De AGU Venture fietskleding en bikepacking tassen | Review

Na mijn review van de SIX6 collectie van AGU die ik afgelopen jaar heb gedaan, was ik er benieuwd naar de nieuwe collectie, de Venture collectie. Het idee achter de Venture collectie is simpel, praktische gear, gemaakt op een eco vriendelijke manier door gebruik te maken van gerecyclede materialen, om mee op avontuur te nemen. Dat is dan ook waar ik mij in deze review op zal focussen, hoe praktisch is de gear op avontuur?

AGU’s Venture collectie is gecreëerd met de overtuiging dat er in iedere dag een avontuur schuilt, vooral wanneer men buiten de conventionele wegen het onbekende verkent in de natuur. De Venture Collectie omvat diverse items, waaronder een kleding en een uitgebreide selectie aan bikepacking tassen.

Venture fietskleding

De Bibshort Venture

De Bibshort Venture, een korte fietsbroek is volledig is gemaakt van gerecycled polyester. Door gebruik te maken van mesh materiaal zijn de bretels goed lucht doorlatend en zacht op de huid.

De AGU Venture fietskleding en bikepacking tassen | Review

Pasvorm

Daar waar de bretels bij sommige fietsbroekjes nogal strak zitten, heeft AGU bij de venture collectie duidelijk voor comfort gekozen. Daarnaast is de zeem erg comfortabel, een rit van 4 uur of meer is daarmee prima vol te houden. De plat gestikte naden zorgen er voor dat je ook op de lange ritten geen schuurplekken of irritaties krijgt.

Features

Waar je vaak op avontuur geen genoeg van kan krijgen is extra opbergruimte. Nu heeft de standaard fiets outfit alleen zakken in de jersey zitten. Omdat AGU weet dat je het liefst net wat meer voorraden voorhand hebt op een lange tocht, hebben ze hier iets op bedacht. Zo hebben ze mesh zakken verwerkt in de broek. Op elk been één zak en op de rug ook nog. De zakken zijn zo verwerkt dat wanneer je ze niet gebruikt, je ze ook niet ziet. Op voorhand zag dit deze zakken als een mogelijk bron van irritatie, dat kan nooit lekker zitten dacht ik.

Na het eerste gebruik was ik al om, je voelt eigenlijk nauwelijks dat er iets in zit. Zo heb ik een paar keer gehad dat ik mijn telefoon dacht kwijt te zijn, maar die zat gewoon netjes in mijn leg pocket.

In de wereld van het lange afstandsfietsen wordt er regelmatig gekozen voor los zittende bovenkleding voor extra comfort. Omdat dit soort kleding geen zakken heeft, is de Venture Bibshort een ideale match omdat je nu alsnog alle mee kan nemen wat je ook in een jersey zou kunnen stoppen. Omdat je op avontuur nooit weet wat je tegenkomt heeft AGU ervoor gekozen om de broek te voorzien van een DWR finish. Dit betekent dat de broek waterafstotend is. Een kort buitje zorgt er op die manier niet voor dat je broek direct doorweekt is.

Venture Fietstassen

Ik heb 3 tassen mogen testen van de Venture collectie, de seatpack, frametas en de stuurtas. Met een gecombineerd volume van maar liefst 32,5L bieden ze eindeloos veel mogelijkheden om te avonturieren. Aangezien wij fietser niet elk weekend rond de wereld fietsen, heb ik ze ook getest voor meer dagelijks gebruik. De kleur die ik gekozen heb voor de review is Army green en staan naar mijn menig, super goed!

Tube Frame Tas

De Tube Frame Tas is verkrijgbaar is drie uitvoeringen: 3L, 4L en de 5,5L. Welke maat je kiest is niet alleen afhankelijk van hoeveel je mee zou willen nemen, maar ook naar de maat van je fiets. Daar waar ik een grote fiets dacht te hebben, heb ik de 5,5L versie gekozen.

Meten is weten en als ik mij hieraan had gehouden had ik waarschijnlijk wel de juiste maat gekozen, namelijk voor mijn fiets de 4L. Echter doet het feit dat mijn tas iets te groot is voor mijn frame niet onder voor het feit dat er door AGU gelukkig wel goed over is nagedacht. Ook deze tas is weer gemaakt van gerecycled materiaal en voelt erg stevig aan, daarnaast heeft hij net als alle andere tassen ook een DWR finish.

De Tube Frame tas biedt 4 velcro straps zodat deze eenvoudig strak tussen je frame gemonteerd kan worden. Tijdens het fietsen zwalkt de tas hierdoor niet en blijft hij ook in ruig terrein goed zitten. Let wel op hoe je de straps vastmaakt, ik raad aan om dit met de zachte kant van de velcro naar buiten te doen, anders schuurt dit namelijk tegen je broekje aan en leidt dit tot onnodig pluizen van je shorts.

De rits heeft een verstevigde rubber lus eraan, dit zorgt ervoor dat je tijden het fietsen makkelijk de rits kan vinden en kan openen, zonder te hoeven stoppen. Er is ook rekening gehouden met het gebruik van een drink systeem, zo zit er aan de linkerzijde een gaatje met rubber seal in de tas voor een drink systeem.

Over drinken tijdens het fietsen gesproken, wellicht komt dit doordat ik een te grote maat heb gekozen, maar het pakken van een bidon uit de houder wordt wel enigszins gehinderd door de tas. Maar zoals eerder gezegd, kan dit ook te wijten zijn aan mijn gebrek aan opmeet skills.

Binnen in de tas vind je twee mesh opbergvakjes voor de kleine of belangrijke items zoals een telefoon of een portemonnee. Ook deze zijn tijdens het fietsen gemakkelijk te bereiken.

Seatpack

Met 10L is de Seat-Pack Venture de op één na grootste tas de ik gereviewd hebt. Qua materiaal en duurzaamheid heeft de tas dezelfde voordelen als de andere tassen. Een handig punt aan deze tas is dat de buiten tas verbonden is met een drybag die ook uit te nemen is. Zo kan je makkelijk je spullen droog uit de seatpack halen voor het geval je even bij een cafétje gaat schuilen.

Ook deze tas is weer eenvoudig te monteren en slingert nauwelijks tijdens het fietsen. De elastische koorden die bovenop de tas zitten zijn erg handig om een windbreaker of regenjasje op vast te snoeren. Zo ben je sneller beschermd tegen de regen voor het geval het begint te plenzen.

De sectie van de tas die zich het dichtst bij de zadelpen bevindt, is versterkt en behoorlijk rigide. Dit is bijzonder nuttig als je van plan bent om zware gereedschappen in de buurt van het zwaartepunt van je fiets te bewaren. Bovendien zorgt deze versteviging ervoor dat de tas zijn vorm behoudt, zelfs als hij niet helemaal gevuld is.

Stuurtas

De Stuurtas Venture van 17L vond ik lastig te monteren, er zijn veel straps waarvan niet altijd even duidelijk is waar ze voor dienen. Na een middagje stoeien dacht ik het door te hebben, maar er heerst nog wat twijfel. AGU heeft online een video waarin met laat zien hoe de tas te monteren, ik zou er graag nog een in depth filmpje van zien waar alle straps precies voor dienen en hoe je de tas het best kan afstellen naar jouw fiets.

De AGU Venture fietskleding en bikepacking tassen | Review

Het rolltop design is ideaal, wanneer de tas eenmaal verbonden is aan je stuur kan je er gemakkelijk spullen in en uit halen. Daarnaast zorgen de extra straps er voor dat je nog meer spullen kan bevestigen aan de tas. Doordat de tas snug tussen de handlebar valt blijft hij stevig zitten.

Conclusie

De venture collectie is speciaal ontworpen voor avontuurlijke mensen die begaan zijn met het milieu en op zoek zijn naar duurzame en praktische uitrusting die er ook nog eens mooi uitziet! Ik kijk al uit naar mijn volgende avontuur!

De Bibshort Venture

  • Pasvorm 10
  • Comfort 9
  • Features 9
  • Look 9
  • Prijs/kwaliteit 9

De Venture Fietstassen

  • Duurzaamheid 10
  • Features 8
  • Looks 9
  • Gebruiksgemak 8
  • Prijs/kwaliteit 9
De AGU Venture fietskleding en bikepacking tassen | Review

Review overzicht

Pasvorm (bib)
10
Comfort (bib)
9
Duurzaamheid
10
Features
9
Gebruiksgemak (tassen)
8
Looks
9
Prijs/kwaliteit
9

Samenvatting

De AGU Venture collectie is speciaal ontworpen voor avontuurlijke mensen die zich bewust zijn van het milieu en op zoek zijn naar duurzame en functionele uitrusting met een aantrekkelijke uitstraling.
Jeffrey Witter
Jeffrey Witter
Ik ben Jeffrey Witter 23 jaar, alpinist, kliminstructeur, wielrenner, snowboarder en fotograaf. Het vinden van de juiste gear is van groot belang bij deze hobby's. Samen met GearLimits hoop ik de keuze voor jou wat makkelijker te maken, zodat je meer tijd buiten kan doorbrengen in plaats van achter de PC.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

In twee etmalen door Marokko tijdens de Mazda Epic Drive

De Mazda Epic Drive is een unieke rijervaring die autorijders de mogelijkheid biedt om Mazda’s nieuwste modellen te testen in uitdagende en adembenemende omgevingen....

Licht en stevig in de bergen met de Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX | Review

De Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX is uitstekende wandelschoen die voor veel terreinen is geschikt en die voldoet aan mijn verwachtingen.

MiiR is goed voor de gebruiker én de planeet

MiiR heeft een duidelijke missie: producten creëren die goed zijn voor de gebruiker én de planeet.
De AGU Venture collectie is speciaal ontworpen voor avontuurlijke mensen die zich bewust zijn van het milieu en op zoek zijn naar duurzame en functionele uitrusting met een aantrekkelijke uitstraling. De AGU Venture fietskleding en bikepacking tassen | Review