Lowe Alpine Cholatse 32 liter hiking pack | Review

Ben jij op zoek naar een echte all-round rugzak….zoek dan niet verder! De Cholatse 32 van het veelbelovende merk Lowe Alpine is een eenvoudige rugzak die tegelijkertijd ontzettend veelzijdig is. Ga jij het avontuur aan op de fiets of wandelend dat maakt voor deze rugzak geen verschil.

Mijn eerste indruk van Cholatse 32 was zeer positief. Tijdens het uitpakken van de rugzak merkte ik op dat het gewicht minder was dan ik had verwacht. Mijn interesse wordt meestal getriggerd door het materiaal en gewicht. Ik heb in het verleden al eerder een rugzak van Lowe Alpine gehad waar ik lang van heb mogen genieten. Wat mij destijds opviel was het draagcomfort van de rugzak, maar ik vond hem wel aan de zware kant. Ik denk dat het draagcomfort wel echt iets is van Lowe Alpine. Dit valt mij ook direct weer op bij de Cholatse 32, de pasvorm is super.

Review: Lowe Alpine Cholatse 32L hiking pack

De Lowe Alpine Cholatse 32 is een wendbare maar stabiele rugzak voor het hele jaar met geavanceerde functies voor dagtochten.

Visie Lowe Alpine – Equip Outdoor Technologies

Lowe Alpine en Rab zijn merken van Equip Outdoor Technologies UK Ltd en is een internationale bedrijf met het hoofdkantoor in Derbyshire, VK. Equip Outdoor Technologies is er trots op dat zij de merken Rab en Lowe Alpine bezitten. Zij ontwerpen een uitzonderlijk product om te voldoen aan de behoeften van hun actieve klanten. Equip Outdoor Technologies moedigt hun teams aan om te gedijen en deel uitmaken van hun succes. De passie voor het buitenleven en avontuurlijke geestensets zijn de basis voor wat zij doen.

In een werkschuur in Colorado afkomstig van klimmer Greg Lowe ontstond in 1967 het merk Lowe Alpine. Nu een internationaal bedrijf, behoudt Lowe Alpine de visie en het enthousiasme van Greg. De beroepsbevolking omvat bergbeklimmers, alpinisten, mountainbikers, skiërs, trail mountain-marathon en fell-runners, fietsers en kajakkers. Alle Lowe Alpine-producten zijn zo ontworpen dat de activiteit door een persoon kan worden genoten zonder na te denken of zich zorgen te hoeven maken over wat er mee wordt vervoerd.

Klimaatneutraal

In 2020 werd Equip een klimaatneutraal bedrijf. Vanaf hier beginnen zij aan hun klim naar Net Zero, die zij in 2030 willen bereiken. Jaarlijks zullen zij onze emissies meten, rapporteren en in mei hun MVO-voortgangsrapport opleveren. Equip is nu lid van Fair Wear en is er trots op om meer open te zijn over hoe hun kleding wordt gemaakt en om de arbeidsomstandigheden van de mensen die ze maken te verbeteren. Zij zijn klaar om hun rol te spelen om de kledingproductie voor iedereen eerlijk te maken.

Testcondities Lowe Alpine – Cholatse 32L hiking pack

De Lowe Alpine Cholatse 32 heb ik in verschillende condities getest. Dit om een zo volledig mogelijk beeld te kunnen krijgen. Ook is de rugzak tijdens woon–werk (verkeer) gebruikt en dus dagelijks gebruikt en ervaren. De omstandigheden waren veelal redelijk tot goed. Met af en toe een regenbui, maar dit is niet noemenswaardig. Het totale gewicht waarmee getest werd tijdens (wandel) activiteiten lag tussen 8 en 10 kilogram.

Review: Lowe Alpine Cholatse 32L hiking pack

De maat en inhoud van de rugzak die ik heb getest bedraagt, maat M-L en de inhoud 32 liter.

Review Lowe Alpine – Cholatse 32L hiking pack

De Lowe Alpine Cholatse 32 is een veelzijdige dag-rugzak met een heleboel kenmerken! Sommige van deze kenmerken zorgen voor het draagcomfort en die is echt top! Zoals de afstelmogelijkheden van het rug gedeelte en de heupband. Wat ik al eerder benoemde is de maat van deze rugzak M-L. Daarbij is het rugstuk ook nog te verstellen naar persoonlijk comfort. Ik vind dit echt een pluspunt!

Het draagsysteem, het rugpand is gemaakt van een mesh-materiaal wat zeker tijdens warme dagen heerlijk en comfortabel is. De heupband heeft aan beide kanten kleine zakjes waar je snacks of je smartphone in kwijt kan. Verder vind ik het aansnoer gedeelte van deze heupband erg prettig. In het verleden moest de heupband altijd weg van het midden aangesnoerd worden en tegenwoordig (ook bij de Cholatse 32) snoer je de heupband aan door naar het midden aan te snoeren.

In de Lowe Alpine Cholatse 32 zit een regenhoes weggewerkt, top!! Deze heb je overigens niet altijd nodig want deze rugzak kan wel een klein regenbuitje weerstaan maar als het blijft regenen… heb je het gemak van de regenhoes altijd bij je.
Aan de voorzijde van de rugzak zit een (verstelbaar) groot vak dat zou kunnen dienen als opslag voor een fiets- of klimhelm. Ik vind dit vak ook ideaal om een regenjas, natte tarp of grondzeiltje in weg te stoppen.

De Lowe Alpine Cholatse 32 heeft een topvak voorzien van twee afsluitbare zakken, één aan de buitenzijde en één aan de binnenzijde, voor bijvoorbeeld je persoonlijke (kostbaarheden). Je kunt met één hand het grote compartiment openen door het handige sluitsysteem. Bovenop het grote compartiment is ook gedacht aan touw opbergmogelijkheden. Er zitten tevens aan beide zijkanten van de rugzak bevestigingsmogelijkheden voor bijvoorbeeld wandelstokken of een ijspickel.

Review: Lowe Alpine Cholatse 32L hiking pack

Deze veelzijdige rugzak heeft aan al mijn verwachtingen voldaan tijdens de activiteiten.

Kenmerken

 • Gewicht: 1.53 kg
 • Inhoud: 32 liter
 • Unisex
 • Rug lengte: 48 – 53 cm
 • Kleur: blue night
 • Gebruik: wandelen (hiking), dag- en meerdaagse tochten, MTB-en
 • Draagsysteem: Air Contour+
 • Materiaal: ripstop nylon 420D

Ik kwam op geen enkel moment iets te kort aan deze rugzak, kortom een heerlijke rugzak. De Lowe Alpine Cholatse 32 kost € 130,- is o.a. te koop op de webstite van Rab/Lowe Alpine en in de betere outdoorwinkel.

Pluspunten

 • Duurzaamheid
 • Veelzijdigheid
 • Handige functionaliteiten
 • Rugpand in lengte verstelbaar
 • Waterafstotend
 • Gewicht (1,5 kg)
 • Prijs (adviesprijs 130,- euro)

Minpunten

 • Minimaliseren (niet verwijderbare onderdelen)

Review overzicht

Prijs/kwaliteit
7
Materiaal
8
Draagcomfort
9
Gewicht
7
Functionaliteiten
9

Samenvatting

De Cholatse 32 van Lowe Alpine is een veelzijdige rugzak. Ik zou de rugzak aanbevelen omdat ik de rugzak prettig in het gebruik vind. Of ik de rugzak tijdens een dag- meerdaagse wandeling in het gebruik heb of tijdens woon-werk verplaatsingen, het draagcomfort is bijna perfect te noemen. Ook de kleine zakjes op de heupband zijn ontzettend fijn.
Danny van Haaften
Danny van Haaftenhttp://www.dhbuitensport.nl
Buitensporter, ik ben werkzaam bij de overheid en in mijn vrije tijd hou ik mij bezig met verschillende disciplines van de buitensport. Sinds 2000 ben ik actief als wegatleet in competitief verband en heb ik afstanden tot aan de marathon gelopen. Omstreeks 2007 ben ik tevens gegrepen door het survivalrun virus. Sindsdien heb ik vele survivalruns als wedstrijdatleet in binnen en buitenland gelopen. Als rode draad hier doorheen ben ik actief als berg-buitensporter in verschillende disciplines o.a. rotsklimmen, meerdaagse bivak-wandeltochten en fietstochten. In 2016 ben ik gestart met DH Buitensport om mensen te motiveren meer naar buiten te gaan.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Het hoe en waarom van een goede lawine-uitrusting

Off-piste skiën en snowboarden is bijzonder populair. De aantrekkingskracht van verse, onbetreden sneeuw is groot. Het gevaar des te meer. Jaarlijks kost het vele...

Een weekendje binnen? Dan kun je ook avontuur zoeken met gamen

Voor buitensporters is buiten zijn een deel van hun leven. Of het nu gaat om bergbeklimmen, kajakken op rivieren of hardlopen over paden, ze...

De thru-hiking paklijst voor langeafstandswandelaars

Wat heb je nodig voor jouw volgende langeafstandswandeling? Goede vraag! Samen met thru-hiking gingen we op onderzoek uit en kwamen we tot een handige...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief

De Cholatse 32 van Lowe Alpine is een veelzijdige rugzak. Ik zou de rugzak aanbevelen omdat ik de rugzak prettig in het gebruik vind. Of ik de rugzak tijdens een dag- meerdaagse wandeling in het gebruik heb of tijdens woon-werk verplaatsingen, het draagcomfort is bijna perfect te noemen. Ook de kleine zakjes op de heupband zijn ontzettend fijn. Lowe Alpine Cholatse 32 liter hiking pack | Review