Nike haalde enkele jaren terug haar sub-brand ACG van de markt. ACG komt terug en zal opnieuw worden geïntroduceerd, maar nu als urban outdoor merk onder de naam NikeLab ACG.

NikeLab ACG voor urban outdoor

Evenals bij Nike ACG dat in 1989 als outdoor- en snowsport label werd gelanceerd, omvat de collectie van NikeLab ACG een complete collectie technische kleding, schoenen, rugzakken en accessoires, maar dan gericht op de outdoor- en actionsporter die de stedelijke omgeving als zijn outdoor leefgebied heeft. De NikeLab ACG collectie is ‘designed to meet the demands for mobility and weather protection in any urban setting’, zoals het wordt omschreven.

Nike en Gore-Tex technologieën

De eerste NikeLab ACG producten zijn sinds medio december te koop via nike.com en in geselecteerde Nike stores in Noord-Amerika, West-Europa en Japan. Nike maakt gebruik van diverse zelf ontwikkelde technologieën, waaronder Nike Tech Fleece, Nike Dri-FIT Wool en Nike Flyknit, maar ook van Gore-Tex materialen. Voor het design tekent Errolson Hugh van het ontwerpbureau Acronym in Berlijn.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.