De afgelopen dagen is het even stil geweest op Gearlimits.com, maar als je onze social media kanalen hebt gevolgd kan je weten dat we niet stil hebben gezeten (dat doen we sowieso nooit). Je hebt foto’s en filmpjes kunnen zien van onze GearReview trip naar de Hintertuxer Gletscher. Samen met het programma Tracks & Trails waren we voor de tweede keer dit jaar op een gletscher (april 2016 waren we al in SaasFee) om deze momenten te pakken om zowel snowboards als ski’s te reviewen.

The Office today. #snowboardin#mountains #hintertux #review #snowboard

Een foto die is geplaatst door GearLimits (@gearlimits) op

Voor Tracks & Trails was Stijn van Os met een team 6 ervaren skiërs, een camerateam van 3 man en 18 paar ski’s naar Oostenrijk gereden. Heel gaaf om te zien hoe dit team heel gedegen en met indrukwekkende camera opstellingen en middelen volgens mij heel erg mooie content heeft gemaakt.

Ons twee persoons GearLimits team had 8 boards van verschillende merken  – GNU, Libtec, K2, Ride en Borealis – mee, met dank aan Edge Trading en Stairss Distribution. Kleiner team, minder grote productie, maar ook het voornemen om gave en informatieve reviews te maken van een interessante line-up van boards. Sowieso de eerste keer dat we in deze omvang boards mee hebben genomen om op deze manier reviews te maken maar het smaakt enorm naar meer. Naast de boards hadden we ook jassen en broeken van the North Face, helm, goggles en wanten van POC, de Yuneec Breeze drone en underlayers van Odlo mee.

Ook een mooi moment om na te denken over wat reviews voor ons zijn. Want veelal wordt dat toch ook verward met “testen.” Voor GearLimits heeft het woord testen de connotatie dat we oordelen, uitspreken of iets goed of slecht is, en zeker als je meer boards hebt, welke “het beste” is. Dat doen we nadrukkelijk niet. Reviews zijn ervaringen. Wij delen met een review onze ervaring met een product. Die ervaring kan heel positief of negatief zijn, dat wel. Maar wij relateren die wel altijd aan onszelf, wie wij zijn, onze bouw, onze ervaring met de sport en met het materiaal. We proberen zo breed mogelijk het product te gebruiken zodat die ervaring ook zo uitgebreid mogelijk is. Dat delen we, nogmaals zonder te oordelen.

Dus op die manier hebben we gedurende twee en een halve dag de tijd genomen om de boards en de rest van de gear uitgebreid te gebruiken. Het weer heeft ons en de meegenomen erg uitgedaagd, van zonnig en erg koud, -20 en erg harde snijdende wind, tot nog veel kouder, met heftige sneeuw voortgejaagd door nog hardere wind.

Weer een waanzinnige ervaring waaruit ook weer bleek hoe belangrijk het is om echt goede gear op de berg te hebben, en dat goed te gebruiken. Het resultaat gaan jullie de komende weken zien.  Zo stay tuned!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.