Dit soort dingen worden wij altijd blij van: wanneer mooie merken bij elkaar komen en op inhoud elkaar gaan helpen. Enerzijds Bergans of Norway, ons welbekend voor de high-end en kwalitatief hoogwaardige gear met het mooi design; anderzijds de Mentelity Foundation met Bibian Mentel als voorvechter van het “enablen” van jonge mensen met een lichamelijke beperkingen door sport, en dan met name haar geliefde snowboarden, maar ook wakeboarden en SUP, spelen in rol in hoe zij het leven van deze jonge mensen verrijkt.

Bibian ontmoette ik voor het eerst op de Hintertuxer gletsjer, voor de Olympische Spelen. Ik sprak toen ook met een aantal van haar pupillen, Chris Vos en Lisa Bunschoten en over de vrijheid die de sport hen had teruggegeven. Inspirerend, to say the least.

Kortom, een stichting kortom die waardevolle dingen doet en alle support en partnering kan gebruiken van partijen als Bergans of Norway.

“De duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn niet alleen terug te vinden in de producten en het productieproces maar ook in de relaties met partners van het Noorse merk.” vertelt Bergans zelf. Zo zijn ze ook partner van de Bas van der Goor Foundation die zich inzet om mensen met suikerziekte meer aan het sporten te krijgen.

Bergans zal de komende jaren Bibian Mentel en haar team gaan outfitten; je kan er minder warm bij zitten! Een tijd geleden interviewden we Bibian over haar voorkeuren voor gear, en toen bleek al het enorme belang van goede en mooie technische kleding.

Dus is dit partnership ook een hele mooie, wat Bibian beaamt. “Wij zijn erg blij met de samenwerking met Bergans voor de komende 3 jaar. We weten welke skigebieden we ongeveer kunnen gaan verwachten en dat varieert van Europa en Amerika tot aan Zuid Amerika en het Verre Oosten. De skigebieden zullen sterk in hoogte variëren (2000 tot 3800 meter), hierdoor komen wij in zeer verschillende weersomstandigheden. Het is van zeer groot belang dat onze atleten zowel tijdens de trainingen als tijdens de wedstrijden niet te veel afkoelen maar ook niet oververhit raken. Daarnaast moeten ze ook nog goed kunnen bewegen in hun kleding. Dit vraagt erg veel van een merk en dankzij de zeer hoogwaardige technische materialen hebben we hierin in Bergans een topproduct gevonden. Wij zijn dan ook van mening dat Bergans zeker een steentje bij gaat dragen in de successen die wij van plan zijn om te gaan behalen.”

Vanuit GearLimits wensen wij Bergans of Norway en de Mentelity Foundation een mooi partnership toe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.