Bassie & Adriaan gaan Extreem op E.O.F.T.

Het is alweer anderhalve week geleden dat ik de 2013/2014 editie van het E.O.F.T. bezocht in de Meervaart in Amsterdam. Alle films waren weer ongeëvenaard. Ik vond er echter dit jaar net even wat andere films tussen zitten dan de voorgaande jaren. Het meest in het oog sprongen de volgende vier films: Petit Bus Rouge, Wide Boyz, North of the Sun en Road to Karakol.

Petit Bus Rouge

De extreme equivalenten van Bassie & Adriaan. Zes prettige idioten in een knalrode bus. Met duizelingwekkende stunts en gewaagde showelementen op ‘luchtige’ hoogtes, toont het gezelschap van Petit Bus Rouge, dat een vuurwerk van adrenaline ook humor kan hebben. In hun bus reisden de outdoorartiesten door Europa – Highlining op het Atomium, sprongen van bruggen vanaf de rijdende bus en basejumps vanaf de paragliderkatapult. Vangnet niet nodig….

[vc_video link=”https://youtu.be/TPVoMqVt-u8″]

Wide Boyz​

Twee jaar in een kelder aan het plafond hangen met een nagenoeg perfect nagebouwde Century Crack. De twee Britten, Tom Randall en Pete Whittaker werden door de locale Offwidth-Climbing scene in eerste instantie niet zo serieus genomen. Totdat ze de eerste beklimming van de Century Crack, de lastigste van alle offwidth-routes in Moab (Utah), na twee dagen al hadden geklaard.

[vc_video link=”https://youtu.be/eZ-cJ2ybT9w”]

North of the Sun

​Inge Wegge en Jørn Nyseth Ranum zijn op zoek naar de perfecte golf. Maar….. alles heeft een keerzijde en daarbij krijg je nog koude voeten ook: de twee Noorse surfers besluiten om de winter in een geheime bocht, vlakbij de poolcirkel door te brengen – de volle negen maanden, in een zelfgebouwde hut van strandafval. Kachelhout levert de Atlantische Oceaan gratis, evenals massa’s plastic afval. Maar als ze willen dat hun surfparadijsje geen afvaldepot wordt, blijft Jørn en Inge niets anders over dan het strand schoon te maken.

[vc_video link=”https://youtu.be/vb_YFd2GzhM”]

Road to Karakol

Deze laatste is zo’n persoonlijk dingetje. Typisch zo’n avontuur waar velen mee in het hoofd lopen maar nooit doen. Ik vind dit soort avonturen altijd erg inspirerend. Leuk was dat Kyle Dempster hoogst persoonlijk aanwezig was in Amsterdam.

Op weg naar de laatste nog niet bedwongen toppen van Kirgizië, heeft hij al dagen geen levende ziel meer gezien. Na een ongezellige ontmoeting met de Kirgizische militaire politie en de oversteek over verschillende snelstromende rivieren, waarbij hij op een haar na zijn gehele uitrusting verspeelde, rest Kyle nog slechts de vlucht naar voren – zelfs wanneer hij daarbij meer een gevoel dan een gebaande weg volgt.

[vc_video link=”https://youtu.be/zalrzjmjRjA”]

De EOFT is op 12 oktober gestart in Den Haag en zal – na een tour door heel Nederland – op 10 november in Woerden de laatste voorstelling presenteren. Voor de exacte locaties, tijden, ticket info en uiteraard het complete programma ga je naar eoft.eu/nl.

Hieronder een korte impressie van de E.O.F.T.13/14 première in München.

[vc_video link=”https://youtu.be/fJwmwiiNROw?list=PLjD-n0bDmEOWVqs9FspRPnzchJP_au1c0″]

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Stagiair(e) Online Redactie & Marketing

Gearlimits, hét no-nonsense platform voor outdoor en action sportliefhebbers, geboren uit een diepe liefde voor een actieve lifestyle. Een onafhankelijk platform, waar we hoogwaardige,...

5 high-end outdoor klapmessen voor iedere serieuze buitensporter

Een outdoor mes is niet alleen mooi, maar ook een onmisbare tool voor de serieuze buitensporter. Er zijn veel verschillende soorten messen, maar in...
00:03:38

De 4 must-see wintersport films

Eerder kon je onze 5 wintersport klassiekers die je moet zien vóór het winterseizoen start vinden. Als vervolg hebben we 4 must-see wintersport films...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.