Bergans Rabot Allround 3L Shell Jacket… Is dat ook zo? | Review

Gedurende het gehele jaar ben ik actief geweest met verschillende buitenactiviteiten en trainingen. In de afgelopen maanden heb ik de Bergans Rabot Allround 3L Shell Jacket als metgezel gehad, waarmee ik mooie herinneringen heb gemaakt. De eerste indruk van de jas was erg positief, omdat er duidelijk veel aandacht is besteed aan de afwerking ervan. Hoewel het een allround hardshell jacket is, voelt de stof lekker zacht aan en is hij goed op te vouwen in een rugzak. Verder beschikt de jas over de specificaties die je mag verwachten van een dergelijk type jack. Ik zal hieronder mijn ervaringen met de jas verder toelichten.

Bergans of Norway wordt al meer dan 100 jaar gedreven door toegewijde en gepassioneerde buitenliefhebbers. Het begon allemaal met fietsenfabrikant Ole F. Bergan, een fervent jager en buitenmens. Hij introduceerde en patenteerde de rugzak zoals we die nu kennen, een uitvinding die werd erkend en gebruikt door avonturiers als Roald Amundsen tijdens zijn expedities. Geen enkele andere leverancier van wandeluitrusting en technische kleding kan tippen aan onze geschiedenis op het gebied van outdoor- en poolonderzoek, of aan onze inspanningen om ervaringen te delen met hedendaagse outdoorliefhebbers. Sinds onze oprichting in 1908 heeft Bergans een cruciale rol gespeeld in het Noorse buitenleven.

Toekomstgericht

Tegenwoordig is Bergans uit Noorwegen een toonaangevende speler in de ontwikkeling van functionele wandeluitrusting en technische kleding. In nauwe samenwerking met ons testteam van professionele poolreizigers en avonturiers ontwikkelen wij hoogwaardige uitrusting. Onze unieke geschiedenis en kennis van de Noorse natuur dienen als basis voor elk product dat we maken. Dit heeft ertoe geleid dat verschillende van onze producten zijn erkend met prijzen en onderscheidingen, zowel nationaal als internationaal.

Bergans Rabot Allround 3L Shell Jacket... Is dat ook zo? | Review

Comfort en pasvorm

Het Bergans Rabot Allround 3L Jacket voelt prettig aan en is dus heerlijk comfortabel. Het materiaal dat Bergans heeft gebruikt is gerecycled polyester voorzien van een ademende membraan. Zoals ik al eerder zei, je hebt niet het idee dat je een 3 laags hardshell jacket aan hebt. Als we kijken naar de pasvorm, draag ik (1.80 slank postuur), een maat medium. Deze maat is prima voor mij alleen vind ik de mouwen iets aan de lange kant. Dit is overigens geen probleem want er zitten verstelbare manchetten aan de Bergans Rabot Allround Jacket.

Bergans Rabot Allround 3L Shell Jacket... Is dat ook zo? | Review

Waterdicht en ademend

Bega Membrane Breathe is een meer ademende schaalconstructie met langdurige prestaties. Bega Membrane Breathe is de optimale keuze voor de meer ervaren outdoorliefhebbers die hoge duurzaamheid boven een laag gewicht verkiezen en waarde hechten aan een hoger niveau van technische prestaties. Deze stofconstructie is ontwikkeld en getest om te presteren en mee te gaan tijdens langere, snellere wandelingen bij barre weersomstandigheden.

Buitenstof is beschermend, technisch, duurzaam, ademend en WR-behandeld
Bega-membraan is zeer waterdicht, winddicht en zeer ademend
Rugstof is ademend en beschermend

Een aantal specs van de Bergans Rabot Allround Jacket

  • Capuchon: Geschikt voor klimhelmen, nauwsluitende en vaste capuchon. Dubbel, verborgen verstelsysteem met één hand aan de voor- en achterkant. Verstevigde rand.
  • Zakken: Handzakken met ritssluiting. Binnenzak met ritssluiting. Het ontwerp voorkomt dat handzakken de klimgordel of heupgordel hinderen bij het dragen van een rugzak.
  • Ventilatie: Volledige ventilatiemogelijkheden. Lange 2-weg ventilatieopeningen met ritssluiting onder de armen en twee schuifregelaars. Dubbele functie waardoor je je armen door de openingen kunt steken en de jas op warmere dagen als vest kunt dragen.
  • Extra kenmerken: Ritstrekkers met goede grip. Manchetverstelling met klittenband. Gelede elleboogsectie voor uitstekende bewegingsvrijheid. Geen schouder- en zijnaden voor minder wrijving en schuren. Flap achter ritssluiting aan de voorkant. Met één hand verstelbaar koord aan de onderkant van de zoom. Reflecterende afdruk. Verlengd achterpaneel.

Conclusie

Het Bergans Rabot Allround 3L Shell Jacket is een veelzijdige jas – een echte allrounder dus – die voor de prijs van 430,- in de winkel zeker waar voor je geld biedt.

Bergans Rabot Allround 3L Shell Jacket... Is dat ook zo? | Review

Review overzicht

Pasvorm
9
Comfort
9
Winddichtheid
10
Waterdichtheid
10
Ademend vermogen
9
Duurzaamheid
10
Design
10
Prijs/kwaliteit
9
Danny van Haaften
Danny van Haaftenhttp://www.dhbuitensport.nl
In mijn werk als docent gewelds- en gevaarsbeheersing bij de overheid wil ik mijn deelnemers bewust maken van hun mentale en fysieke gesteldheid. Zodat dit een vertrekpunt kan zijn voor zelfontwikkeling om zo veilig mogelijk hun taak te kunnen volbrengen. Wil jij een outdoor ervaring beleven of werken aan je conditie? Dan is DH Buitensport het veilige en vertrouwde adres. DH Buitensport is gespecialiseerd in het organiseren en begeleiden van zeer gevarieerde no-nonsens buitensportactiviteiten. Je kunt kiezen uit activiteiten zoals een ontspannen wandeling tot een meerdaagse bivaktocht waar tenten verboden zijn. Neem ook eens een kijkje op onze website www.dhbuitensport.nl Mijn naam is Danny, ik ben gediplomeerd docent, fitness en personal trainer en ik ben eigenaar van sportbedrijf LEVEL en DH Buitensport.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Staat de Nissan Qashqai e-POWER ook buiten de gebaande paden zijn mannetje? | Autotest

De Nissan Qashqai heeft door de jaren heen een reputatie opgebouwd als een veelzijdige en populaire crossover. Met de lancering van de e-POWER versie...

Fjällräven Vidda Pro Lite Trousers: de trails meester | Review

During my multiday hike through the North Holland dune reserve, the Fjällräven Vidda Pro Lite Trousers proved their excellence.

De Helly Hansen Roamfree HT Hiker | Review

Voor wie nog een goede schoen zoekt voor je buitensport avonturen deze zomer zit zeker goed met de Helly Hansen Roamfree HT Hikers

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief

Gedurende het gehele jaar ben ik actief geweest met verschillende buitenactiviteiten en trainingen. In de afgelopen maanden heb ik de Bergans Rabot Allround 3L Shell Jacket als metgezel gehad, waarmee ik mooie herinneringen heb gemaakt. De eerste indruk van de jas was erg positief,...Bergans Rabot Allround 3L Shell Jacket... Is dat ook zo? | Review