Vanochtend heeft de Amsterdamse BMX Freestyle rider Daniel Wedemeijer Amsterdam even vanaf een andere kant bekeken door een backflip te maken over de Passeerdersgracht.

Wedemeijer laat hiermee zien dat hij meer dan klaar is voor zaterdag 8 juni. Dan komt de wereldtop van BMX Freestyle naar fietsstad Amsterdam voor een unieke internationale BMX competitie: Red Bull Framed Reactions.

In een interview met WTF.nl zegt de BMX’er: ”Ik was zo blij dat ik vergat te remmen. Ik gleed zo tegen de muur aan.” De Nederland bleef daarbij ongedeerd.

Wedemeijer vond zijn sprong ‘supervet’.  ”Ik hing op z’n kop en kon het water gewoon zien. Het was echt iets waar ik lang naar toe heb geleefd. Het moment dat je er dan op af rijdt, en het doet en goed landt: dat is zo vet.”

Regen

De afstand was groter dan waar hij op geoefend heeft. ”We doen wel vaker van die grote sprongen. Maar de omgeving, de locatie, over het water heen: er waren wel zenuwen. De regen was wel even een drama. Van de wind had ik gelukkig niet veel last.”

Met de spectaculaire, achterwaartse salto over de gracht laat hij niet alleen zien waarom hij tot de top 16 van BMX Freestyle behoort, maar het is ook een eerbetoon aan het feestjaar ‘Amsterdam 2013’ en het 400-jarig bestaan van de Amsterdamse grachtengordel.

Want more?

Op zaterdag 8 juni om 21.00 uur zoeken de zestien beste BMX Freestyle riders ter wereld hun grenzen op bij de Amsterdamse Westergasfabriek. De riders worden uitgedaagd om hun meest spectaculaire tricks te laten zien op een uniek park dat zij zelf ook nog niet eerder zagen: een park met bewegende elementen. Het park is een ontwerp van X Games rampbouwer Nate Wessel. Daniel Wedemeijer, die vandaag alvast even een van de BMX tricks liet zien, is één van de zestien BMX Freestyle riders tijdens Red Bull Framed Reactions bewijst dat je meer kunt doen met een fiets dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden…

Meer foto’s op WTF

Red Bull Framed Reactions
Gratis toegang
Zaterdag 8 juni – Vanaf 21.00 uur
Cultuurpark Westergasfabriek Amsterdam
Polonceaukade 27
1014 DA Amsterdam

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.