Vandaag lanceert O’Neill, het legendarische surf merk opgericht door Jack O’Neill in Santa Cruz Californië, de nieuwe wereldwijde merkcampagne “UNREASONABLE expectations since 1952, grof vertaald naar het Nederlands “onredelijke verwachtingen sinds 1952.”

Deze wereldwijde campagne benadrukt de diepgewortelde toewijding van O’Neill om vooral producten te ontwerpen die verder gaan dan wat over het algemeen als ‘redelijk te verwachten’ wordt beschouwd. “Ons bedrijf werd gecreëerd op basis van de beste producten die er op de markt te vinden zijn”, volgens Willem Haitink, Algemeen Directeur van O’Neill. “De uitvinding van het wetsuit en board leash, en de oprichting van de eerste surf shop ooit maken een zeer belangrijk deel uit van onze legendarische geschiedenis, waarin we producten leveren aan consumenten en professionele atleten die alle verwachtingen te boven gaan.”

Deze UNREASONABLE campagne benadrukt niet alleen de ONREDELIJKE eigenschappen van de O’Neill producten en de atleten die deel uitmaken van Team O’Neill, maar focust tegelijkertijd volledig op de jeugd van vandaag. “De jonge volwassenen van vandaag omschrijven zichzelf niet meer alleen als surfers, skiërs of snowboarders. Ze zijn geïnteresseerd in alles wat de wereld te bieden heeft. Ze willen alles en ze willen het nu meteen, en dat is volkomen ONREDELIJK in de beste zin van het woord,” volgens Doug Perkul, Hoofd Marketing O’Neill.

De campagne wordt vandaag wereldwijd gelanceerd met de verspreiding van de O’Neill Manifesto film. Als achtergrondmuziek voor deze UNREASONABLE film is O’Neill een samenwerking aangegaan met AWOLNATION, de populaire Amerikaanse elektronische rock band, en is gekozen voor het beeldende muziekstuk en tevens hoofdtrack “Run” van het nieuwe album dat op 17 maart aanstaande door Red Bull Records uitgebracht zal worden. “Wij zijn allemaal enorme fans van AWOLNATION en toen we hoorden dat Aaron Bruno, de leadzanger van AWOLNATION, open stond voor een samenwerking met O’Neill, waren we enorm onder de indruk. Niet alleen heeft deze band het juiste geluid dat perfect past bij ons merk en de Manifesto film, maar Aaron surft zelf ook en begrijpt onze ethiek en lifestyle volledig”, voegt Doug Perkul toe.

“Surfen en muziek gaan hand in hand. Woorden die beide disciplines heel goed omschrijven zijn instinct, ritme, geluk, verdriet, zwaar, zacht, teleurstelling, beloning, bescheidenheid, verwoesting en glorieus op welke dag dan ook,” legt Aaron Bruno, de leadzanger van AWOLNATION uit. “Alleen een surfer snapt de ware spirituele reiniging van de ziel als je in een barrel surft. Zelfs als we onderweg zijn op tour en optreden voor duizenden mensen, kan ik me soms niet inhouden en denk ik aan wat voor goede tubes ik misschien thuis mis op dat moment.“

De O’Neill Manifesto film wordt in de komende maanden opgevolgd door video’s van O’Neill’s topatleten in de surf- en snow wereld. De campagne eindigt later dit jaar met het “UNREASONABLE” filmfestival, waarbij een zorgvuldig geselecteerd groepje van succesvolle filmregisseurs waaronder bijvoorbeeld Stefan Nadelman, winnaar van het Sundance Filmfestival, een nieuwe invulling geeft aan moderne actie-sporten gezien door een ‘UNREASONABLE’ lens.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.