Hoe cool zijn de koelboxen en andere producten van Yeti?

In Amerika is Yeti uitgegroeid tot een iconisch merk, vooral bekend om de high-end koelboxen, sinds twee Texaanse broers in 2006 besloten een compromisloze en onverwoestbare koelbox te ontwikkelen. Maar ze maken veel meer dan alleen koelers. Drinkwaren, kleding en zelfs hondenbakken. En het mooie is, ze zijn nu ook in Nederland te krijgen.

Opgegroeid in Texas, met een fanatieke vliegvisser als vader, zit het buitenleven en het vliegvissen in het bloed van de broers Roy en Ryan Seiders. Vele dagen brengen ze door op het water. Op platte aluminium bootjes waarbij ze aan boord meegenomen koelboxen voor de vangst tevens gebruiken als platform om vanaf uit te werpen en te vissen.

Hoe de Yeti koelbox het licht zag

Na het verslijten van menig exemplaar waren ze het beu dat er telkens handvatten losschoten, vergrendelingen afbraken en deksels indeukten. Bovendien waren ze steeds weer geld kwijt aan een nieuwe. Dus besloten ze zelf een koelbox te gaan ontwerpen die dagenlang ijs kon houden, één die sterk en duurzaam genoeg zou zijn voor vissers die erop staan ​​en er vanaf uitwerpen. Een model dat totaal anders was dan elke koelbox tot dan toe op de markt verkrijgbaar.

Hun vader was niet alleen hun voorbeeld in het vissen. Als uitvinder van FlexCoat epoxy coatings voor vislijnen inspireert hij hen in het ondernemen en het opbouwen van een merk. Met eenzelfde ‘drive’ duiken de broers in het avontuur. Ze bezoeken verschillende fabrieken gespecialiseerd in het zogenaamde ‘rotatiegieten’ in Thailand en de Filipijnen. Uiteindelijk vinden ze een kleine maar toegewijde fabriek waarmee ze samen een geheel nieuwe standaard in design en kwaliteit ontwikkelen. De start van hun Tundra Series is een feit.

De Tundra Cooler

De legendarische Tundra Cooler is een koelbox voor de serieuze outdoor liefhebber. Vrijwel onverwoestbaar, bestand tegen alle weersomstandigheden en zelfs ‘grizzly proof‘. Vanaf het moment dat deze coolers in de gespecialiseerde hunting, fishing en outdoor shops staan merken Roy en Ryan al snel dat er simpelweg geen concurrentie in dit niveau van kwaliteit is.


De Yeti Tundra 35

De YETI Tundra 35 is de ideale maat voor hikes met of eten voor een klein gezelschap. Hij heeft een PermaFrost-isolatie van maximaal 7,5 centimeter en een robuuste rotatiegegoten constructie voor optimale avontuurlijke prestaties.

De Tundra 35 heeft de ideale afmetingen, waardoor hij de perfecte draagbare koelbox is voor ‘tubing down the river’. Deze Tundra-koelbox wordt geleverd met een mand voor droge goederen.


Waar voor je geld

De Yeti koelboxen zijn veel duurder dan wat mensen tot dan toe gewend zijn maar de verkopen zijn meteen een succes. Al snel merken ze dat de Tundra Series ook buiten hun bekende outdoor markt gewild zijn. Boeren, onderhoudsmonteurs, hulpdiensten, iedereen die voor een groot deel buiten werkt en geen kantoorbaan heeft toont interesse. Al snel wordt Yeti door heel Amerika ook in high-end hardware stores verkocht.

De sales gaan goed en elke dollar winst wordt meteen terug in het bedrijf gestopt om verder te kunnen groeien. Al snel begint Yeti ook met het laten testen van de Tundra coolers door professionals in de diverse sporten en activiteiten. Vissers, jagers, klimmers, maar ook pitmasters en craft beer brouwers. Hun feedback en testimonials zijn enorm waardevol voor Yeti en op een natuurlijke manier zorgt deze ‘grassroots marketing’ ervoor dat de naam Yeti steeds meer allure krijgt.

Hoe cool zijn de koelboxen en andere producten van Yeti?

Er komen meer werknemers bij en Yeti begint met het uitbreiden van het assortiment. Een logische stap na de Tundra is het ontwikkelen van draagbare soft coolers, koeltassen die makkelijk mee te nemen zijn onderweg. Met dezelfde compromisloze instelling maken ze de Hopper Series met een volledig waterdichte dubbele rits, ultra sterke dubbel gestikte naden en duurzame nylon buitenkant. Ook in dit segment blinkt Yeti uit met top-level product, gemaakt om je leven lang mee te gaan.


LoadOut GoBox 30

Het is essentieel om je uitrusting ten alle tijden georganiseerd en goed beschermd hebben, wat je ook doet. En toch voldoen de meeste gear cases niet aan de eisen van het wilde buitenleven.

De LoadOut GoBox praktisch onverwoestbaar en kan alle weersinvloeden doorstaan. Vol in de hete zon, temperaturen onder nul in het veld. Ook het dagelijks misbruik tijdens het sjouwen in en uit de wagen of boot kan hij makkelijk aan.

Hoe cool zijn de koelboxen en andere producten van Yeti?

Het bedrijf maakt hierna een enorme groei door en investeert verder in steeds meer personeel, product developers en een eigen test en prototype facility. Steeds meer categorieën worden toegevoegd waaronder dubbelwandig geïsoleerde drinkware, dry bags, en kampeerstoelen. De tumblers en flessen zijn als alledaags gebruiksvoorwerp een veel verkocht item dat met name ook door andere bedrijven als geschenk en custom branded product wordt ingezet.

De merknaam Yeti staat als een huis en dankzij een selectief distributiebeleid bouwt het merk vele partnerships met retailers op. In 2019 voelt het merk dat het momentum sterk genoeg is om zichzelf ook in Europa te gaan positioneren. Yeti Europe ltd. wordt als joint venture opgericht en voorziet in een Europees magazijn en eigen sales & marketing team.

Het Yeti Innovation Center

In augustus 2016 opent Yeti niet ver van hun HQ in Austin, Texas het Yeti Innovation Center. Een speciaal ontworpen faciliteit voor prototyping, testing en productontwikkeling. Hier werkt een toegewijd team met speciaal ontworpen apparatuur aan de verdere productontwikkeling en kwaliteitseisen van het merk.

Voordat een product op de markt komt geeft Yeti prototypes in handen van hun diverse ambassadeurs om het in de praktijk te testen. Daar komt altijd nuttig inzicht uit voort om het gebruiksgemak te verbeteren. In het testlab zelf worden de producten tot in het extreme gemarteld tot het breekpunt is bereikt. Denk aan ritsen, naden, handvatten, wieltjes enzovoorts. Met al deze feedback bij elkaar komen ze tot het best mogelijke eindresultaat. Productontwerp dat vanaf de basis tot in elk detail uitgaat van een ultiem functionele ervaring, zonder compromissen.

Hoe cool zijn de koelboxen en andere producten van Yeti?

Yeti is daarnaast zo succesvol geworden omdat ze niet alleen maar drinkflessen en koelboxen verkopen. Ze verkopen een visie, een lifestyle. Het merk is inherent verweven met beelden van het avontuurlijke buitenleven. Ze verbinden zich met hun doelgroep door het delen van echte verhalen die resoneren bij die groep. Er is een connectie tussen Yeti kopers die een bepaald bewustzijn creëert. Wanneer iemand iemand anders met een Yeti beker, tas of koelbox ziet, voelen ze vaak de verbinding van gedeelde passies.

Al deze tools geven het merk de mogelijkheid om volledig nieuwe uitrusting onder één dak te ontwerpen en te testen. Hierdoor is het bedrijf veel wendbaarder in het uitwerken van een basisconcept naar een afgewerkt product. Zo ontwikkelde Yeti bijvoorbeeld hun nieuwe Panga waterdichte reistas in slechts vier weken tijd van prototype naar een definitief ontwerp, klaar voor productie. In de vaak conservatieve outdoor-industrie is dat werken op lichtsnelheid.


Roadie 24

De Roadie 24 Hard Cooler is een verfrissende versie van een beproefde Yeti-favoriet. Hij is 10% lichter, is 20% groter en presteert isolerend 30% beter dan zijn legendarische voorganger. Dit model komt zonder aftapplug. Je kunt overtollig water of ijs met een snelle kiep weggieten. Het geheel nieuwe ontwerp biedt plaats voor een rechtopstaande fles wijn, ideaal voor de zomerse picknick borrels. Bovendien zorgt het slanke ontwerp ervoor dat deze achter de voorstoel van de auto kan worden geschoven zodat je snel toegang hebt tot ijskoude drankjes. Hoelang de reis ook duurt.

Hoe cool zijn de koelboxen en andere producten van Yeti?

Built For The Wild

De Yeti-slogan zegt eigenlijk alles – “Built for the wild”. De brand community van Yeti is er een die is gebouwd op avontuurlijke verhalen en de enorme waardering voor het buitenleven. Yeti ontwikkelt al hun producten met een superieure kwaliteit. Essentiële gear die bijdraagt aan de ervaringen van hun avontuurlijke gebruikers. Items die een leven lang meegaan en je niet in de steek laten op het moment dat je ze het meest nodig hebt. Dat is waardoor mensen een groot fan worden.

Een goed voorbeeld van hoe het label met storytelling en content marketing bezig is, is hun Youtube kanaal. Inspirerende verhalen en beelden van hun vele ambassadeurs en een ode aan al het buitenleven. Of dat nu surfen of buitenkoken is. Daarnaast vind je er met humor gevulde product testing videos. Zelfs als ze een nieuwe kleur aan de collectie toevoegen zit daar een verhaal met inspiratie achter.

Wil je meer weten over Yeti? Je vind meer inspirerende verhalen op Yeti Stories.

Hoe cool zijn de koelboxen en andere producten van Yeti?
Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Voor iedere voet de juiste leest met Hanwag

Al jarenlang zijn de leesten van Hanwag een essentieel onderdeel van hun schoenen. Deze leesten, de basisvorm waarop een schoen wordt gevormd, bepalen in...

Zijn de jassen van Cortazu echt zo waterdicht als ze beweren?

Looks en trends zijn natuurlijk belangrijk als je op zoek gaat naar een nieuwe jas, maar hoe weet je of een bepaalde outdoor- of...

Met Royal Robbins ‘Born in Basecamp’ en authentieke avonturen

Het gevoel van voldoening en verbondenheid met de natuur is precies waar de geest van Royal Robbins - Back to Basecamp over gaat.

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief