Wat je moet weten over de komoot app

Het gebruik van navigatie apps zijn gemeengoed geworden en niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Toch is de ene app de andere niet. Je bent altijd aangewezen op de wensen en ervaringen van anderen. Met de Komoot kan je helemaal je eigen route plannen. Deze app heeft wereldwijd al meer dan 12 miljoen geregistreerde gebruikers.

Met de Komoot app kan je een route plannen van A naar B of van A naar A en als je kan zoveel waypoints – tussenliggende punten – aan de route toevoegen als je nodig vindt. Het is ook mogelijk om de route gewoon naar een plek op de kaart te slepen waarna Komoot de route herberekend. Waar Komoot een beetje anders is, is dat het niet alleen een hoogteprofiel laat zien, maar ook het type ondergrond – asfalt, grind, wandelpad enz. – en wegtype waarop je gaat lopen of fietsen.

Inhoud

 • Routeplanner & navigatie
 • Waarom komoot
 • Mogelijkheden & Voordelen van komoot Maps
 • Hoe werkt komoot
 • Komoot reviews

Waarom een routeplanning en navigatie app?

Wij schreven er al eerder over Komoot. Je komt ze steeds vaker tegen. Komoot is de routeplanning en navigatie app die de wereld aan het veroveren is. Uiteraard is er veel meer over te vertellen, maar laten we bij het begin beginnen. Bij komoot voert de ‘ervaring’ de boventoon waarbij ‘gebruiksgemak’ essentieel is.

Trailrunnen, dagenlang hiken in de bergen of een dagje wandelen in de bossen. Wat je ook doet, het verlangen om nieuwe plekken te ontdekken – dichtbij huis of op een ander continent – is iets dat de meeste outdoorliefhebbers gemeen hebben. Tot nu toe was hier altijd grondig onderzoek naar interessante regio’s en paden voor nodig, gevolgd door het afstruinen van forums, het raadplegen van kaarten en boeken, en vervolgens het synchroniseren van de GPS-coördinaten om de route tot in de details te plannen.

Komoot combineert alle elementen die belangrijk zijn voor het plannen van routes in één handige planner, die beschikbaar is als app op Android en iOS, of op je computer. Onder de vele features van komoot zijn gedetailleerde kaarten, informatie over het wegtypen en ondergrond, hoogteprofielen, integraties met Garmin (en een speciale ‘komoot voor Garmin’ app), en aanbevelingen van lokale experts. Als je de route eenmaal gepland hebt, kun je deze met de smartphone apps van komoot navigeren en onderweg indien nodig eenvoudig aanpassen.

Wat je moet weten over de komoot app
Foto: Victor Xok via Unsplash

Met komoot herontdek je het avontuur, maar wel in de wetenschap dat verdwalen er niet meer bij hoeft te zijn. Je ontdekt verborgen pareltjes dankzij de aanbevelingen van andere hikers en hardlopers, zodat je nooit meer het gevoel hoeft te hebben dat je iets gemist hebt.

Waarom komoot?

Komoot maakt jouw outdoorervaring beter, of het nou een zondagse wandeling, iconische meerdaagse trektocht, of lange trailrun in de bergen is. De features van de routeplanner geven je alle benodigde details voor het plannen en volbrengen van je activiteit met precies de juiste balans tussen avontuur en voorbereiding. En als extra bonus: omdat het plannen en navigeren van een route makkelijk is, hoef je minder te stoppen om de weg te vinden en kun je meer van de natuur om je heen genieten.

Mogelijkheden & voordelen van komoot Maps

Sport-specifieke routes

Komoot plant niet zomaar een route, komoot plant jouw ideale route. Selecteer je sport, je start- en eindpunt, en komoot plot een route op de paden die het meest geschikt zijn voor jou.

Gedetailleerde routeprofielen

Het routeprofiel toont precies de informatie die je wilt zien, zoals het hoogteprofiel en route-waarschuwingen. Hierdoor kun je anticiperen op steile beklimmingen en ben je gewaarschuwd als je route een veerpont bevat of er seizoensgebonden restricties gelden voor bijvoorbeeld broedgebieden.

Highlights

Aanbevelingen van lokale wandelaars en hardlopers in een gebied, variërend van een leuk café tot een mooi uitzichtpunt of een goede plek om te wildkamperen, verschijnen als Highlight op de kaart (herkenbaar aan de rode stippen).

Inspirerende Collecties

Wil je een nieuw gebied verkennen, maar weet je niet waar te beginnen? Selecteer de regio en je krijgt lokale Collecties te zien met daarin suggesties voor Tours die gebaseerd zijn op de mooiste routes voor jouw sport.

Talen

Beschikbaar in Engels, Duits, Frans, Italiaans, Nederlands en Spaans.

Wat je moet weten over de komoot appHoe werkt komoot

Routes plannen

Het plannen van je volgende avontuur met komoot is eenvoudig op je desktop of de smartphone apps voor iOS of Android.

 • Voer je start- en eindpunt, je fitheidsniveau en je sport in, en selecteer “ronde”. Komoot zorgt voor de rest.
 • Als de basis voor je route gelegd is kun je deze nog aanpassen, bijvoorbeeld door op een Highlight te klikken, “aan route toevoegen” te selecteren, en deze zo in je Tour op te nemen.
 • Je kunt op dezelfde manier ook andere punten in je route opnemen, zoals openbare toiletten, winkels en cafés/restaurants.
 • Bekijk de ondergrond en het hoogteprofiel van je route en pas je route op deze kennis aan (vermijd of zoek juist bepaalde segmenten op door het toevoegen of verslepen van waypoints).
 • Selecteer kaartoverlays zoals Google Satellite om nog meer gedetailleerde info over je route te krijgen en sleep je routelijn bijvoorbeeld naar een bosrijk gebied of paden langs een meer

Navigatie

 • Offline navigatie: sla geplande routes offline op, zodat je op avontuur in de wildernis kunt gaan, zonder zorgen over slecht bereik en een batterij die snel leeg raakt.
 • Geen speciaal GPS-apparaat nodig: met de komoot voor iOS of Android app kun je je smartphone gebruiken om te navigeren en je route onderweg aan te passen.
 • Komoot werkt naadloos samen met Garmin en andere GPS-apparaten voor het synchroniseren van gegevens met hun eigen smartphone apps.
 • Komoot heeft recentelijk zelf een geavanceerde app gelanceerd voor Garmin, die op de Garmin Connect IQ Store gedownload kan worden.
 • Spraaknavigatie: profiteer van turn-by-turn spraaknavigatie zodat je kunt focussen op je avontuur, zonder een afslag te missen.
Wat je moet weten over de komoot app
Foto: Frans Ruiter via Unsplash

Bijdragen aan een community van avonturiers

 • Maak je eigen Highlights aan: sla speciale plekken of segmenten van je route op, als je denkt dat ze de moeite waard zijn voor andere komoot-gebruikers.
 • Upload foto’s van je route en Highlights en laat daarmee zien hoe cool deze zijn.
 • Sla je route op als een Tour, voeg foto’s toe die charme ervan tonen en maak je Tour openbaar zodat anderen op komoot hun outdoorervaring kunnen plannen met gebruik van jouw tips.

Prijzen

 • Komoot is gratis te downloaden en gebruiken.
 • Bij de gratis versie van komoot kunnen kaarten voor offline gebruik aangekocht worden voor €3.99 (regio), €5.99 (meerdere regio’s) of de hele wereld voor  €29.99. Je eerste regio krijg je kado!
 • Komoot heeft recentelijk een Premium abonnement gelanceerd. Ontdek hier meer over komoot Premium.

Komoot reviews

Gearlimits contributors hebben de Komoot App gereviewd binnen verschillende sport outdoor activiteiten, zoals mountainbiken en wielrennen.

 

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De Hanwag Rotpunkt retro bergschoen revival

In de vroege jaren '80 introduceerde Hanwag, een bekende fabrikant van berg- en wandelschoenen, als een van de pioniers sportklimschoenen op de markt. Nu...

De Motorola Defy Satellite Link bluetooth gadget | Review

Als outdoor liefhebber ben ik altijd op zoek naar handige gadgets die mijn avonturen in de natuur kunnen verbeteren. Onlangs heb ik het Motorola...

De Lowe Alpine Airzone Trail Camino 37:42 liter hiking rugzak | Review

Als je op zoek bent naar een comfortabele rugzak voor wandelingen, hikes of backpack reizen, dan raad ik de Lowe Alpine Airzone Trail Camino...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief