Betrouwbaar op pad buiten Nederland met deze outdoor organisaties

Zo langzaamaan ziet het er weer naar uit dat wij deze zomer toch buiten de landsgrenzen op avontuur kunnen. Hoewel Nederland natuurlijk ook genoeg te bieden heeft, is er naar mijn gevoel niets mooier dan weer over de grens het avontuur op te zoeken. Wij selecteerden drie outdoor organisaties die deze mogelijkheid op hun eigen wijze bieden.

Wij hebben de afgelopen jaren veel vragen van bezoekers ontvangen met vooral vragen over betrouwbare aanbieders van begeleide tochten, events en reizen. Daar zaten ook veel ‘klaagzangen’ tussen aan het adres van bepaalde personen en organisaties. Nu zijn wij positief ingesteld, dus negativiteit proberen wij zoveel mogelijk te mijden; opbouwende kritiek is overigens geen probleem.

Gecertificeerde gidsen

Om onze bezoekers op weg te helpen voor de zomer èn winter, selecteerden wij alvast drie aanbieders van avontuurlijke en verantwoord begeleide reizen en trektochten, waarvoor wij onze handen in het vuur durven te steken 😉 Ieder met hun eigen aanpak en doelstelling, maar allen ontstaan vanuit een passie voor de natuur, waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

Erg belangrijk daarbij is de certificering van de begeleiders/gidsen. Zodra er mensen beroepsmatig worden begeleid door de bergen of in de wildernis, is het essentieel dat de begeleiders een internationaal erkende opleiding hebben afgerond. Dit kan de een opleiding zijn tot bergsport professional als International Mountain Leader (IML), maar ook de opleiding en internationale internationale vereniging van wildernisgidsen, de Wilderness Guides Association heeft als doel een internationale standaard te handhaven op het gebied van ‘wilderness guiding’. Let daar dus op als je met een outdoor organisatie de natuur in gaat!

De aanbieders van avontuurlijke en verantwoord begeleide outdoor ervaringen zijn:

Surviking

Voor Surviking is de natuurbeleving de rode draad bij de reizen die zij organiseren. Omdat zij vinden dat de experience bereikbaar moet zijn voor iedereen, staat een relatieve laagdrempeligheid bij Surviking voorop. Je hoeft in hun optiek niet naar Lapland voor een Arctische ervaring of naar het ‘onbereikbare’ Siberië om eens in een Taiga bos te bivakkeren.

Het klimaat is een hot topic en reizen heeft hier impact op; klimaatneutraal reizen bestaat niet. Daarom is bewustwording van de schoonheid en kwetsbaarheid van de natuur van de deelnemers een speerpunt tijdens te tochten; hoe wij dit kunnen doorgeven naar een volgende generatie. Dit belang weegt voor ons zwaarder dan de eigen footprint. Surviking houdt de impact zo klein mogelijk en vermijden zoveel als mogelijk het vliegtuig. Ook stimuleren klanten om te carpoolen en/of zoveel mogelijk het OV te gebruiken.

Vertragen is het devies. Even weg uit de sleur van de drukke maatschappij. Soms bewust letterlijk stilstaan in de natuur. Zij bieden reizen met diverse activiteiten op verschillende niveaus.

Meer informatie vind je op de website van Surviking


Rewild Wildernisreizen

Betrouwbaar op pad buiten Nederland met deze outdoor organisaties
© Rewild Wildernisreizen

Back to basics in een moderne jas met Rewild Wildernisreizen! Want buiten zijn, reizen en ontdekken zijn elementaire dingen die in onze natuur zitten. Maar we leven in een tijd waarin we steeds meer vervreemden van de natuur en onze originele levensstijl. Het moderne leven wordt complexer, de digitale wereld neemt bezit van ons en het tempo neemt steeds meer toe – op het werk, maar ook privé.

Het leven speelt zich steeds meer binnen af en meer dan ooit zijn we gewend aan comfort en gemak. Het lijkt wel of we vergeten waar we vandaan komen. Want buiten zijn, reizen en ontdekken zijn elementaire dingen die in onze natuur zitten. Het ontspant, en houdt je weerbaar en fris – zowel fysiek als mentaal.

Uiteraard staan ook de natuurconservatie en het creëren van bewustwording voor de menselijke impact op natuur, flora en fauna hoog in het vaandel bij Rewild Wildernisreizen. Want hoe meer we vervreemden van de natuur, hoe minder bewust en verantwoord we ermee omgaan. Daarom brengt Rewild je opnieuw in verbinding met de natuur en het eenvoudige buitenleven en stimuleren initiatieven en en lokale partijen die duurzaamheid voorstaan.Ze maken ‘the great outdoors’ toegankelijk voor iedereen. 

Meer informatie vind je op de website van Rewild Wildernisreizen


360° Explore

Betrouwbaar op pad buiten Nederland met deze outdoor organisaties
© 360° Explore | Kay Jansen

Weer een hele ander type organisatie dan de vorige benoemde is 360° Explore, al staat hier uiteraard ook de ‘buiten’ ervaring centraal. Zij hebben als missie mensen te inspireren in verbinding te zijn met wat er toe doet: het moment, de natuur, de wildernis & jezelf. Samen te genieten en van buiten zijn een gezonde en onvergetelijke ervaring maken.

Naast bijzondere en unieke trektochten & sneeuwwandelreizen staat 360° Explore voor een eerlijke verdeling en doen zij er alles aan om hun reizen te organiseren op een manier waardoor het houdbaar is voor volgende generaties. Zij houden vast aan de overtuiging dat reisorganisaties meer moeten geven dan moeten nemen van de wereld.

Daarom committeren zij zich aan duurzaamheid, de gemeenschap en rechtvaardigheid en ontwikkelen de gidsen van 360° Explore elke reis zelf, zodat zij de deelnemers een unieke, inspirerende en weldoordachte outdoor ervaring kunnen bieden.

Meer informatie vind je op de website van 360° Explore

Tot slot

Uiteraard is deze lijst niet volledig. Er zijn meer goede en betrouwbare organisatie. Nogmaals: let er vooral op dat de organisatie waarmee je op pad gaat gecertificeerde gidsen hebben en aan de wetgeving voldoet. Het gaat erom dat jou outdoor ervaring een mooie wordt en kunt genieten.

Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Review: Coleman Meadowood 4L Blackout Tent

Nieuw in de 2021 collectie van Coleman zijn de Meadowood Blackout tenten. Gearlimits heeft de Meadowood 4L een weekend meegenomen naar de camping. De...

GearBite: nieuwe Polar Grit X Pro sporthorloges en upgrade van de Vantage V2

Polar Electro lanceert vandaag nieuwe toevoegingen aan zijn familie sporthorloges: de Polar Grit X Pro en Polar Grit X Pro Titan. De lancering valt...

Het nieuwe Rab Arc Eco Jacket is milieubewust, duurzaam en waterdicht

Rab maakt sinds 1981 duurzame outdoor kleding, ontstaan vanuit passie voor het buitenleven. Zij zien het als topprioriteit om verantwoord geproduceerde producten te maken...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief