Urban Sports Week Amsterdam 2017 op het Museumplein

Van 5 tot en met 9 juli is Amsterdam het episch centrum van de internationale Urban Sports scene tijdens de Urban Sports Week Amsterdam 2017 (USWA). De organisatie verwacht ook dit jaar duizenden deelnemers. Het iconische Museumplein is in 2017 de hoofdlocatie van het evenement. De USWA herbergt meerdere Nationale en Europese Kampioenschappen waaronder het NK Boulderen en de FIBA 3×3 Europe Cup.

Podium voor skills

Urban topsporters krijgen een passend stedelijk podium om hun skills te laten zien. Voor de fans is het een unieke kans om de beste nationale en internationale atleten in actie te zien. En voor de vele amateur deelnemers is het een unieke kans hun kunsten te tonen voor een groot publiek. De toegang voor de fans is gratis met uitzondering van het NK Boulderen en het FIBA 3×3 Europe Cup.

Urban Sports disciplines

BMX, Inline skaten, breakdance, freerunning en skateboarden zijn opnieuw de belangrijkste disciplines met het meeste aantal deelnemers. Het NK Boulderen wordt net als in 2016, geïntegreerd in de USWA. Nieuw dit jaar is de toevoeging van de FIBA 3×3 Europe Cup, waar twaalf mannen- en twaalf vrouwenteams strijden om de Europese titel van het 3×3 basketball. Op het Museumplein wordt daarvoor een, speciaal voor deze sport, ontworpen arena gebouwd.

Drie ambassadeurs

De Urban Sports Week Amsterdam is een initiatief van de gemeente Amsterdam, Topsport Amsterdam, TIG Sports en verschillende urban sport communities in in de hoofdstad. Die communities worden in de organisatie vertegenwoordigd door een drietal ambassadeurs. Dit zijn Daniel Wedemeijer – (Amsterdam/BMX), Sven Boekhorst (Den Bosch/Inline Skaten) en Marco Gerris (Amsterdam/Dance).

[vc_gallery interval=”10″ images=”13005,13006,13007″ img_size=”full”]

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Stagiair(e) Online Redactie & Marketing

Gearlimits, hét no-nonsense platform voor outdoor en action sportliefhebbers, geboren uit een diepe liefde voor een actieve lifestyle. Een onafhankelijk platform, waar we hoogwaardige,...

5 high-end outdoor klapmessen voor iedere serieuze buitensporter

Een outdoor mes is niet alleen mooi, maar ook een onmisbare tool voor de serieuze buitensporter. Er zijn veel verschillende soorten messen, maar in...
00:03:38

De 4 must-see wintersport films

Eerder kon je onze 5 wintersport klassiekers die je moet zien vóór het winterseizoen start vinden. Als vervolg hebben we 4 must-see wintersport films...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.