Land Rover en Royal Geographical Society lanceren Earth Photo wedstrijd 2021

Om mensen te inspireren om het landschap in hun eigen omgeving te ontdekken en te leren waarderen lanceert Land Rover, in samenwerking met de Royal Geographical Society (met IBG, het Institute of British Geographers), de Earth Photo-wedstrijd 2021.

Earth Photo is een internationale fotografiewedstrijd met als doel om milieu- en geografische kwesties onder de aandacht te brengen aan de hand van de verhalen achter de winnende foto’s en video’s. De inzendingstermijn is geopend en in de komende zomer en herfst vindt een tentoonstelling plaats waarop de winnende en op de shortlist geplaatste foto’s en video’s te zien zijn.

Samenwerking Land Rover en Royal Geographical Society

Earth Photo 2021 slaat nieuwe wegen in binnen een lange samenwerking. Land Rover werkt al meer dan veertig jaar samen met de Royal Geographical Society (met IBG) op het gebied van veldwerk en expedities. Land Rover levert voertuigen en expertise en financiert trainingen en outreach-projecten.

Award voor vijf categorieën

Earth Photo omvat vijf categorieën waarin een award wordt uitgereikt: People, Place, Nature, Changing Forests en A Climate of Change. Vorig jaar trok de wedstrijd 2.600 deelnemers van over de gehele wereld. Uiteraard wordt de deelnemers gevraagd om hun foto’s en video’s te maken op een veilige manier, rekening houdend met de coronamaatregelen.

De jaarlijkse wedstrijd en tentoonstellingen worden georganiseerd door de Society en zijn ontwikkeld in samenwerking met Land Rover en Forestry England, ondersteund door Parker Harris, het toonaangevende adviesbureau voor visuele kunsten. Alle details over deelname aan de competitie zijn hier te vinden: https://earthphoto.artopps.co.uk/.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Review: De Nordic Pocket Saw kettingzaag in zakformaat

De afgelopen jaren heb ik een aantal flexibele draadzagen gebruikt, waarvan het gros niet echt duurzaam bleek. De Nordic Pocket Saw is net even...

7 mythes over inlegzolen ontkracht

Voeten worden blootgesteld aan grote hoeveelheden druk en schokken, of je nu hardloopt, skiet, fietst of gewoon wandelt in het dagelijks leven. Deze druk...

Review: On Cloudultra Trailschoenen

De On Cloudultra is de nieuwe trailschoen van On die specifiek ontwikkeld is voor het lopen van ultra’s (afstanden boven de marathon afstand). On...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief