Leer langlaufen in de Tiroler Zugspitz Arena

Waarom zou je jezelf beperken tot alleen skiën of snowboarden als er ook nog langlaufen is? Het is een geweldige sport waarbij je één wordt met de natuur en tegelijkertijd aan je conditie werkt. In de Tiroler Zugspitz Arena biedt elke skischool langlauflessen aan, dus waarom zou je het niet eens proberen? Zet het op je bucketlist en je zult er geen spijt van krijgen. Het beste van alles is dat alle langlaufloipes in dit gebied zelfs gratis toegankelijk zijn. Dus waar wacht je nog op? Go for it!

De Tiroler Zugspitz Arena is echt geweldig, omdat je er zoveel verschillende wintersporten kunt doen. Naast de vele skipistes, is er ook een enorm netwerk van langlaufpaden die zich uitstrekken over meer dan 130 kilometer. En geloof me, langlaufen is helemaal niet moeilijk, vooral als je al ervaring hebt met skiën. Maar als je wilt leren hoe je deze sport onder de knie kunt krijgen of als je je langlauftechniek wilt verbeteren, kun je je aanmelden voor een langlaufcursus. Bij de skischolen in Ehrwald en Lermoos staan ervaren skileraren klaar om je te laten zien hoe je soepel over de sneeuw kunt glijden. Dus waar wacht je nog op? Probeer het eens en ontdek zelf hoe leuk langlaufen kan zijn!

Arena-loipe 40 km

De Arena-loipe is met een lengte van circa 40 kilometer het langst en leidt door de vele dorpjes in de Tiroler Zugspitz Arena. Hij is zeer geschikt voor beginners omdat het parcours vrij vlak is. Zoek je het liever hogerop in de bergen ga dan met de lift naar de hoogteloipes. Hier geniet je met volle teugen geniet van de frisse berglucht te midden van de schilderachtige panorama’s.

Leer langlaufen in de Tiroler Zugspitz Arena

De besneeuwde rondlopende golf-loipe in Ehrwald is altijd open, zelfs bij warmere temperaturen in de winter wordt de 2,7 kilometer lange rondlopende loipe altijd geprepareerd. Naast Ehrwald hebben ook de andere Zugspitzdorpen Lermoos, Biberwier, Berwang, Bichlbach, Heiterwang am See en Namlos uitstekend geprepareerde loipes.

Tiroler Loipen-Gütesiegel

De langlaufgebieden in de Tiroler Zugspitz Arena werden in 2021 bekroond met het langlaufkwaliteitskeurmerk van Tirol. Het Tiroler Loipen-Gütesiegel wordt toegekend aan langlaufloipes met een gemiddelde sneeuwbedekking van circa 10 cm op 80 dagen. Daarnaast moeten de paden voldoen aan kwaliteitsnormen als bewegwijzering, minimale lengte en breedte en verzorging. Alle langlaufloipes in dit gebied kunnen gratis worden gebruikt.

Leer langlaufen in de Tiroler Zugspitz Arena

Cross Country Ski Holidays Destination

De Tiroolse regio bij de Zugspitze is een gecertificeerde Cross-Country Ski Holidays Destination. Dat betekent dat de langlaufhotels speciaal zijn afgestemd op de wensen en behoeften van langlaufers. Het gebied telt veel gezellige almen en hutten met alles wat je wenst aan eten, drinken en terrassen te midden van de imposante bergen. Bij elke hut geniet je van Tiroolse gastvrijheid, stevige regionale specialiteiten en onvergetelijke panorama’s.

De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend om de vele, prachtige familiehotels en wintercampings waar je heerlijk kunt recreëren. Met de auto ben je er zo, het ligt in Tirol net over de grens met Duitsland. Het gebied telt zeven charmante dorpjes aan de zonzijde van de imposante Zugspitze. Het is een oase van ruimte, rust en prachtige natuur, maar ook een gebied waar je samen enorm veel kunt beleven.

Informatie

Op de website van de Tiroler Zugspitz Arena vind je alle accommodaties in de regio met veel interessante aanbiedingen.

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

In twee etmalen door Marokko tijdens de Mazda Epic Drive

De Mazda Epic Drive is een unieke rijervaring. Deze drive geeft autorijders de kans om Mazda's nieuwste modellen uitgebreid te testen. Maar niet in...

Licht en stevig in de bergen met de Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX | Review

De Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX is uitstekende wandelschoen die voor veel terreinen is geschikt en die voldoet aan mijn verwachtingen.

MiiR is goed voor de gebruiker én de planeet

MiiR heeft een duidelijke missie: producten creëren die goed zijn voor de gebruiker én de planeet.