De Limited Edition Wave Rider 26 Amsterdam Marathon van Mizuno | GearBite

Een hardloopschoen met de grachtengordel ingeweven op de neus en de stadsplattegrond geprint op de inlegzolen. Dat is Mizuno’s eerbetoon aan de stad waar op 16 oktober alweer de 46ste TCS Amsterdam Marathon plaatsvindt. Op de hiel van de Mizuno Wave Rider 26 Amsterdam Marathon staat in creatieve kapitalen het woord AMSTERDAM. De limited edition is verkrijgbaar bij de runningspecialist.

Mizuno is al 23 jaar hoofdsponsor van de TCS Amsterdam Marathon. Jaarlijks maakt het merk een special edition voor één van de grootste hardloopevenementen ter wereld. Voor de 2022-editie heeft Mizuno zich gefocust op de stad Amsterdam: elke letter op de Wave Rider 26 Amsterdam Marathon heeft zo haar eigen verhaal.

Het Olympisch Stadion

De letter S is geïnspireerd op de sintelbaan van het Olympisch Stadion. De letter M is gestileerd naar de bruggen over de grachten en de T is een windmolen. De letter D is gebaseerd op het elektronische muziekevenement ADE en de E verwijst naar Japan, het thuisland van Mizuno.

Mizuno Wave Rider 26 Amsterdam Marathon editie

Bovenal is de Mizuno Wave Rider 26 Amsterdam Marathon een uitstekende hardloopschoen voor iedereen die wil hardlopen, van beginnend hardloper tot toegewijd marathonloper. Het is een schoen voor zowel duurloop als snelle intervaltraining.

Limited Edition Mizuno Wave Rider 26 Amsterdam Marathon | GearBite

De MIZUNO ENERZY-tussenzool is 2 mm dikker dan bij het vorige model van de Wave Rider. Dit verbetert de demping en energieteruggave, geeft een zachter gevoel en zorgt voor een veerkrachtige voortstuwing. Op de verharde weg heeft de schoen een soepele afwikkeling en in het bos geeft hij veel stabiliteit en comfort.

De Wave Rider 26 sluit naadloos om de voet dankzij het double jacquard geweven airmesh met hoog ademend vermogen. De slijtzool bestaat uit een combinatie van geblazen rubber in de voorvoet en X10 carbonrubber in de buitenzijde van de hak voor meer slijtvastheid. Ook bij deze schoen zet Mizuno in op duurzaamheid: de veters en een gedeelte van het airmesh en de hielconstructie zijn volledig gerecycled.

TCS Amsterdam Marathon

De TCS Amsterdam Marathon vindt dit jaar plaats op zondag 16 oktober 2022. Er kunnen 45.000 hardlopers meedoen aan de internationale marathon, die bekend staat om het snelle én aantrekkelijke parcours: met start en finish in het Olympisch Stadion, door het Vondelpark en onder het Rijksmuseum door. Naast de klassieke afstand staan de Mizuno Halve Marathon, TCS 8 km en twee onderdelen voor de jeugd op het programma.

Mizuno For Every Run

Mizuno heeft voor elk type loper de juiste schoen. Elke run is anders: van je eerste poging tot een 5 km tot het zetten van een nieuw persoonlijk record. De wereld is jouw atletiekbaan: ren door polders, bossen, over strand of door drukke straten in de stad. Het verbreedt je horizon, waar je ook bent en waar je ook gaat. Een run geeft niet om leeftijd, talent of techniek. Hardlopen, daar gaat het om. Voor jezelf en samen met alle hardlopers in de wereld. Mizuno is er voor iedereen. For Every Run.

De Mizuno Wave Rider 26 Amsterdam Marathon is verkrijgbaar in een limited edition bij (online) runningspeciaalzaken in een dames- en herenuitvoering. Consumentenadviesprijs € 164,95.

Reno de Jager
Reno de Jager
Mijn grootste passies zijn hiken, mountainbiken en fitness, daarnaast mag ik graag reizen. Zowel actieve als culturele - liefst een combinatie van beiden - hebben mijn voorkeur.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De Volvo XC60 2024, één groot avontuur | Autotest

De Volvo XC60 Recharge T6 AWD Plug-in Hybrid Ultimate Bright 2024 is een ideale keuze voor liefhebbers van avontuur die genieten van comfort en houden van mooie auto's.

De langverwachte ThruDark HeriTech collectie in samenwerking met Jason Fox

ThruDark heeft recent de langverwachte "HeriTech" collectie gelanceerd, met een unieke samenwerking met merkambassadeur en oude vriend Jason Fox - "Foxy". Deze eerste collectie...

Helly Hansen eert Ski Patrollers op de International Ski Patrol Day 2024

Morgen, op 10 februari 2024, is het weer zover: International Ski Patrol Day wordt voor de derde keer op rij georganiseerd door het Noorse...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief