Informatie testcondities

De duffelbag is getest tijdens een aantal kitesurf-dagen

Duffel S review

Deze the North Face duffel heb ik getest in maat S. Hij oogt vrij klein, maar als je hem openmaakt valt het heel erg mee. Er past meer in dan ik dacht, bijvoorbeeld kleren/schoenen voor een weekend of wetsuits/ andere watergear voor 2 personen. Hij is gemaakt van dik, waterdicht, duurzaam materiaal. Ik heb hem niet met inhoud en al in het water gegooid, maar hij beschermt de inhoud zeker tegen een forse regenbui.

Een klein nadeel is dat de ritsen best moeilijk dicht- en opengaan, dat komt natuurlijk ook doordat ze waterproof moeten zijn. Ik denk wel dat dat met de tijd beter wordt, en vind het dus ook echt geen reden om de tas niet te  kopen.

Deze tas kan je in een rugzak omtoveren. De straps waaraan je hem normaal optilt hebben namelijk zachte banden waardoor ze heel chill zijn op je schouders. Ook omdat de ‘’S’’ niet zo groot is, kan je echt prima een stuk afleggen met de duffel op je rug. Op het strand, of in de bergen, of op andere asfaltloze plekken, heel handig omdat wieltjes dan nutteloos zijn.

gearlimits-review-the-north-face-duffel-2Er zit een klein gazen vakje in de flap, waarin belangrijke spullen kunnen die niet kwijt mogen raken georganiseerd blijven (paspoorten, geld etc). Verder zitten er in het grote gedeelte geen andere vakken, maar voor zo’n kleine tas is dat ook niet nodig. Voor een groter exemplaar zou ik dat wel willen, omdat je dan vies/schoon of nat/droog van elkaar kan scheiden.

North Face heeft zoals ik van ze gewend ben veel aandacht besteed aan de kleuren en look van de tas. Hij is cool, fris, en valt lekker op tussen alle andere tassen, handig op de bagageband of op een festival!

Conclusie

gearlimits-review-the-north-face-duffel-3North Face heeft een sterk staaltje verricht met het maken van deze duffel! Ik zou hem iedereen aanraden. Hij is natuurlijk niet gratis, maar ik denk wel zo duurzaam dat je er jaren mee kan doen. Supersterk, compact en licht, met handige features zoals de backstraps en het gazen vakje. De ritsen gaan wel wat zwaar, maar dat is belangrijk voor de waterdichtheid en dus geen minpunt.

Pluspunten

  • Rugzak-optie
  • Waterdicht
  • Mooi!
  • Licht en sterk

Minpunten

  • geen

 Adviesprijs (online): € 89,-

REVIEW OVERVIEW
Overall
Gebruiksvriendelijkheid
Prijs - Kwaliteit
Previous articleUneek van Keen Footwear
Next articleTag Along trailrunning jacket van Houdini
Sophie Cohen
Ik ben opgegroeid bij de zee, ik heb gevaren in kleine bootjes tot grote jachten, nationale wedstrijden op het IJsselmeer tot internationale op de Atlantische oceaan. Recent stak ik deze oceaan over als team medic van de HTC Atlantic Kite Challenge, waardoor ik zelf ook hooked ben aan kiten! Naast alles in het water houd ik heel veel van touren in de bergen, zowel in de zomer als in de winter. Dat doe ik al jaren met de ‘’chicks on the run’’, een groep van 5 vriendinnetjes die net zoveel houden van sporten en natuur als ik. Ik racefiets en hardloop als ik in de stad ben, waar ik woon en werk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.