De Lowe Alpine Airzone Trail Camino 37:42 liter hiking rugzak | Review

Als je op zoek bent naar een comfortabele rugzak voor wandelingen, hikes of backpack reizen, dan raad ik de Lowe Alpine Airzone Trail Camino 37-42L aan! Ik heb deze rugzak regelmatig gebruikt tijdens het wandelen, hiken en reizen en ik ben erg tevreden over het comfort. Het formaat van de rugzak is perfect en de veelzijdigheid ervan is ook erg prettig. Natuurlijk hangt het af van persoonlijke voorkeur waarvoor je de tas wilt gebruiken. In deze review zal ik mijn ervaringen met de Lowe Alpine Airzone Trail Camino 37-42L met je delen.

Het moment dat ik hoorde dat de Lowe Alpine rugzak binnen was werd deze uitgepakt door mijn vader. Hij heeft natuurlijk even uitgeprobeerd hoe het voelde en wat er mogelijk was met de rugzak. Het eerste waarover hij zijn enthousiasme liet blijken was de Airzone-technologie van deze serie.

Veel activiteiten

Ik heb de rugzak meegenomen tijdens meerdere activiteiten. Tijdens wandelen, hiken en kletteren heb ik de Lowe Alpine Airzone Camino 37-42L als een comfortabele, stevige en veelzijdige rugzak ervaren. Het enige is tijdens een tour waarbij je gaat kletteren, klimmen, tour/trekking (in de sneeuw) kan het persoonlijk prettiger zijn om een tas te hebben die meteen op je rug aansluit.

Een backpacker zou hier ook zeer goed mee overweg kunnen. Afhankelijk van de reisperiode is het eventueel handig als je een beetje effectief inpakt, aan de hand van technische gear die weinig ruimte inneemt of gear die lichtgewicht is, zodat deze aan de buitenkant bevestigd kan worden. Dit kan door diverse mogelijkheden. En naar mijn ervaring zijn backpackers ook creatieve personen die wel een oplossing vinden om hun spullen te kunnen meenemen.

Constructie

De constructie is stevig en voelt duurzaam aan. Dit is natuurlijk prettig  voor de diverse mogelijkheden in gebruik. De Airzone ontwerp maakt het dragen van de Lowe Alpine Airzone Camino 37-42L comfortabel. Dit komt doordat er een stevig frame ervoor zorgt dat de materialen in de rugzak op stabiele wijze verwijdert zijn van je lichaam. Dat is prettig wanneer er bijvoorbeeld harde materialen in een vol gepakte rugzak zitten. De rugzak is in meerdere formaten te verkrijgen, gebaseerd op de lengte van je rug. Getest heb ik de Medium variant. Lowe Alpine heeft een FairWear Leader label die ervoor staat om eerlijke gear te produceren en al meerdere jaren dit te realiseren.

De Lowe Alpine Airzone Trail Camino 37:42 liter hiking rugzak | Review

Pakruimte & Functionaliteit

De bovenkant van de rugzak geeft toegang tot het hoofdvak van de tas. Ook heeft de toploader een tweetal ritsafsluitende vakken. Deze is ook te gebruiken om klimtouw aan vast te maken of onder te binden. De binnenzijde van de Lowe Alpine Airzone Camino 37-42 liter rugzak heeft 3 mogelijke scheidingen voor materialen. Er is een hoofdvak waar veel in kan, daar bevindt zich aan de rugzijde een soort sleeve waar een laptop, notitieblok of waterzak zou passen.

Aan de voorzijde zit een soort net van elastiek wat je kunt gebruiken voor een helm, touwen en andere gear zoals een trui, jas of broek dat mee moet. Ook is er aan de voorzijde een mogelijkheid om de tas open te ritsen. Dit geeft toegang tot het hoofdvak van de tas. Zo kun je gemakkelijk en snel iets vanuit het hoofdvak pakken wanneer je bijvoorbeeld een extra laag aan wilt trekken tijdens het hiken.
Aan de linker en rechter zijde van de rugzak zijn 2 vakken voor waterflessen, een camera statief, wandelstokken, of dat gene wat handig is om in zo’n vak te doen naar voorkeur. 

De heupstraps hebben zowel rechts als links een vakje voor een snack, een zakmes, multi-tool of een (kleiner formaat) smartphone.
Aan de onderzijde van de voorkant zit er een mogelijkheid om schoenen of andere voorwerpen onderop in het hoofdvak te doen. Dit is gedeelte van het hoofdvak is af te schermen en daarmee is er een kleinere ruimte te creëren. 

Conclusie

De Lowe Alpine Airzone Camino 37-42L is stevig en voelt duurzaam aan, dus dat is prettig tijdens de diverse activiteiten die er met de tas uitgevoerd kunnen worden. Ook qua inpakken is dat prettig. De tas kan tegen de regen beschermd worden door een regenhoes. Van zichzelf is de rugzak niet beschermd tegen regen. Dat maakt de keuze interessant, want dit is natuurlijk geheel persoonlijk wat fijn is. Zelf vind ik het wel fijn omdat je daarmee de gehele tas en alle naden bedekt met de hoes. Echter is het prettiger wanneer je een flinke klimtocht wilt gaan doen om niet eerst de regenhoes weg te moeten halen om tot je spullen te komen die je onderweg nodig hebt.

Mijn conclusie over de Lowe Alpine Airzone Trail Camino 37-42L is dat het een absolute aanrader is voor de (actieve) persoon die graag in de bergen op pad gaat om te wandelen of hiken. Deze activiteiten kunnen hiermee ‘comfortabel’ gedaan worden. Het scheelt enorm wanneer je technische gear hebt die niet te veel ruimte inneemt of die je aan de buitenkant vast kunt maken. Er zitten rondom te tas meerdere straps die te gebruiken zijn om het dragen van materiaal comfortabel te maken. Voor de backpacker die dit leest is het ook zeker een aanrader wanneer je een niet al te grote tas mee wilt hebben tijdens je reis.

Review overzicht

Comfort
8
Pasvorm
7
Waterdichtheid
8
Functionaliteit
8
Looks
9
Prijs/Kwaliteit
8

Samenvatting

De Lowe Alpine Airzone Trail Camino 37-42L is dat het een absolute aanrader is voor de (actieve) persoon die graag in de bergen op pad gaat om te wandelen of hiken.
Jimi Konijnendijk
Jimi Konijnendijk
In de natuur vind ik vrijheid door een rijkdom aan avonturen en ontdekkingen. De mogelijkheden om zowel fysiek als mentaal te groeien en ontwikkelen zijn fantastisch! Snowboarden in de bergen is mijn grootste passie. Als Hypnotherapeut, kan ik belemmeringen en angsten aanpakken en inzichtelijk oplossen bij mijzelf (en anderen) zowel in het dagelijks leven als in de (buiten)sport.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Voor iedere voet de juiste leest met Hanwag

Al jarenlang zijn de leesten van Hanwag een essentieel onderdeel van hun schoenen. Deze leesten, de basisvorm waarop een schoen wordt gevormd, bepalen in...

Zijn de jassen van Cortazu echt zo waterdicht als ze beweren?

Looks en trends zijn natuurlijk belangrijk als je op zoek gaat naar een nieuwe jas, maar hoe weet je of een bepaalde outdoor- of...

Met Royal Robbins ‘Born in Basecamp’ en authentieke avonturen

Het gevoel van voldoening en verbondenheid met de natuur is precies waar de geest van Royal Robbins - Back to Basecamp over gaat.

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief

De Lowe Alpine Airzone Trail Camino 37-42L is dat het een absolute aanrader is voor de (actieve) persoon die graag in de bergen op pad gaat om te wandelen of hiken. De Lowe Alpine Airzone Trail Camino 37:42 liter hiking rugzak | Review