KEEN International Ocean Film Tour – Volume 2

Na een zeer succesvol 2014, heeft de KEEN International Ocean Film Tour – Volume 2 ook dit jaar weer de beste (onder)wateravonturen in een bijna twee uur durend filmprogramma bijeengebracht. De makers van de E.O.F.T. brengen de beste watersport – en milieudocumentaires van het jaar op het witte doek: avontuur, actie, onderwaterwereld.

In totaal zes documentaires, die – of ze zich nu IN, OP of ONDER water afspelen – één gemeenschappelijk thema hebben: de passie voor de zee als leefgebied en speelplaats!

Zo roeien twee onervaren Britten 3500 mijl over de Indische Oceaan, maakt Rob Stewart zich sterk voor het behoud van de koraalriffen en snijdt beroepssurfer en ‚Gezicht van de Tour 2015‘ Albee Layer, door metershoge reuzengolven!

Win twee kaarten voor de Keen International Film Tour

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak kans op twee kaarten:

Première in Nederland: 12 april, Amsterdam, 19:00u

Alle data:

  • 12.04.2015 – 19:00u Amsterdam – Brakke Grond
  • 14.04.2015 – 19:00u Enschede – Kinepolis Enschede (v/h Wolff CineStar)
  • 16.04.2015 – 19:00u Utrecht – Wolff Catharijne
  • 17.04.2015 – 20:00u Den Haag – Theater de Nieuwe Regentes
  • 18.04.2015 – 20:00u Rotterdam – Theater Zuidplein
  • 19.04.2015 – 20:00u Groningen – Martini Plaza
  • 20.04.2015 – 20:00u Tilburg – Euroscoop Tilburg

De Films

And Then We Swam

[vc_video link=”http://youtu.be/eLZ8G2IYhno”]

Geen idee en geen ervaring vormen geen goed koppel; zeker niet wanneer je de Indische Oceaan van Australië tot Mauritius in een roeiboot wilt oversteken. Maar de twee ‚roeigroentjes‘ Ben Stenning en James Adair willen het beslist proberen. De ervaring die de bemanning mist, zit toch gewoon in de boot zèlf … Bij hun vertrek houden optimisme en zenuwen elkaar in evenwicht …, nog wel! Het

vooruitzicht 3500 mijl te moeten roeien zonder dat er een reddingsboot in de buurt is, – dat had de organisator van de trip kort voor de start uit kostenoverwegingen geschrapt – is meer dan riskant. Het ruikt hoe dan ook naar avontuur en dat is precies wat Ben en James

zoeken. Als hun boot echter na 116 dagen door een reusachtige golf gegrepen wordt, loopt het dramatisch uit de hand. Slechts vijf zeemijl uit de kust van Mauritius moeten de beide onalledaagse zeebonken plotseling bewijzen dat werkelijk geen zee hen te hoog gaat.

Avonturendocu | Groot-Brittannië 2013 | Regie: Ben Finney | 35 minuten

Attractive Distractions

[vc_video link=”https://vimeo.com/user1915997/attractivedistractions”]

Wanneer de ‚swell‘ – de reuzengolven – komen, zijn er geen smoezen meer te verzinnen …, dan moet een surfer gewoon het water in. Het ongetemde geweld van deze golven laat ons zien waarom je op zee zo snel volwassen wordt – en desondanks je speelsheid nooit helemaal kwijtraakt. En wie bovendien bij de aanblik van JAWS niet meteen de adem in de keel stokt, is er vermoedelijk precies klaar voor om deze uitdaging aan te gaan … Attractive Distractions is een reis naar de beste surfplekken ter wereld: Maui, Portugal, Nieuw-Zeeland, de Mentawai eilanden, Indonesië en Australië. Onder andere met: Albee Layer, Matt Meola, Kai Barger, John John Florence, Tyler Larronde, DegeO’Connell en Torrey Meister.

Surfen | USA 2014 | Regie: Dan Norkunas | 15 minuten

(R)evolution

[vc_video link=”https://youtu.be/UxcophNGLdg”]

Al sinds zijn kindertijd is Rob Stewart verbonden met de dierenwereld – vooral die onder water. Zes jaar van zijn leven heeft de 35-jarige Canadees al besteed om de duistere praktijken van de haaienvinnenindustrie, middels een documentaire, aan het daglicht te brengen. Maar kort nadat hij „Sharkwater – Wanneer haaien sterven“, gepubliceerd heeft, zorgt een bezoek aan de plaats waar de meeste haaien verorberd worden, Hongkong, ervoor, dat hij geheel nieuwe inzichten krijgt. Is het echt zinnig je alleen voor haaien in te zetten als eigenlijk alle oceanen bedreigd worden? Nu is zijn nieuwe doel om de wereldzeeën voor algehele teloorgang te beschermen. En dat gaat uitsluitend met veel voorlichting. De opmaat hiertoe is zijn film (R)evolution …

Milieudocu | USA 2013 | Regie: Rob Stewart | 28 minuten

Prime

De sprongen worden steeds hoger en de trucjes meer geraffineerd. De blauwe plekken zijn niet meer te tellen, en toch was wakeboarding nog nooit zo populair. In Prime reizen de sterren van de ‚scene‘ de halve aardbol rond om hun vaardigheden op de prachtigste plekken ter wereld te vertonen. Ze laten zich met hun planken behoorlijk risicovol door de lucht wentelen …

Wakeboarding | USA 2014 | Regie: Sean Kilgus | 5 minuten

The Crystal Labyrinth

De Bahamas zijn beroemd vanwege hun witte stranden en de diepste „blueholes“ ter wereld. Maar wie zou onder het transparante bladerdak van de tropische droomeilanden een wijdvertakt systeem van onderwatergrotten vermoeden? Voor de twee duikers Brian Kakuk en Brett Hemphill liggen de interessantste duikplekken niet voor de kust, maar op het land. Omdat het grootste deel van dit onderaardse labyrint nog op zijn exploratie wacht, hebben Brian en Brett vooral sterke lampen en erg sterke zenuwen nodig, om licht in de duisternis te scheppen. Ondanks dat zij zich op een jarenlange ervaring en heel veel technische knowhow kunnen laten voorstaan blijft elke duik steeds een spannend avontuur op zich.

Grotduiken | Canada 2014 | Regie: Bryan Smith & David Pearson | 22 minuten

Storm Chase

Voor windsurfers is een ‚storm van de eeuw‘ zoiets als zes getallen goed in de lotto plus de goede kleur: als de wind met meer dan 100 km per uur over zee raast, zetten alleen de allerbeste sporters een voet op hun surfplank. Tot 18 meter hoogte laten ze zich in de lucht rondwervelen en gebruiken de enorme golfslag als startpunt voor hun acrobatische toeren en duikelingen boven de zee. Op het land letten ze vooral op het weerbericht. In STORM CHASE jagen de tien beste surfers van de ‚scene‘ op stormen in Ierland, Cornwall en Tasmanië, met spectaculaire acties, grote luchtsprongen en een bijzonder strakke bries om de oren. In de frontlinie leveren Thomas Travers (Fr.), Marcilo Browne (Bra.) en de topsurfers Leon Jamaer en Dany Bruch (beide Dui.) een verbeten strijd in de jacht op de heftigste storm.

Windsurfen | Duitsland 2014 | Regie: Florian Gebbert & Jobst von Paepcke | 15 minuten

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.