Land Rover en Royal Geographical Society lanceren Earth Photo wedstrijd 2021

Om mensen te inspireren om het landschap in hun eigen omgeving te ontdekken en te leren waarderen lanceert Land Rover, in samenwerking met de Royal Geographical Society (met IBG, het Institute of British Geographers), de Earth Photo-wedstrijd 2021.

Earth Photo is een internationale fotografiewedstrijd met als doel om milieu- en geografische kwesties onder de aandacht te brengen aan de hand van de verhalen achter de winnende foto’s en video’s. De inzendingstermijn is geopend en in de komende zomer en herfst vindt een tentoonstelling plaats waarop de winnende en op de shortlist geplaatste foto’s en video’s te zien zijn.

Samenwerking Land Rover en Royal Geographical Society

Earth Photo 2021 slaat nieuwe wegen in binnen een lange samenwerking. Land Rover werkt al meer dan veertig jaar samen met de Royal Geographical Society (met IBG) op het gebied van veldwerk en expedities. Land Rover levert voertuigen en expertise en financiert trainingen en outreach-projecten.

Award voor vijf categorieën

Earth Photo omvat vijf categorieën waarin een award wordt uitgereikt: People, Place, Nature, Changing Forests en A Climate of Change. Vorig jaar trok de wedstrijd 2.600 deelnemers van over de gehele wereld. Uiteraard wordt de deelnemers gevraagd om hun foto’s en video’s te maken op een veilige manier, rekening houdend met de coronamaatregelen.

De jaarlijkse wedstrijd en tentoonstellingen worden georganiseerd door de Society en zijn ontwikkeld in samenwerking met Land Rover en Forestry England, ondersteund door Parker Harris, het toonaangevende adviesbureau voor visuele kunsten. Alle details over deelname aan de competitie zijn hier te vinden: https://earthphoto.artopps.co.uk/.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

GearBite: De midlayers van Fjällräven

Fjällräven heeft een aantal midlayers waarmee je de komende maanden behaaglijk rond het kampvuur kunt zitten tijdens een zwoele zomeravond. Gezelliger wordt het niet...

Het ultieme SUP board is de Billboard Heron 4

Op zoek naar high-end gear kom je soms pareltjes tegen. Op mijn zoektocht naar een degelijk opblaasbaar sup board voor langere tochten met de...

The North Face presenteert film over ouderschap – New Life

The North Face presenteert zijn nieuwe film ‘New Life’. De film volgt klimmers Caroline Ciavaldini en James Pearson op hun ontdekkingsreis binnen het ouderschap. Centraal staat het verhaal over de risico’s én de successen rondom hun avonturen in...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief