Het is heerlijk zonnig op de pistes in de Alpen, maar verse sneeuw is nergens te bekennen. Een hogedrukgebied zorgt voor koud weer, maar daardoor blijft het wachten op de sneeuwval die de Alpenlanden nodig hebben voordat de kerstvakantie begint. Komt Koning Winter net nog op tijd met een kerstcadeau? De spanning stijgt!

Dit actuele plaatje uit de Alpen doet mij erg denken aan vorig jaar tijdens de kerst. Toen was het ook koud en waren alleen de pistes bedekt met een laag kunstsneeuw. Blijft dat deze kerst ook zo?

Een mooie blauwe lucht met kunstsneeuw dus. Alleen in de hooggelegen gebieden is de omgeving ook wit, maar verder is het erg karig allemaal helaas. Als we naar de weerkaarten van het Europese model gaan kijken, lijkt het een herhaling van vorig jaar te worden.

Aan de ene kant zien we het hogedrukgebied Europa domineren. Ook in Nederland en België is het daardoor rustig weer met weinig neerslag. Onwijs saai weer eigenlijk!  Maar om het nog saaier te maken: ook op de weerkaart voor volgende week donderdag zien we het hogedrukgebied nog het weer beïnvloeden. En dat terwijl er dan al veel wintersporters naar de Alpen reizen voor wat afdalingen…

Of toch verse sneeuw?

Hier zien we het hogedrukgebied Europa domineren. Ook in Nederland en België is het daardoor rustig weer met weinig neerslag. Onwijs saai weer eigenlijk!  Maar om het nog saaier te maken: ook op de weerkaart voor volgende week donderdag zien we het hogedrukgebied nog het weer beïnvloeden. En dat terwijl er dan al veel wintersporters naar de Alpen reizen voor wat afdalingen… lees verder op SnowRepublic

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.