Testcondities

De Haglöfs Stem fleece is getest met toerskiën in Zwitserland, en racefietsen in Nederland.

Review

Normaal gesproken zijn fleeces wat dikker, wat in eerste instantie een warmere indruk geeft. Maar er wordt ontwikkeld, en met beter materiaal kunnen deze stoffen kennelijk ook dunner gemaakt worden en toch warmte geven. De Haglöfs Stem Jacket is een lichtgewicht technische fleece ontwikkeld voor verschillende omstandigheden en kan makkelijk als extra laag worden aangetrokken.

Wat zijn mijn eerste ervaringen: het comfort! Deze fleece zit heel erg lekker. Het is een Scandinavisch merk, en die houden vaak wat beter rekening met langere mensen. Met mijn 2 meter komt dat goed uit. De fleece zit als gegoten. Ik heb een L, wat precies goed zit. Ik heb ook nog de XL aangehad, maar die zat wat losser, en voor een ultiem warmtegevoel ik wat strakker denk ik lekkerder.

De fleece is op 2 verschillende plekken getest. In Zwitserland in de bergen, en in Nederland op de racefiets, waar hij ook (behalve dat hij geen achterzakken heeft), prima voor geschikt is vanwege het fijne model.

In Zwitserland is de fleece voornamelijk getest met daaronder een thermo, en erboven een Hard Shell. De fleece zorgt voor erg veel warmte. De stof is daarnaast erg flexibel en geeft erg veel bewegingsruimte. Op warme momenten is het prima mogelijk om met alleen een thermo en deze laag, dus zonder shell, rond te lopen.

Ik heb de fleece aangeschaft voor skiën. Maar als fanatiek fietser heb ik in de koudere maanden ook een extra laag nodig. Ook hier kan ik deze fleece goed voor gebruiken. Hij is warm tot ongeveer 5 graden (met een thermo er onder). Wordt het kouder dan zal je een winddichte laag moeten gebruiken.

Echte minpunten zijn er niet. De prijs kwaliteit verhouding is goed van de Haglöfs fleece. Wellicht het enige punt is dat ik de duimgaten wat strak vind zitten.

Pluspunten

  • Zitvorm is perfect
  • Goed voor lange mensen
  • Prima afgewerkt, mooi design

Minpunten

  • Duimgaten trekken net een beetje te veel
REVIEW OVERVIEW
Overall
Gebruiksvriendelijkheid
Prijs - Kwaliteit
SOURCEHaglöfs
Previous articleReview: Adidas id2 Pro Skibril
Next articleReview: Bergans Expedition Down Pants
Reinoud ten Cate
Ik ben een vervent buitensporter, op allerlei gebieden. Voornamelijk watersporten als surfen en windsurfen hebben mij altijd erg getrokken. Ik heb 1 jaar gewijd aan wind en golfsurfen, en ben daarna regelmatig terug gegaan naar de plekken waar ik toen ook zat: Zuid Afrika, Spanje en Portugal, en verschillende andere gebieden. Maar ook in de winter wil in graag de sneeuw opzoeken. Vooral het toeren spreekt mij na deze week wel heel erg aan. Poedersneeuw was sowieso al leuk, maar helemaal alleen in verlaten valleien skiën is echt fantastisch.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.