Informatie testomgeving

Het jack is getest tijdens het hardlopen en mountainbiken in verschillende weersomstandigheden in Nederland.

Review Focal Jack

Er zijn dagen dat je wilt gaan hardlopen of fietsen maar het is net te koud voor alleen een shirt en te warm voor een thermoshirt of windstopper.

In het begin wist ik niet wanneer ik dit Peak Performance Focal jack voor moest gaan gebruiken. Hij is niet 100% waterdicht, hij houdt niet alle wind tegen en geeft een klein beetje warmte. Maar al gauw werd het mij duidelijk hoe multi inzetbaar dit jack is. En trainde ik meer met dan zonder dit jack.Bospad PP Focal Jacket

Het jack is ideaal als een extra bescherming tijdens het lopen of mountainbiken. Wanneer je door dichtbegroeide paden gaat, is het prettig dit jack aan te hebben zodat het je wat beter beschermt tegen de takken en dergelijk.

Of wanneer het net heeft geregend of het regent zeer licht houdt dit jack het meeste tegen. Bij een zwaardere bui, kan het jack niet alles tegenhouden en zal je uiteindelijk nat worden.

Als de temperatuur net zo is dat je twijfelt over wat je aan moet doen, het ene is te warm en het andere net te koud, dan biedt dit jack net dat kleine beetje extra warmte. Daarbij moet ik zeggen dat het jack zeer goed ademt waardoor ik mij totaal niet stoorde aan het jack of het juist kouder of warmer kreeg.

Ook tegen de wind bood dit jack mij voldoende bescherming. Belangrijk om te weten is dat onder de oksels een ventilerende stof en daar kan wind doorheen. Maar dit is zeker niet storend, ik vind het voor het gevoel vaak prettig dat er in ieder geval verkoeling naar binnen kan.

De pasvorm van het jack is losjes en ondanks dat beweegt het jack minimaal. Het is zeer licht, 140gram en ziet er stoer en opvallend uit.

DSC00676Er zit een pocket op de linkerarm voor een kleine/lichte mp-3 speler of een pas. Belangrijk om te weten is dat deze pocket niet waterdicht is en als het regent je mp-3 speler nat wordt. Een telefoon is te zwaar en dan trekt het jasje vervelend naar links. Een leuk detail aan de pocket is dat de kabel van de oordoppen aan de binnenkant van het jack naar je oren worden geleidt.

Aan de onderkant van het jack zit een soort kleefband die het schuiven van het jack tegengaat en dat ook doet en aan de mouwen zitten duimgaten zodat de mouwen meer over je handen zitten en iets meer bescherming bieden. Dit gaat zeker niet ten koste van de beweegvrijheid van het jack.

Pluspunten

  • Licht in gewicht
  • Pocket op de arm
  • Goede pasvorm
  • Enorme beweegvrijheid
  • Biedt net dat ene extra

Minpunten

  • Pocket is niet waterdicht
  • Droogt niet snel
[vc_media_grid style=”all” items_per_page=”10″ element_width=”4″ gap=”5″ button_style=”rounded” button_color=”blue” button_size=”md” arrows_design=”none” arrows_position=”inside” arrows_color=”blue” paging_design=”radio_dots” paging_color=”grey” loop=”” autoplay=”-1″ item=”mediaGrid_Default” grid_id=”vc_gid:1436179425161-792be9bd-3e8b-5″ include=”5396,5392,5386,5387,5388,5389″]
REVIEW OVERVIEW
Pasvorm
Comfort
Prijs/kwaliteit
SOURCEPeak Performance
Previous articleReview: Patagonia Nano Air Hoody
Next articleSmallest GoPro untill now: the Hero4 Session
Thijs Holkers
Sinds mijn zesde sport ik. Ik heb veel verschillende sporten gedaan en beoefenen de laatste jaren voornamelijk wielrennen en hardlopen. Sinds 2012 ben ik begonnen met survivalruns, adventure races en trails dit doe ik ook in wedstrijdverband. Opgeleid aan de ALO in Groningen en bij Chivo ben ik nu sinds 2012 werkzaam als Personal Trainer/ Vitaliteitstherapeut.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.