GearBite: The North Face Trans-Antarctica collectie opnieuw uitgebracht

The North Face herintroduceert zijn iconische Trans-Antarctica capsulecollectie. Deze unieke collectie is een van de meest gewilde collecties van het merk op de markt en bevat een aantal van de beste prestaties in het streven van The North Face om revolutionaire uitrustingen te maken die de grenzen van het ontdekken verleggen.

In 1990 leverde The North Face de kleding voor een internationaal team van ontdekkers die toen op de allereerste tocht per hondenslee door Antarctica vertrokken, een uitzonderlijk zware uitdaging die bijna 6.500 kilometer spande. Hun doel was om klimaatverandering te onderzoeken en wereldwijd aandacht te krijgen voor het voortbestaan van het continent.

Van Antarctica tot de Poolcirkel

Het beschermen van onze authentieke natuur, van Antarctica tot de Poolcirkel en overal daartussenin, is al sinds het ontstaan van The North Face een kernonderdeel van zijn DNA. De strijd voor moeder aarde die de drijfveer vormde voor de expeditie van de onderzoekers, is nu nog steeds een essentieel onderdeel van de identiteit van het merk.

GearBite: The North Face Trans-Antarctica collectie opnieuw uitgebracht

Nu brengt The North Face deze collectie terug om de geschiedenis eer aan te doen en tegelijkertijd vooruit te kijken naar de toekomst van het ontdekken.

Om de herintroductie te vieren, brengt The North Face alvast de trailer uit voor zijn nieuwste film genaamd ‘The North Face Presents: Peace of History’. De film bevat Will Steger, ontdekker, leermeester en leider van de 1990 International Trans-Antarctica Expedition, en licht thema’s uit als het trotseren van barre omstandigheden, globale samenwerking en de bescherming van de aarde.

The North Face Peace of History trailer

De collectie is ontworpen op basis van details van de oorspronkelijke International Trans-Antarctica Expedition en integreert nieuwe elementen, waaronder gerecyclede materialen, DryVent-stoffen, en 700 cuin ganzendons dat gewonnen is volgens de Responsible Down Standard (RDS).

De collectie is nu beschikbaar op www.thenorthface.eu en in geselecteerde winkels van The North Face.

GearBite: The North Face Trans-Antarctica collectie opnieuw uitgebracht
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De beste Ski & Outdoor hardshell jassen voor 2021/2022

Voor de ultieme bescherming tijdens je ski & outdoor trips, hebben we de beste hardshell jassen in de markt op een rijtje gezet. Bij...

Rab & Lowe Alpine openen Europees reparatie- en servicecentrum in Nederland

Liefde voor de bergen, voor kleding en voor uitrusting is van meet af aan de drijvende kracht achter de merken Rab en Lowe Alpine...

GearBite: de geheel nieuwe Suunto Core Alpha Stealth is gemaakt voor iedere buitensporter

Voor iedere veeleisende buitensporter is er altijd een Suunto. Nu is er de nieuwe Core Alpha Stealth, een ABC-outdoorhorloge (Altimeter, Barometer, Compass). Of je...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief