De Nike Snowboarding collectie van dit najaar is de laatste. Nike heeft dit gisteren bekendgemaakt in aansluiting op de presentatie van de resultaten.

Terwijl Nike opnieuw glansrijke financiële resultaten bekend maakt in elke productcategorie en iedere regio, zijn er twee uitzonderingen, te weten Action Sports en Golf. Mede door de stagnerende golfmarkt in de V.S. en andere delen van de wereld komen de tegenvallende cijfers van Nike Golf niet als een verrassing. Dat laatste geldt niet voor het Action Sports segment, waarin de voortgaande groei van Nike Skateboarding de omzetdaling in de wintersportcategorie niet kan goedmaken. Er waren al geruime tijd geruchten dat Nike’s afscheid van het snowboarden en freeskiën aanstaande zou zijn.

Nike goggle-lijn blijft

Het afscheid van de snowboardsport  en het freeskiën werd gisteren bekend gemaakt door Jenna Golden, woordvoerder van Nike. “Nike SB zal zijn innovatie-, design- en marketinginspanningen volledig concentreren op de belangrijkste groeimotor, skateboarding.” Gevraagd naar de gevolgen voor de door Nike gesponsorde profsnowboarders zegt Golden: “We zullen de door Nike gesponsorde snowboarders en skiërs blijven ondersteunen op promotioneel gebied en met wedstrijdmaterialen tot het einde van de lopende contracten.” Nike zal echter niet meer als sponsor betrokken zijn snowboardevenementen. ’s Werelds grootste sportmerk gaat overigens wel door met het ontwikkelen van een goggle-lijn onder de merknaam Nike.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.