Op 12 september 2015 wordt het eerste The North Face Nightray Outdoor-festival georganiseerd. In niet zomaar op een locatie. Dit nieuwe outdoor-ontdekkingsfestival vindt plaats in de bekende kloof Gorges du Verdon in Frankrijk, waar je een helt nacht samen met The North Face de wildernis kunt ontdekken. Een geweldige mogelijkheid voor outdoor-fans met een onbedwingbare nieuwsgierigheid naar een nachtelijk avontuur met The North Face-atleten. Kampeerders ervaren op actieve wijze de onbekende kant van het ravijn, van zonsondergang tot zonsopkomst.

The North Face Nightray Outdoor festival aangeboden door Jeep

Het The North Face Nightray Outdoor-festival – aangeboden door Jeep – geeft kampeerders de mogelijkheid het prachtige Gorges du Verdon op een nieuwe manier te ervaren, door nachtelijke activiteiten als klimmen, trailrunning en hiken. Gorges du Verdon staat bekend als de Grand Canyon van Europa, en wordt gezien als de mooiste door een rivier uitgesleten kloof van Europa. De kloof vormt een 21 kilometer lange grens tussen de Franse departementen Alpes-de-Haute-Provence en Var, en is op sommige plekken wel duizend meter diep. De rivier kronkelt als een turquoise lint door de kalkstenen hoogvlakte van de Haute-Provence, en biedt een adembenemend uitzicht. De smalle onderzijde van de kloof rijst omhoog tot een duizelingwekkende hoogte van zevenhonderd meter; iets meer dan twee keer zo hoog als de Eiffeltoren. Tot de twintigste eeuw bleef de kloof vrijwel onontdekt. Het landschap voelt daardoor ongerept en ruig, terwijl de lucht zwanger is van wilde lavendel, tijm en rozemarijn. Dankzij de bescherming van het Parc Naturel Régional du Verdon is het gebied een paradijs voor wildlife-liefhebbers, met zelfs zijn eigen kolonie van vale gieren.

De atleten van The North Face – waaronder het klimkoppel James Pearson (UK) en Caroline Ciavaldini (Frankrijk), en de beroemde ultraloper Jez Bragg (UK) – begeleiden de actieve outdoor-sessies. Zij delen hun heldhaftige avonturenverhalen rondom een interactief kampvuur. Naast de sportactiviteiten biedt het festival ook filmvertoningen onder de sterren en een feest met livemuziek. Gasten krijgen een kampeerplek toegewezen en opgezette tenten zijn op aanvraag beschikbaar voor gasten met een earlybirdticket.

Meer informatie over het festival en het kopen van kaarten kan op: www.thenorthface.com/nightray.

[vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”5245,5244,5243″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” img_size=”full”]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.