De Reel Rock Film Tour – Editie 2015 – komt er weer aan

Eindeloze Big Walls, precisiewerk aan de rots en topprestaties: De Reel Rock Film Tour 2015 anderhalf uur passie, adrenaline en een tikkeltje idioterie, van de toppers van de klimscene zien.

Dit jaar neemt de Reel Rock 10 jullie mee op woeste expedities: we voeren jullie over de ruige toppen van Patagonië, begeleiden jullie in de meest afgelegen bossen van Arkansas en we laten ons door High Balls en Big Walls uitdagen.

Voor z’n eerste alpiene ervaring heeft Alex Honnold niet zomaar iets uitgezocht: in A LINE ACROSS THE SKY beginnen Alex Honnold en Tommy Caldwell aan de ‘moeder aller oversteken’. Een eerste inzicht in de moeilijkste Big Wall route ter wereld biedt DAWN WALL. Dan komen we bij de boulder in HIGH AND MIGHTY, weliswaar niet zo heel opvallend, maar wel opmerkelijk hoog voor één enkele rots, waar zelfs de geroutineerde Daniel Woods tegen zijn angst op het verticale deel moet vechten… Dat en nog heel veel meer in Reel Rock 10.

Sinds 2006 vertoont de Reel Rock Film Tour de meest avontuurlijke filmproducties van Sender Films & Big Up in jouw woonplaats. Dit jaar komt Reel Rock voor de tiende keer naar Nederland. De oprichters van de tournee, Peter Mortimer en Josh Lowell, behoren tot de meest gerenommeerde klimfilmproducenten ter wereld.

Voorstellingen in Nederland:

  • 24 oktober Amsterdam
  • 25 oktober Heerenveen
  • 28 oktober Arnhem
  • 29 oktober Amsterdam
  • 30 oktober Nieuwegein
  • 31 oktober Eindhoven

Bestel hier je tickets

Overzicht van de Reel Rock 10 films

A LINE ACROSS THE SKY

Zeven ruige toppen van net onder de 4.000 meter en ook nog onberekenbaarheid van het weer. Alex Honnold heeft zich voor z’n eerste alpiene klimpartij niet het gemakkelijkste uitgezocht: de Fitz Roy Traverse in Patagonië is de ‘moeder aller oversteken’. Samen met Tommy Caldwell begint Honnold in A Line Across The Sky aan de voltooiing van een topprestatie van het hedendaags alpinisme. Niet voor niets kregen Honnold en Caldwell in 2015 daarvoor de Piolet d’Or (de Gouden IJsbijl). A Line Across The Sky is het verhaal van een extraordinair tot stupide klimmersduo.

[vc_video link=”https://youtu.be/ZOScetWwEwc”]

DAWN WALL – FIRST LOOK

Met de Dawn Wall beklommen Tommy Caldwell en Kevin Jorgeson de moeilijkste Big Wall route ter wereld zonder hulpmiddelen. Door jarenlange voorbereiding, bitter mislukte pogingen en een dosis onvervalste bezetenheid werd in januari 2015 eindelijk een mijlpaal in de historie van het klimmen bereikt. Reel Rock 10 geeft een eerste inzicht in de cruciale knelpunten van de moeilijkste route. De film is volgend jaar in het geheel te zien.

[vc_video link=”https://youtu.be/Vjungcd9XNg”]

DEAN POTTER – TRIBUTE

Dean Potter was een van de bekendste avonturiers van zijn generatie. Vanaf het eerste jaar van Reel Rock was de free solo klimmer, basejumper en highliner een vaste waarde binnen de Reel Rock-familie. In de First Ascent, Fly or Die, Race for the Nose en Valley Uprising liet Dean Potter steeds weer ongelooflijke dingen zien. In mei is Potter dodelijk verongelukt in Yosemite National Park. Om hem te gedenken laat Reel Rock een emotioneel eerbetoon aan een oude vriend en inspirator zien.

HIGH AND MIGHTY

Evenwicht maal moeilijkheid maal hoogte: dat is klimmen tot de derde macht. Wie met het High Ball Bouldering begint, pokert met de zwaartekracht. Bij het bouldern in maatje XXL is de ‘no fall zone’ niets voor lieden met zwakke zenuwen. Zelfs Daniel Woods moet tegen zijn angst vechten op de verticale testroute The Process.

SHOWDOWN IN HORSESHOE HELL

Een mix uit ultramarathon, Burning Man Festival, veel zon, meer bier en de elite van de klimscene: de 24 Hours of Horseshoe Hell (24 HHH) is het meest woeste festival van de klimelite. Laat een ding duidelijk zijn: wanneer de beste klimmers van de wereld bij elkaar zijn, dan wordt er beslist niet alleen maar gefeest. Hebben Nic Berry en Mason Erale een kans tegen de beroeps Alex Honnold?

Editors Squad
Editors Squad
Bij GearLimits geloven we dat goed materiaal leidt tot betere prestaties, meer plezier en hogere veiligheid. Voor elke sporter die zijn grenzen wil verleggen en zijn plezier wil vergroten is dit een must. GearLimits helpt je hierbij.

Read also

Related

Advertisment

Latest posts

Review: the VSSL First Aid Kit in flashlight shape

In 2014 Todd Weimer launched the VSSL Outdoor Utility Tools. Previously, we used the handle of a flashlight to insert the batteries, but this...

Review: Isadore winter cycling clothing

So far I rode almost 2400 kilometers this year. During about 20% of my rides I wore the amazing designed cycling apparel from Isadore...

Throwback: Walking the Dogs with Jeffry Oonk – Friend of Haglöfs

At Gearlimits we want to know everything about outdoor products and get to know the ideas and the people behind the brands. Jeffry is...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.