Review: Dupraz 5,5″ D1 All-Mountain snowboard

[vc_message message_box_style=”standard” style=”rounded” message_box_color=”info” icon_type=”fontawesome” icon_fontawesome=”fa fa-info-circle” icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-dial” icon_typicons=”typcn typcn-adjust-brightness” icon_entypo=”entypo-icon entypo-icon-note” icon_linecons=”vc_li vc_li-heart” icon_pixelicons=”vc_pixel_icon vc_pixel_icon-alert”]

Cllick here for the English review of the Dupraz.

[/vc_message]

logo-frosty“Wat een fraai board”; dat waren mijn eerste gedachten bij het zien van de Dupraz D1 5,5″ toen ik het board en een paar anderen ging ophalen bij Frosty Snowboarding. Met deze snowboard specialist, die samen met MK SkiService in Bilthoven een soort wintersport gear walhalla hebben gecreëerd, werken we bij GearLimits al langer samen op het gebied van board reviews. Dus even nog woordje van dank aan Edgar en Menno voor het ter beschikking stellen van dit mooie board en de andere die we binnenkort nog reviewen.

Dus wat een mooi board was dit. In ieder geval in esthetische zin. Kijken naar de fraaie neus, die terug lijkt te blikken naar ouwe snowboard tijden, zag ik al voor me hoe ik met de Dupraz over de poeder zou surfen.

Omstandigheden

We hebben de Dupraz on en off-piste in Oostenrijkse skigebieden van Ishgl en Galtür gereden. We hebben genoten van een aantal fantastische dagen, de eerste echte sneeuw dump van het seizoen in dat deel van de Alpen in 2016. Dus niet een ongelooflijke base, maar wel echt vele centimeters verse poeder.

De Review

Post Foto's landscape.001Met het uiterlijk van de Dupraz ga je zeker bekijks trekken op de berg, maar het board is veel meer dan just looks. En het kan je ook best op het verkeerde been zetten. Want wat je ziet is echt een lange plank, 165 centimeter lang, maar het blek als een board to voelen die minstens 10 centimeter korter is. Dat komt omdat de neus heel vroeg omhoog gaat, zodat de effectieve rand niet te lang is. (De effective rand is de lengte van de rand van het board dat eigenlijk in contact is met de sneeuw). Het board is directional maar toch kan je ook prima stukken switch rijden. Maar het leukste wordt het als je gewoon die neus de bergaf laat wijzen.
De basis van de Dupraz is flat (wat Dupraz de Aqua Smooth Rocker noemen), waardoor de edge-to-edge transities vloeiend gaan en tegelijkertijd je lekker grip blijft houden tijdens het betere de on-piste hogere snelheid carve werk. (Als je meer wilt weten over boards profielen weten / vormen kijk op onze GearGuide.) Dus voor een board dat eruit ziet als een puur poeder board, kan je ook op de piste gewoon lekker agressief rijden.

Wij hebben de standaard versie van de Dupraz getest, met medium flex (mate van flexibiliteit van het board) is het een vrij relaxt board om te rijden, van lekker cruisen naar toch ook lekker snel de piste af; het kan allebei. Met de + en ++ versies die een stuk stijver zijn, (meer koolstof) neemt de agressiviteit van het board alleen maar toe. Kicken dus.

Dat gezegd hebbende, heeft de Dupraz niet dat ultra agressieve gevoel van echte camber boards, waarbij je vol vertrouwen je punt echt recht de berg af kan richten, en fluitend vol naar beneden kunt rammen, maar het gaat wel een eind in die richting. Als je een carve/piste beest zoek is de Dupraz niet jouw ultieme board.

Dupraz

Maar het komt wel echt tot zijn recht op poederruns. Met die neus is het echt surfen op de sneeuw. Het geeft het board de broodnodige float (drijfvermogen op de sneeuw), en helpt us ook bij lagere snelheden en kortere bochten om je board op de sneeuw te houden. Als je dan toch met de neus de sneeuw in duikt zit je wel meteen stevig vast. Dus hou die neus omhoog, breng je gewicht een beetje naar achteren en je zult een geweldige tijd hebben. De sensatie van het surfen op poeder is onbeschrijfelijk lekker.

Dus in feite is de Dupraz is een zeer complete All-Mountain board die sterk neigt naar Freeride dat zowel je piste en poeder verlangens zal dienen. En nogmaals, wat is ie mooi! Van dit board wordt je wel echt blij.

Review overzicht

Poeder
Piste
Park
Snelheid
Bewegelijkheid
Grip
Carve

Samenvatting

De Dupraz is een zeer complete All-Mountain board die sterk neigt naar Freeride dat zowel je piste en poeder verlangens zal dienen. Een fraai board die door zijn oldskool looks veel bekijks zal trekken.
Mark Stokmans
Mark Stokmans
Since I can remember I have been very active in many different sports: started with baseball, tennis and riding later hockey, football, running and aikido. In addition, since twelve years old I've been into actionports: at first windsurfing, later climbing, inline skating, snowboarding, mountain biking. With the first action cams coming onto the market I've been making action sports videos. Furthermore, I've worked in the sports industry since 1990, sports marketing, media and live TV and until the end of 2016 at the Dutch Olympic Committee. Besides being partner in GearLimits I work as a digital freelancer. Based in the Netherlands, Married with Children (11 and 13 years old)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

8 redenen waarom Wales een must is voor de buitensporter die variatie wil

Wales is een land dat bekend staat om zijn natuurlijke schoonheid, rijke cultuur en gastvrije bevolking. Hoewel het misschien niet zo populair is als...

De Sea To Summit Dry Bag voor meer dan outdoor

Met de Lightweight Dry Bags van Sea to Summit hoef je je geen zorgen meer te maken over water of vocht die je spullen...

Win het boek ‘Run’ de 100 mooiste hardlooproutes ter wereld

Ben jij een fanatieke hardloper en op zoek naar nieuwe uitdagingen? Dan is het boek 'Run' een absolute must-read voor jou! In dit boek...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief

De Dupraz is een zeer complete All-Mountain board die sterk neigt naar Freeride dat zowel je piste en poeder verlangens zal dienen. Een fraai board die door zijn oldskool looks veel bekijks zal trekken.Review: Dupraz 5,5" D1 All-Mountain snowboard