In een Range Rover Sport op de Karahnjukar stuwdam in IJsland tegen 750 ton water per minuut

Ik kan mij niet voorstellen dat er geen breed georiënteerde buitensporter is waar het hart niet sneller van gaat kloppen bij het zien van de New Range Rover Sport. Al helemaal niet in combinatie met een IJslands vulkaanlandschap, over rotsen, door ondergelopen tunnels en steil omhoog tegen een stuwdam. En dan ook nog met James Bond-stuntrijdster Jessica Hawkins achter het stuur. Op deze wijze maakte de New Range Rover Sport op een spectaculaire manier zijn werelddebuut. I am in!!

Omhoog op de steile overlaat van de Karahnjukar stuwdam in IJsland, de grootste in zijn soort ter wereld. Bij deze gewaagde beklimming biedt de wagen kranig weerstand tegen het water dat met 750 ton per minuut naar beneden stroomt. Bij gripverlies wacht onderaan de overlaat een levensgevaarlijke val van 90 meter.

In een Range Rover op de Karahnjukar stuwdam in IJsland tegen 750 ton water per minuut

Begeerlijke technologie

De derde generatie van de luxe performance-SUV van Land Rover is de meest begeerlijke, technologisch meest geavanceerde en meest capabele tot nu toe. Naar eigen zeggen combineert de auto, dankzij een niet eerder bij Land Rover toegepaste combinatie van moderne ondersteltechnologieën, uitstekende prestaties zowel op de weg als in extreem terrein.

Tijdens de beklimming van de overlaat bewees de New Range Rover Sport zijn kwaliteiten op het gebied van grip, tractie, prestaties en controle. Eerdere Range Rover Sport prestaties zijn een recordbrekende heuvelklim op Pikes Peak, de eerste vastgelegde doorkruising van de Empty Quarter-woestijn op het Arabische schiereiland en de eerste beklimming van de 999 treden van de Heaven’s Gate in China in 2018.

Tegen de 294 meter lange overlaat

De beklimming van de overlaat was het laatste obstakel in een challenge die begon aan de voet van de dam en eindigde bij het hoogste punt ervan. Jessica Hawkins doorkruiste met de New Range Rover Sport de rivierbedding in de vallei, reed door de lange steile tunnels van de stuwdam en klauterde over de rotspartijen bij de damwand. De overlaat van 294 meter lang met het omlaag stromende water zorgt voor de ultieme test van grip en vertrouwen van de bestuurster.

Electric Hybrid plug-in

De New Range Rover Sport wordt gebouwd op de flexibele Modular Longitudinal Architecture (MLA-Flex) van Land Rover. Dat platform biedt de perfecte basis voor de dynamiek en verfijning. Het aanbod van krachtige en efficiënte motoren omvat twee zescilinder Electric Hybrid plug-in hybrids met een volledig elektrische actieradius tot 113 km en een CO2-emissie vanaf slechts 18 g/km1. Volledig elektrische aandrijving is beschikbaar in 2024!!!

De productie van de New Range Rover Sport wordt uitsluitend gedaan in de Solihull Manufacturing Facility in het Verenigd Koninkrijk. Dat is de historische thuisbasis voor Range Rover-productie en ook de locatie waar deze Land Rover wordt geproduceerd. Ik weet dat het geen goedkoop speelgoed is, maar het blijft toch leuk je eigen New Range Rover Sport te configureren.

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Het Haglöfs ROC Flash GTX Pro Jacket is multifunctioneel

Het ROC Flash GTX Jacket van Haglöfs is een ideaal outdoor jack dat veel voordelen heeft. Het is gemaakt van drielaags Gore-Tex materiaal.

Waarom de schoenen van Hanwag duurzaam en 100% Made in Europe zijn

Consumenten in het algemeen, maar zeker binnen de buitensport, zijn kritisch en mondig als het gaat om afkomst van materiaal en door wie producten...

Zweedse consumenten roepen Fjällräven opnieuw uit tot meest duurzame merk

Voor het vierde jaar op rij hebben consumenten in Zweden Fjällräven uitgeroepen tot het meest duurzame merk van het land in de categorie ‘Clothes...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief