Google street view is al lang niet meer alleen van de straat. Nu maakt Google haar technologie beschikbaar om de meest uiteenlopende landschappen op aarde vast te leggen. Ze stellen hun Google Trekker technologie beschikbaar aan derden om Google Maps te brengen waar geen wegen zijn. Google is zelf al met de Trekker naar de Grand Canyon en de Galapagos geweest.

De Trekker backpack is voorzien van een camera system met 15 lenzen die continu beelden vastleggen. Iedere camera lens kijkt een andere kant op zodat de vastgelegde beelden samengevoegd een 360 graden beeld geven van de omgeving. Het systeem weegt ongeveer 18 kilo.

Ze stellen het camerasysteem beschikbaar voor non-profits, overheids instellingen, universiteiten en onderzoeks groepen. Je kunt je hier aanmelden om mee te werken aan dit project.

SOURCEGoogle
SHARE
Previous articleICEdot Crash Sensor
Next articleWavejet, een revolutie in surfen
Editor's Squad
Bij GearLimits geloven we dat goed materiaal leidt tot betere prestaties, meer plezier en hogere veiligheid. Voor elke sporter die zijn grenzen wil verleggen en zijn plezier wil vergroten is dit een must. GearLimits helpt je hierbij.

Leave a Reply