Selle Italia komt met uit Greentech-process onstaan Model X Leaf zadel | GearBite

Selle Italia introduceert een zadel dat het resultaat is van een ecologisch-duurzaam productieproces, zonder gebruik van verontreinigende stoffen, dankzij de gepatenteerde Greentech-technologie. De nieuwe Model X Leaf heeft een aantrekkelijk design geïnspireerd op een patroon van groene bladeren.

Innovatie heeft altijd al een centrale plaats ingenomen in de filosofie van Selle Italia, omdat innoveren gelijk staat aan vooruitgaan. En als we aan dat alles het respect voor het milieu toevoegen, verklaart dit het ontstaan van de Greentech-productietechnologie, een op de toekomst gerichte benadering van de constructie van fietszadels.

Selle Italia komt met uit Greentech-process onstaan Model X Leaf zadel | GearBite

Greentech is een productieproces waarbij geen gebruik wordt gemaakt van verontreinigende stoffen zoals lijmen en kunstharsen en waarbij het afvalmateriaal weer wordt gebruikt in de productiecyclus. En, aangezien de technologie van Selle Italia de claim “Future Rides Green” ondersteunt, is het eindresultaat een zadel dat aan het einde van zijn levensduur gerecycled kan worden.

Model X Leaf: het duurzame en recyclebare zadel

De Model X zadels waren in 2021 de eerste zadels die met het Greentech-productieproces zijn gemaakt. Deze zadels blijken onmiddellijk te voldoen aan de behoeften en de smaak van de markt. Dit is de reden waarom Selle Italia het aanbod vernieuwt met het nieuwe Model X Leaf, een aanvulling van het assortiment met een zadel met een aantrekkelijke en zeer “groene” design: door de transparante hoes is het onderliggende patroon van bladeren zichtbaar, representatief voor de groene roeping van het product.

Het zadel Model X Leaf wordt geproduceerd door drie componenten op mechanische wijze te monteren, dus zonder het gebruik van verontreinigende stoffen, in volledige naleving van de Greentech-productietechnologie. De rail is van Fec Ally, bijzonder sterk en flexibel, en de vorm van het zadel is waved, voor een stabielere positie, bestemd voor personen met een achterwaartse bekkenrotatie. Tenslotte heeft het nieuwe Model X Leaf een in de padding opgenomen antibacteriële behandeling.

Het geautomatiseerde en uiterst snelle proces, door middel waarvan een sterke vermindering van het energieverbruik mogelijk is, komt ook ten goede van de verkoopprijs van het Model X Leaf.

Het gehele productieproces van het zadel, gepatenteerd door het Italiaanse bedrijf, is lokaal en betrekt bedrijven binnen een straal van 15 kilometer van de hoofdvestiging van Selle Italia: nog een element dat bijdraagt aan de vermindering van de CO2-uitstoot.

Meer informatie vind je op de website van Selle Italia.

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De Volvo XC60 2024, één groot avontuur | Autotest

De Volvo XC60 Recharge T6 AWD Plug-in Hybrid Ultimate Bright 2024 is een ideale keuze voor liefhebbers van avontuur die genieten van comfort en houden van mooie auto's.

De langverwachte ThruDark HeriTech collectie in samenwerking met Jason Fox

ThruDark heeft recent de langverwachte "HeriTech" collectie gelanceerd, met een unieke samenwerking met merkambassadeur en oude vriend Jason Fox - "Foxy". Deze eerste collectie...

Helly Hansen eert Ski Patrollers op de International Ski Patrol Day 2024

Morgen, op 10 februari 2024, is het weer zover: International Ski Patrol Day wordt voor de derde keer op rij georganiseerd door het Noorse...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief