Informatie testcondities

Ik heb de Adidas Terrex Fast Windstopper voornamelijk gebruikt in de stad, maar ook veel naar het strand wanneer ik ging windsurfen, kitesurfen en golfsurfen.

Weersomstandigheden waren: winderig, op momenten wat koeler (zo’n 10-15 graden), en van tijd tot tijd nat. We hebben het over september.

Review Terrex Fast Windstopper

Iets bevalt mij aan deze jas. Ik heb hem als ik eerlijk ben elke dag gebruikt sinds ik hem in mijn handen heb gekregen. Dat lijkt me een goed teken!

Waarom draag ik deze jas dan zo graag? Hij zit ontzettend lekker! Ik ben lang, 2 meter, heb een maat 56, en deze zit als gegoten. Armlengte is goed, en de pasvorm is erg fijn. De stof is soepel. De afwerking is op zich prima, op enig klein ding na: de binnenzak. Die is aan de bovenkant niet goed doorgestikt. Maar dat is een kleinigheidje.

review-adidas-terrex-windstopper-fast-jacket-heren-mainIk heb jas zoals gezegd altijd aan gehad, elke dag naar mijn werk. Daarbij is het soms nat geweest. 1 keer regende het erg hard. Daar is deze jas niet tegen opgewassen. De bui was heftig, en na 10 minuten trekt de regen door de jas heen. De jas is dus bedoelt voor buien. Die heb ik ook meegemaakt, waarbij het even regende, of niet te hard. Daar is de jas prima tegen bestand.

Maar de jas heet een Windstopper. Daar is hij ook erg fijn voor, het stoppen van de wind. Op de duinen in Wijk aan Zee is hij warm genoeg tijdens de koelere herfstdagen. Doe je de rits tot boven dicht, dan is hij ook warm. Ik moet wel eerlijk zeggen: een hardshell houdt wel meer wind tegen. Daar merk je echt niets van de kou en wind. Hier komt toch iets van wind door de jas heen. Maar ik weet niet of deze vergelijking goed is: je gebruikt deze jas ook voor andere omstandigheden. Een Windstopper als deze voor de minder extreme dagen, waar je wel een eerste bescherming wilt tegen kou en wind. Tijdens de winter zal je een andere jas gebruiken.

Er zitten 2 normale zakken aan de zijkant. Daarnaast 1 kleine zak bij de borst. Deze heb ik overigens nog niet gebruikt, maar kan handig zijn voor bijvoorbeeld een pas of wat geld. De capuchon heb ik niet echt gebruikt. Wel getest: hij heeft een fijne pasvorm die te verstellen is met 1 koordje.

Pluspunten

  • Comfort
  • Licht

Minpunten

  • Geen
REVIEW OVERVIEW
Overall
Gebruiksvriendelijkheid
Prijs - Kwaliteit
Previous articleGarmin Tactix GPS-horloge voor de Zwaarste Condities
Next articleDe Bergans Glittertind rugzak past als een jas
Reinoud ten Cate
Ik ben een vervent buitensporter, op allerlei gebieden. Voornamelijk watersporten als surfen en windsurfen hebben mij altijd erg getrokken. Ik heb 1 jaar gewijd aan wind en golfsurfen, en ben daarna regelmatig terug gegaan naar de plekken waar ik toen ook zat: Zuid Afrika, Spanje en Portugal, en verschillende andere gebieden. Maar ook in de winter wil in graag de sneeuw opzoeken. Vooral het toeren spreekt mij na deze week wel heel erg aan. Poedersneeuw was sowieso al leuk, maar helemaal alleen in verlaten valleien skiën is echt fantastisch.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.