Informatie testcondities

De Peak Performance Boa Tight is getest tijdens het hardlopen in verschillende weersomstandigheden in Nederland.

Review Boa Tight

Voor mij moet een tight als een tweede huid zijn. Niet schuren, strak om de benen zitten en soepel kunnen bewegen. De Boa tight van Peak Performance houdt in mijn ogen rekening met al deze eisen en biedt daarnaast een aantal extra’s die voor mij tijdens wedstrijden of lange afstanden heel nuttig zijn.

DSC00663De tight zit bij mij zeer strak om de benen wat ik als prettig ervaar. Je voelt hierdoor duidelijke compressie en ik heb daar goede ervaringen mee. De pasvorm is goed mits je de tight goed aantrekt. De tight mag hoog boven de enkels zitten, anders dan trekt het vanaf boven de knie steeds naar beneden.

Handig zijn de ritsen bij de kuiten, dit vergemakkelijkt het aantrekken met name over de hak. Ik doe altijd wel een vinger achter de rits in verband met de haren op mijn been, deze komen er anders tussen.

De tight schuurt niet. De naden van de tight zijn vlak en mooi afgewerkt en bij het kruis en aan de binnenkant van de bovenbenen zijn deze gelijmd in plaats van gestikt. Dit voorkomt de kans dat het gaat schuren wat vaker het geval is met stiksel.

Ondanks de compressie is de beweegvrijheid in de tight groot. De stof is zeer rekbaar en  op twee plaatsen per been is een laag aangebracht dat iets weg heeft van plastic en iets minder elastisch is. Het doel van dit is om meer stabiliteit aan de spieren te geven, echter durf ik niet te garanderen dat dit ook zo is aangezien ik dat niet bewust voel.

DSC00667Als ik kijk naar de extra’s die deze tight biedt, dan doel ik met name op de rits bij de enkels, waar je geen last van hebt en op elk been aan de zijkant een pocket. Hierin kan makkelijk een telefoon, een gel of reep gedaan worden zonder dat dit stoort. Het voordeel dat de pockets op je been zitten is dat ze door de warmte van je been producten zoals een gel of bar gelijk eetbaar zijn.

 

Pluspunten

  • Gelijmde naden bij het kruis
  • Ritsen bij de kuiten
  • Pockets op de zijkanten
  • Zit comfortabel
  • Schuurt niet

Minpunten

  • Vraagt zorg met aantrekken

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.