Testcondities

Ik heb de Merrell Capra Sport GTX hiking schoenen getest tijdens een wandeling in Noord-Frankrijk, van Chauvency St. Hubert naar Sapogne-sur-Marche. Een wandeling van ongeveer 15 km over glooiend terrein, met hier een daar een wat steilere klim en afdaling. Een deel ging over verharde weg, maar het merendeel waren onverharde paden. Het laatste deel van deze wandeling liep over een kleipad langs landbouwgrond. Het was een bewolkte dag met af en toe motregen.

Review

Merrell Eagle GTX
Merrell Eagle GTX

Ik wandel al meer dan 15 jaar op Merrell’s. Ergens eind jaren negentig kocht ik in Amerika een paar Eagle GTX boots (suède en halfhoog). Ik nam ze de hele wereld over, van de Kaapverdische eilanden tot Japan. Ze zijn nu op. Dus een mooi moment om te zoeken naar wat mijn volgende schoenen moeten worden. Mijn wandelgedrag is in al die jaren veranderd. Daar waar ik vroeger meer korte wandelingen maakte, af en toe in de bergen, maar vaker in wat heuvelachtig terrein, wandel ik nu langere afstanden. En bij langere afstanden vind ik belangrijk dat het gewicht beperkt blijft. De Merrell Capra GTX is volgens de leverancier een extreem lichtgewicht snelheids hiker.

review-gearlimits-merrell-capra-sport-GTX-weegschalIk heb een schoen op de weegschaal gezet. En met 384 gram per schoen zijn het in deze categorie inderdaad lichtgewichten. Bij een eerste inspectie van de schoen vallen meteen twee zaken op: de voorzool heeft minder profiel en de hak (ook met minder profiel) gaat in een hoek omhoog. Ik was heel benieuwd wat dat met de grip zou doen. Gedurende de wandeling heb ik diverse tests uitgevoerd. Mijn conclusie is dat de zool echt op alle ondergrond heel veel grip geeft.

review-gearlimits-merrell-capra-sport-GTX-hakNa het aantrekken zitten de schoenen direct comfortabel. Bijna vreemd voor nog niet ingelopen schoenen. Tijdens de wandeling gaan de schoenen alleen nog maar beter zitten. En ondanks dat ik jaren op half hoge schoenen heb gelopen mis ik de steun aan mijn enkels niet. Met deze lage schoenen ben ik niet een keer uit balans geweest. De binnenzool absorbeert de schokken van de ondergrond goed. Ondanks de motregen bleven mijn voeten en sokken droog. De schoenen lopen daardoor prettig. Ik neem de schoenen deze zomer zeker mee naar Yukon en Alaska om ze verder in te lopen.

Pluspunten

  • Gewicht
  • Grip
  • Comfortabel

Minpunten

  • Let op schoenmaat – schoen lijkt wat kleiner uit te vallen.
  • De zwarte/grijze uitvoering is wat saai (persoonlijk)

 

REVIEW OVERVIEW
Overall
Gebruiksvriendelijkheid
Prijs/kwaliteit
SOURCEMerrell
Previous articleA Camera named Lily: cheap, easy; but with limitations
Next articleDe Nieuwe Trollhetta Rugzak van Bergans
Ik ben een actieve sporter met een grote voorliefde voor skiën. Ben in de winter altijd een paar weken in de sneeuw om les te geven o.a. voor de Vereniging van Gehandicapte Wintersporters (VGW). Op de vele reizen buiten het winterseizoen wandel ik veel en doe ik aan mountainbiken. In 2013 liep ik in België de Dodentocht (100km op een dag). Om fit te blijven speel ik squash en loop ik hard.
review-merrell-capra-sport-gtx-hiking-schoenenEen comfortabele lichtgewicht hiking schoen. Een schoen die meteen prettig zit. Met veel grip onder alle omstandigheden. Een lage sportieve schoen die zeker het proberen waard is.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.