De Vallon Freshwater Revivals ‘fishing glasses’ | Review

Met de Vallon Freshwater Revivals heb ik voor het eerst in jaren een nieuwe visbril en het voelt als een grote upgrade. Omdat ik als jachtopziener en Ghillie (vis en jacht instructeur) werk en mijn eigen bedrijf heb in buitenactiviteiten, ben ik het hele jaar door buiten en wordt mijn uitrusting zwaar op de proef gesteld. Mijn vorige visbril was wazig en de glazen vielen er structureel uit. Het was tijd voor een nieuwe bril.

De Freshwater Revivals zijn voorzien van Vallon’s geavanceerde V52 optics, bekend om hun uitzonderlijke helderheid en polarisatie. Deze lenzen hebben een bruine tint die niet alleen de diepteperceptie verbetert, maar ook het contrast, gebouwd voor activiteiten zoals sightseeing, kustvissen, of in omgevingen met veranderende lichtomstandigheden. Bovendien is het montuur van deze zonnebril gemaakt van gerecyclede visnetten die zijn omgezet in een zeer duurzaam en veerkrachtig nylon polyamide materiaal.

Een lesje vliegvissen op een highland loch met ijzel en sneeuw

Op een koude, vochtige februarimiddag vroeg een klant om een les in werpen met één hand om zijn techniek te verfijnen met het begin van het visseizoen voor de deur. Er was geen beter moment om mijn nieuwe, meer omvattende visbril op te zetten voor een trip naar de heuvels.

Design

Toen een mooie nieuwe olijfgroene set Vallon Freshwater bril arriveerde, trok deze zeker mijn aandacht. Met een groot wrap around ontwerp zorgen de Revival’s voor een geweldig zicht op het water en een fantastische bescherming tegen onverwachte, inkomende vishaken of vliegen.

The Vallon Freshwater Revivals fishing glasses | Review

Comfort

Het is een lichtgewicht bril voor zijn grootte en hij zit heel comfortabel met of zonder hoed zonder te bewegen als je voorover buigt om taken uit te voeren zoals het binden van een vlieg of het netten van een vis. Het montuur biedt voldoende ruimte voor de lens om contact met de wenkbrauwen en natuurlijk vet rond de bovenkant van de lens te voorkomen.

Helderheid

De Freshwater Revivals hebben naar mijn mening belachelijk heldere lenzen en de categorie 3, gepolariseerde lenzen doen fanatiek werk met het verminderen van lichtschitteringen van het wateroppervlak. Vissen spotten is een stuk eenvoudiger omdat ze ook donker genoeg zijn om als zonnebril te dienen.

Bescherming

Vallon levert ook een stevige cordura coyote bruin gekleurde etui met een sterke clip en het heeft zelfs een molle stijl klittenbandsluiting om je brillenkoker veiliger aan je visvest of rugzak te bevestigen. Ik was er vrij snel achter dat de etui ook goed blijft drijven als je hem in het water gooit.

The Vallon Freshwater Revivals fishing glasses | Review

Final Verdict

De Vallon Freshwater Revivals is een waardige visbril voor mijn escapades in het seizoen van 2024, ze overtreffen de concurrerende merken voor de helft van de prijs voor €125. Met het duurzame gebruik van gerecyclede visnetten om de frames te maken, voelen ze prettig aan en zijn ze een lust voor het oog.

Review overzicht

Design
9
Comfort
9
Helderheid
10
Bescherming
10
Prijs/kwaliteit
9
Kurt Connell
Kurt Connellhttps://www.connelloutdoorpursuits.com/
Outdoors all year round in the Highlands of Scotland, professional Deer Stalker/Hunter, Fishing guide, Firearms, Shotgun, Archery, Axe throwing instructor. Specialising in outdoor pursuits.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De Volvo XC60 2024, één groot avontuur | Autotest

De Volvo XC60 Recharge T6 AWD Plug-in Hybrid Ultimate Bright 2024 is een ideale keuze voor liefhebbers van avontuur die genieten van comfort en houden van mooie auto's.

De langverwachte ThruDark HeriTech collectie in samenwerking met Jason Fox

ThruDark heeft recent de langverwachte "HeriTech" collectie gelanceerd, met een unieke samenwerking met merkambassadeur en oude vriend Jason Fox - "Foxy". Deze eerste collectie...

Helly Hansen eert Ski Patrollers op de International Ski Patrol Day 2024

Morgen, op 10 februari 2024, is het weer zover: International Ski Patrol Day wordt voor de derde keer op rij georganiseerd door het Noorse...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief

Met de Vallon Freshwater Revivals heb ik voor het eerst in jaren een nieuwe visbril en het voelt als een grote upgrade. Omdat ik als jachtopziener en Ghillie (vis en jacht instructeur) werk en mijn eigen bedrijf heb in buitenactiviteiten, ben ik het hele...De Vallon Freshwater Revivals 'fishing glasses' | Review