Tips voor kiezen van telefoonhouder voor op de mountainbike

Met de start van de lente en de eerste zonnestralen, pakt menig fietsliefhebber de fiets weer uit de schuur. Groot gelijk! Fietsen is een hele gezonde vrijetijdsbesteding en gaat vaak gepaard met het genieten van de natuur en je omgeving. Maar anno 2022 gaat ook de fervente mountainbiker het liefst met een telefoon op pad. Een goede mountainbike telefoonhouder is dan essentieel. 

Of dit nu is om bereikbaar te blijven, of juist de weg te bepalen, het is goed om voorzichtig met je telefoon om te gaan tijdens het fietsen. Dit doe je door een goede telefoonhouder uit te zoeken. De voordelen hiervan én de vijf beste telefoonhouders zetten wij alvast voor je op een rijtje.

De juiste accessoires

Des te zekerder je op de mountainbike stapt, des te meer plezier zal je ervaren. Een fiets telefoonhouder is één van die accessoires die voor sommigen wellicht overbodig lijkt in het begin, maar eenmaal aangeschaft zal je niet meer zonder willen. De tips bij het uitzoeken hiervan staan hieronder voor jou.

Tips voor kiezen van telefoonhouder voor op de mountainbike
Credits: Jay Miller | Unsplash

Voordelen van een telefoonhouder

Ga je een langere fietstocht doen? Dan is een telefoonhouder voor op je mountainbike wellicht de eerste en het belangrijkste element om mee te nemen. Dit omdat het zo handig is om de fietsroute voor je te zien, maar ook omdat je telefoon makkelijker te pakken is als je bijvoorbeeld een mooie foto van de omgeving wilt maken.

Navigatie en trainingstool

Hierboven ook al benoemd, maar zeker de nummer één reden van veel fietsers om een telefoonhouder aan te schaffen: de navigatie. Daarnaast kun je je fietsplezier verhogen door ook een trainingsapp te downloaden, die je inzichten geeft over jouw fietsgedrag en conditie. Zo kun je dus van een leuk uitje direct een sportactiviteit maken.

Universele telefoonhouder

Heb je meerdere telefoons, of wanneer je je mountainbike deelt kan het fijn zijn om een universele telefoonhouder te nemen. Zo kan je makkelijk met ieder type telefoon op weg gaan. Wat wel handig is om te doen, is je telefoonhoesje in de breedte mee te rekenen. Zo hoef je niet iedere keer je hoesje te verwijderen en is het meer gebruiksvriendelijk.

Waar plaats je de telefoonhouder?

In de meeste gevallen plaats je de telefoonhouders gewoon op je fietsstuur of stuurpen. Houd er rekening mee dat wanneer je je telefoon op je stuurpen plaatst, deze niet in de weg moet zitten met het fietsen zelf. Het vastmaken is net als een kind dat de was doet! Dat doe je gewoon handig met een tie-wrapje of een klemmetje. En daardoor is het zelfs ook makkelijk vast te maken op een normale fiets, in plaats van je mountainbike.

Tips voor kiezen van telefoonhouder voor op de mountainbike
Credits: Julian Hochgesang | Unsplash
Reno de Jager
Reno de Jager
Mijn grootste passies zijn hiken, mountainbiken en fitness, daarnaast mag ik graag reizen. Zowel actieve als culturele - liefst een combinatie van beiden - hebben mijn voorkeur.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

In twee etmalen door Marokko tijdens de Mazda Epic Drive

De Mazda Epic Drive is een unieke rijervaring die autorijders de mogelijkheid biedt om Mazda’s nieuwste modellen te testen in uitdagende en adembenemende omgevingen....

Licht en stevig in de bergen met de Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX | Review

De Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX is uitstekende wandelschoen die voor veel terreinen is geschikt en die voldoet aan mijn verwachtingen.

MiiR is goed voor de gebruiker én de planeet

MiiR heeft een duidelijke missie: producten creëren die goed zijn voor de gebruiker én de planeet.