdoor Film Tour
© Adidas

In de trailrunningscene is Timothy geen onbekende: De prestigieuze „Western States Endurance Run“ over 100 mijl won hij al twee keer achter elkaar, in 2012 en 2013 en stelde daar toen een nieuw record op. Als tweevoudig vader en familieman kan hij tijdens zijn projecten altijd op zijn vrouw en kinderen rekenen. Zij begeleiden hem vaak bij zijn avonturen. Hijzelf houdt zijn focus vast middels dagelijkse meditatie-oefeningen.

Timothy Olson is het nieuwe gezicht van de Ocean Outdoor Film Tour
© Adidas

In de tourfilm THE MIRAGE volgen we Timothy op de stoffige trails van Noord-Amerika en proberen hem bij te houden!

Hier kom je meer weten over Timothy Olson?

Stay tuned!

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

In twee etmalen door Marokko tijdens de Mazda Epic Drive

De Mazda Epic Drive is een unieke rijervaring die autorijders de mogelijkheid biedt om Mazda’s nieuwste modellen te testen in uitdagende en adembenemende omgevingen....

Licht en stevig in de bergen met de Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX | Review

De Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX is uitstekende wandelschoen die voor veel terreinen is geschikt en die voldoet aan mijn verwachtingen.

MiiR is goed voor de gebruiker én de planeet

MiiR heeft een duidelijke missie: producten creëren die goed zijn voor de gebruiker én de planeet.