Review: The North Face Ventrix Midlayer

Terwijl ik deze review aan het schrijven ben, draag ik eigenlijk de Ventrix Jacket van de North Face. I kzit binnen, naast de kerstboom; thuis staat bij ons de centrale verwarming niet hoog; we geven er altijd de voorkeur aan om een extra laagje kleding te dragen om ons warm te houden in plaats van meer energie te verbuiken. En de Ventrix-jas is een van mijn go-to-dagelijks warmte layers geworden. Natuurlijk is de jacket niet gemaakt voor gebruik in en rond het huis, maar voor actieve berg tochten en activiteiten bij koud, winters weer. Skitouren, splitboarding, klimmen en ander alpine gebruik.

Zoals we in de ‘Art of Layering‘ hebben uitgelegd, is het erg belangrijk om de juiste lagen te kiezen en te matchen om warm, droog en veilig op de berg te blijven. Hoe kouder het weer of hoe intensiever de activiteit, hoe belangrijker de goede “layering” is. De midlayer in de heilige drie-eenheid van layering (base layer, mid layer en shell jas) is een essentiële laag die overtollig warmte- en transpiratievocht moet kunnen wegvoeren van je lichaam en de base layer die je direct op je huid draagt, naar je shell jas. Die moet in staat zijn om hetzelfde te doen, ademen naar de buitenlucht. Dus ademend vermogen in elke laag is essentieel.

The North Face keek om dit op een zeer unieke manier op te lossen. De isolerende laag is overal geperforeerd met lasergesneden micro-openingen die in kaart zijn gebracht in gebieden waar transpiratie het hoogst is. Als u statisch bent, zijn de ventilatieopeningen gesloten en houdt u de warmte binnen waar u het wilt hebben. Als tijdens uw activiteit beweegt de mantel uit en trekt als volgt je bewegingen, met de micro openingen openen en sluiten, vrijgeven warmte van binnen naar outside.This dynamische ontluchting door duidelijke perforatie verder versterkt in de buitenstof van de jas onder de oksels.

Een van de Ventrix-producten, de Summit L3 Ventrix Hoodie, heeft ISPO Gold Winner award gekregen in 2017; een belangrijke vakprijs voor outdoor producten. Dus dat zou goed moeten zijn.

[vc_video link=”https://youtu.be/X6uRF7AO_fw” align=”center”]

De Review

Dus de vraag is, werkt deze nieuwe aanpak? Om maar met de deur in huis te vallen: ja, het werkt. Ik heb het gedragen tijdens een tweedaags alpine-avontuur in Chamonix en tijdens een driedaagse intensieve Snowboard Review-sessie in Stubai. In beide gevallen droeg ik buitenlagen met ook een hoog ademend vermogen (in Stubai onder de The North Face Fuse Brigandine Jacket – de review daarvan volgt binnenkort). En in beide gevallen merkte ik niet dat ik de Ventrix Jacket droeg. En voor dit soort producten is dat het grootste compliment dat je kunt geven. Het moet zo goed werken dat je je nooit te koud of te warm voelt.

En dat is precies wat er gebeurde. Ik heb gezweet, natuurlijk. ,Je moet ook zweten bij inspanning, dat is hoe het lichaam afkoelt. Dus hoe beter het zweet wordt afgevoerd, hoe beter je lichaam op een goede temperatuur blijft. En dat werkt dus. Het vocht werd door de lagen heen afgevoerd, zodat noch mijn (merino) base layer, noch de Ventrix zelf te nat werden. Het deed dus precies wat een goede mid layer moest doen.

De synthetische buitenstof is zacht, dus comfortabel om te dragen. De stof lijkt wel wat dun en kwetsbaar, maar ik heb nog geen beschadiging of scheurtjes opgelopen. Ik schat in dat het dus prima als buitenlaag gedragen kan worden als het weer niet nat is. Langs de buitenkant van de onderarmen bevindt zich een sterkere ripstop-achtige stof die nog beter beschermt tegen schaven tijdens bijvoorbeeld het klimmen.

Er zijn twee zij- en heupzakken en één Napoleon zak op de borst dat breed genoeg is om je telefoon en andere spullen op te bergen, maar niet diep genoeg om te voorkomen dat dingen eruit vallen als je voorover buigt met de rits open. Dus rits vooral dicht als je gaat. Verder zijn er geen pockets. De mouwen sluiten goed aan op je polsen.

De pasvorm is vrij recht, niet te breed en niet te strak getailleerd. Comfortabel en goed passend.

[vc_gallery interval=”3″ images=”20814,20816,20820,20818,20822,20824,20826,20828″ img_size=”full”]

Ik ben erg onder de indruk van de Ventrix, de prestaties tijdens de activiteiten waarvoor deze is gemaakt en de veelzijdigheid als een stuk voor een dag. Dat maakt de adviesprijs van € 220,- euro acceptabeler en eigenlijk best goed in verhouding tot de kwaliteit van het product.

The North Face Ventrix jacket

Mid Layer

Adviesprijs € 220,-

[vc_btn title=”SHOP DIT PRODUCT” style=”flat” shape=”square” color=”black” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.bever.nl%2Fp%2Fthe-north-face-ventrix-jas-ADBKD70005.html%3Fcolour%3D2528|||”]

Review overzicht

Fit/pasvorm
Comfort
Warmte / Isolatie
Ademend vermogen
Kwaliteit van materiaal
Prijs - kwaliteit
Mark Stokmans
Mark Stokmans
Since I can remember I have been very active in many different sports: started with baseball, tennis and riding later hockey, football, running and aikido. In addition, since twelve years old I've been into actionports: at first windsurfing, later climbing, inline skating, snowboarding, mountain biking. With the first action cams coming onto the market I've been making action sports videos. Furthermore, I've worked in the sports industry since 1990, sports marketing, media and live TV and until the end of 2016 at the Dutch Olympic Committee. Besides being partner in GearLimits I work as a digital freelancer. Based in the Netherlands, Married with Children (11 and 13 years old)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Het is lente! Tijd om naar buiten te gaan

Yes! De lente is weer begonnen. Het zonnetje breekt door, de natuur ontwaakt, krokussen en narcissen bloeien, bomen hebben bloesem. Ook wij ontwaken en...

Review: Cortazu Mountain Hardshell en Midlayer

De Cortazu Hardshell is een lichtgewicht drielaags hardshell jack. Gemaakt voor het skiën, wandelen of voor woon-werkverkeer. De DermizaxEV-stof is 100% waterdicht. Winddicht en...

Review: De Nordic Pocket Saw kettingzaag in zakformaat

De afgelopen jaren heb ik een aantal flexibele draadzagen gebruikt, waarvan het gros niet echt duurzaam bleek. De Nordic Pocket Saw is net even...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief