ShopReview: Bever Flagshipstore Houten

Ondanks dat GearLimits natuurlijk vooral een online ding is, waarbij we onze lezers proberen te informeren over the latest and the best in outdoor en actions sports gear, moet uiteindelijk je die gear wel ergens kopen. Natuurlijk kan veel online, maar de offline ervaring op de winkelvloer is van groot belang.

Schoenen moet je niet online uitzoeken, helmen ook niet, en zo zijn er nog veel meer dingen die je het best gewoon “live” kunt kopen. Daarom gaan we vanaf vandaag aandacht besteden aan verschillende outdoor en actions sports winkels in Nederland. We delen hierbij onze ervaringen en zien ook graag ervaringen van lezers graag binnenkomen. De eerste Shop die we reviewen is de Bever Flagshipsstore in Houten.

Eerste indruk

De winkel ligt aan de Meerpaal in Houten: een straat met een typische vinex naam in een redelijk doods industrieterrein. Het flinke gebouw waar de Bever gevestigd is herbergt ook een Telstar XL winkel en een campingwinkel van Frans de Witte. Daarnaast een wat gaar eettentje en een anonieme meubelzaak. Niet de meest inspirerende omgeving. Parkeren op het dak is wel gratis, en zelfs op een drukke zaterdag is alles ruim en niet stampend vol mensen.

De winkel is heel ruim van opzet, met mooie displays, voldoende kassa’s en een mooie 1e etage die als een vide over de achterzijde van de store loopt. Het eerste waar je tegenaanloopt is een grote “arena” bijna voor schoenen. Eromheen loopt een grote loopbrug met ingemetslede stenen waarop je je schoenen kunt testen. Het aanbod lijkt heel breed, van sandalen tot Alpine bergschoenen. Daarbij valt wel op dat het assortiment aan schoenen dus wel heel breed is, maar de collectie per categorie daardoor wel beperkt is. Zo is het aanbod aan wandelschoenen voor kinderen heel beperkt. Die tegenstelling tussen een breed assortiment en beperkte collecties komen we ook elders tegen.

1000x600.031

Assortiment

Het assortiment van de winkel is heel compleet. In principe kan je bijna alles vinden, van crampons en klimschoenen tot gps apparatuur, bungalowtenten en bbq setjes. Er waren secties met technische kleding, maar ook trailrunning gear en ook hoek met baselayer kleding van Icebreaker, Odlo en Super Natural. Camping hardware, een hoek met kaarten en gidsen, grote collectie schoenen en een enorme extra hal met een echt tentententoonstelling. Die laatste staat er al heel lang, ook voor de Bever een flagshipsstore werd. Er staan veel en fraaie tenten, van klein en lichtgewicht tot halve paleizen, maar de hal zelf kan ook een makeover gebruiken; de tenten staan al heel lang in precies dezelfde opstellingen, plakken vloerbedekking liggen soms wat scheef op de vloer, en in de hal zelf zijn er geen medewerkers van Bever om je te helpen.

Collecties

De verscheidenheid aan merken in de winkel is erg groot, alle grote merken zijn vertegenwoordigt, met o.a. een shop-in-shop van Fjällraven en Arc’teryx en een grote hoek voor de vrijwel complete GoPro collectie. Wat wel opvalt is dat naast deze twee shop-in-shops de collectie per merk redelijk beperkt is. Dat is dan wel jammer, vooral als je merk trouw bent dan heb je niet altijd heel veel keus.

Service

We hadden op zich een goede ervaring met het personeel. We waren op zoek naar schoenen en sandalen voor drie volwassenen en twee kids, en al met al werden we zonder al te lang wachten goed en vriendelijk geholpen. Er was ook voldoende personeel op de been. Er was wel per persoon verschil in hoe veel men wist te vertellen over de schoenen en hoe goed je echt geholpen werd om een goede keuze te maken. Maar de ervaring was over het algemeen gewoon positief.

Varia

Typisch was dat ik helemaal geen mobiel bereik had in de winkel; als ik eruit liep meteen wel. Ze bieden wel gratis WIFI maar moet je wel even akkoord gaan met algemene voorwaarden.

Volgens de Bever site is er rond het winterseizoen een zeer uitgebreid assortiment aan wintersport producten. We gaan tegen die tijd zeker ook weer langs.

Retour policy

  • Ruilen met bon binnen 10 dagen waarbij je ook geld terug kan krijgen.
  • GPS en bergsportmaterialen mag je niet ruilen

Review overzicht

Overall indruk
Assortiment
Collecties
Service
Retour policy
Parkeren

Samenvatting

Mooie ruim opgezette winkel (behoudens de tentenhal) waar je ontzettend veel kunt vinden. Er is per merk en per product categorie wel soms beperkt uit collecties ingekocht. Er is dus sprake van soms weinig van heel veel, om het zo maar te zeggen. De producten die worden aangeboden zijn wel vrijwel allemaal echt kwaliteitsproducten. Dus dat is erg positief.
Editors Squad
Editors Squad
Bij GearLimits geloven we dat goed materiaal leidt tot betere prestaties, meer plezier en hogere veiligheid. Voor elke sporter die zijn grenzen wil verleggen en zijn plezier wil vergroten is dit een must. GearLimits helpt je hierbij.

5 REACTIES

  1. GPS en bergsportmaterialen mag je niet ruilen, Wat is daar zo speciaal aan dat je nou net niet deze materialen mag ruilen. Bergsportmaterialen zijn dat stokken, handschoenen, ski-bril, beenwarmers. karebeinhaken.

    • Goede vraag Ruud, we gaan met Bever contact opnemen en als we antwoord hebben dan laten we het weten. Wat overigens interessant is dat de online webshop een andere retourpolicy heeft dan de winkel (namelijk 30 dagen en schijnbaar geen uitzondering voor GPS en bergsportmateriaal). We gaan bellen en komen zsm met het antwoord.

    • Hallo Ruud, We hebben met Bever gebeld: reden voor uitzondering van GPS en bergsportmaterialen, bijvoorbeeld idd klimmaterialen. Het uitgangspunt is dat als deze materialen echt al gebruikt zijn (bv GPS aparatuur is gepeild and opgezet), ze niet meer verkoopbaar zijn. Maar eigenlijk geldt dat voor ale gebruikte materialen. Daarnaast gaven ze aan dat de retour periode in de winkel ook 30 dagen moet zijn, en dat ze bezig zijn de bonnetjes aan te passen hierop.

  2. Mooi stuk! Er is ook een bevercard waarmee je volgens mij nog ruimere retourmogelijkheden hebt..

Reacties zijn gesloten.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Het hoe en waarom van een goede lawine-uitrusting

Off-piste skiën en snowboarden is bijzonder populair. De aantrekkingskracht van verse, onbetreden sneeuw is groot. Het gevaar des te meer. Jaarlijks kost het vele...

Een weekendje binnen? Dan kun je ook avontuur zoeken met gamen

Voor buitensporters is buiten zijn een deel van hun leven. Of het nu gaat om bergbeklimmen, kajakken op rivieren of hardlopen over paden, ze...

De thru-hiking paklijst voor langeafstandswandelaars

Wat heb je nodig voor jouw volgende langeafstandswandeling? Goede vraag! Samen met thru-hiking gingen we op onderzoek uit en kwamen we tot een handige...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief

Mooie ruim opgezette winkel (behoudens de tentenhal) waar je ontzettend veel kunt vinden. Er is per merk en per product categorie wel soms beperkt uit collecties ingekocht. Er is dus sprake van soms weinig van heel veel, om het zo maar te zeggen. De producten die worden aangeboden zijn wel vrijwel allemaal echt kwaliteitsproducten. Dus dat is erg positief. ShopReview: Bever Flagshipstore Houten