Fjällräven komt met kleding van gerecycled polyester; Eco Shell. Buiten het feit dat Eco Shell is gerecycled, is het fluorkoolstofvrij geïmpregneerd en klimaatgecompenseerd. Dit geldt voor alle drie de lagen waaruit het materiaal bestaat: buitenlaag, membraan en voering. Als de kleding afgedragen is, kan van de vezels nieuwe outdoorkleding worden gemaakt. Het buitenmateriaal is behandeld met een milieuvriendelijke, fluorkoolstofvrije impregnering die ervoor zorgt dat regendruppels parels vormen die van de stof afglijden.

De uitstoot die de productie en het transport van Eco-Shellkleding met zich meebrengt wordt door Fjällräven gecompenseerd. Dit doet Fjällräven door middel van het steunen van projecten voor hernieuwbare energie die worden beoordeeld door de VN en worden gecertificeerd volgens de Gold Standard.

De Eco-Tour jassen en broeken – gemaakt van Eco Shell – zijn nu verkrijgbaar. De Eco Tour jassen en broeken zijn verkrijgbaar voor respectievelijk €410,- en €389,-. Zowel voor mannen als vrouwen.

SOURCEFjällräven
SHARE
Previous articleReview: 10 Peaks Mount Little ski handschoenen
Next articleOdlo Sochi Softshell Review
Editor's Squad
Bij GearLimits geloven we dat goed materiaal leidt tot betere prestaties, meer plezier en hogere veiligheid. Voor elke sporter die zijn grenzen wil verleggen en zijn plezier wil vergroten is dit een must. GearLimits helpt je hierbij.

Leave a Reply