Review: Source Widepac Drinksysteem

Informatie testcondities

widepac-hydration-bladderHet drinksysteem is gebruikt in combinatie met een rugzak tijdens hardlopen en het fietsen. De duur van het sporten wisselde van een half uur tot een ruim twee uur. Ook heb ik het water meerdere dagen in het drinksysteem gelaten om te kijken wat er mee gebeurt.

 

Review

De Source Widepac is een drinksysteem wat in een rugzak hoort. De inhoud van het drinksysteem is maximaal twee liter.

source-bladder-openHet drinksysteem heeft een grote opening zodat het zeer makkelijk te vullen is. Echter is het sluiten van het drinksysteem niet altijd even makkelijk. De schuifclip die erop bevestigt wordt, kan ervoor zorgen dat de sluiting van de zak scheef gaat zitten en zit er lucht bij het water. Lucht is daarbij een probleem, het is moeilijk om de waterzak luchtvrij dicht te krijgen. Helaas is het vaker niet dan wel gelukt.

Het drinken gaat zeer makkelijk. Een lichte aanraking met de tanden is al voldoende om het water te laten stromen. Daarbij moet de extra sluiting van het mondstuk wel open gedraaid zijn. Belangrijk is dat als het mondstuk is open gedraaid er geen water uit komt!

Een nadeel van het draaisysteem is, dat het mondstuk langer is geworden en de bijgeleverde dop, door de lengte van het koord, moeilijk hier overheen past. Met name tijdens het sporten kan dit lastig zijn. Een bevestiging op de rugzak kan een goed alternatief zijn.

Ondanks ruim vier weken gebruik, is het drinksysteem niet schoongemaakt. Het water en het materiaal bleef helder en goed smaken. Ook wanneer het water meerdere dagen erin heeft gezeten, smaakt het water nog steeds goed en is het drinkbaar. Mijn ervaring is dat het wisselen van water voldoende is. Als men toch wil schoonmaken, dan gaat dit zeer makkelijk. Mede door de grote opening kan men makkelijk met een doek erin en de slang is met een speciaal borsteltje schoon te maken. Daarbij is het systeem waarmee de slang op de waterzak bevestigt wordt sterk en handig. Het is eenvoudig en bij het losmaken komt geen water vrij uit de zak, enkel uit de slang.

Wat lastig kan zijn is dat op de waterzak geen inhoud staat. Je weet niet hoeveel je meeneemt, alleen dat je maximaal 2 liter bij je kan hebben.

Review overzicht

Overall
Gebruiksvriendelijkheid
Prijs - Kwaliteit
Thijs Holkers
Thijs Holkershttp://www.thijspersonaltraining.nl/
Sinds mijn zesde sport ik. Ik heb veel verschillende sporten gedaan en beoefenen de laatste jaren voornamelijk wielrennen en hardlopen. Sinds 2012 ben ik begonnen met survivalruns, adventure races en trails dit doe ik ook in wedstrijdverband. Opgeleid aan de ALO in Groningen en bij Chivo ben ik nu sinds 2012 werkzaam als Personal Trainer/ Vitaliteitstherapeut.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Review: De Nordic Pocket Saw kettingzaag in zakformaat

De afgelopen jaren heb ik een aantal flexibele draadzagen gebruikt, waarvan het gros niet echt duurzaam bleek. De Nordic Pocket Saw is net even...

7 mythes over inlegzolen ontkracht

Voeten worden blootgesteld aan grote hoeveelheden druk en schokken, of je nu hardloopt, skiet, fietst of gewoon wandelt in het dagelijks leven. Deze druk...

Review: On Cloudultra Trailschoenen

De On Cloudultra is de nieuwe trailschoen van On die specifiek ontwikkeld is voor het lopen van ultra’s (afstanden boven de marathon afstand). On...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief