Zijn de Salomon Quest 4 GTX berg/wandelschoenen geschikt voor Wales?

De Salomon Quest 4 GTX berg/wandelschoenen zijn in eerste instantie ontworpen voor lange expedities en zware omstandigheden, dus zeker voor het ruige terrein van Wales. Ik heb de schoenen vooralsnog niet gebruikt met ‘flinke’ bepakking, maar ook zeker voor kortere wandelingen door ruig terrein en in een stedelijke omgeving zijn deze schoenen uitermate geschikt en comfortabel.

De basis van deze schoen is geïnspireerd door Salomons expertise op het gebied van trailrunning, waardoor de schoen de natuurlijke afwikkeling van je voet ondersteunt. Ten opzichte van de vorige versie heeft Salomon het chassis verbeterd met als doel comfort te blijven bieden voor lange expedities en zware omstandigheden, waarvoor Quest 4 GTX schoenen eigenlijk gemaakt zijn.

Pasvorm

Wat pasvorm betreft stellen de Salomon Quest 4 GTX wandelschoenen niet teleur. Met de vetersluiting zijn de schoenen goed aan te passen op individuele behoeften. Bovendien is er veel demping in de schoen, waardoor ze zelfs na een lange dag op de trails comfortabel zijn.

Comfort

Comfort is subjectief en hangt sterk af van de pasvorm. De Quest is stijf onder de voeten met een bescheiden demping en slechts een beetje ruimte in de ‘toe box’. Als je op zoek bent naar een relatief soepele, atletische schoen, zul je Salomon Quest waarschijnlijk comfortabeler vinden dan grotere berg/wandelschoenen. Dat geldt in ieder geval voor mij.

De nieuwe Contagrip zool op de Quest 4 is een mooie upgrade en zorgt voor een goede grip op verschillende ondergronden. Dit komt het loopcomfort zeker ten goede.

Ademend vermogen

De binnenvoering van de schoenen is van Gore-Tex (GTX), een membraan met hele kleine poriën, die zo klein zijn dat ze geen water doorlaten, maar wel zweet afvoeren naar buiten. Het buitenmateriaal is gemaakt van een combinatie van leer en textiel, waardoor de lucht gemakkelijker kan circuleren en je voeten zelfs in natte omstandigheden droog blijven. Dus geen zorgen over zweetvoeten of oncomfortabele temperaturen door gebrek aan ventilatie tijdens de soms modderige en natte landschappen van Wales.

Waterdichtheid

Zoals hiervoor al bij het ‘ademend vermogen’, geeft de Gore-Tex technologie ook bescherming tegen het binnendringen van water. Dit betekent dat wat voor weer je ook tegenkomt in Wales, je voeten de hele dag droog en comfortabel blijven.

Gewicht

Qua gewicht zijn deze schoenen verrassend licht gezien hun robuuste constructie en beschermende eigenschappen – ze wegen ongeveer 1300 gram per paar (maat 45). Het zijn niet de lichtste schoenen, maar maakt ze wat mij betreft wel ideaal voor lange wandeltochten, waarbij elke gram telt om de vermoeidheid later op de dag te verminderen!

Looks

Tenslotte komen we bij de ‘looks’ – een belangrijke factor voor iedereen die zowel stijl als prestaties zoekt in outdoorschoenen! Ook hier levert Salomon met zijn slanke bovenwerk met subtiele accenten op verschillende delen van de schoen, zoals de veters en de hiel contour, een moderne maar tijdloze esthetiek. Het blijven natuurlijk wandelschoenen en het gaat er in eerste instantie om dat je er lekker op loopt, al dan niet met bepakking. Daarbij is het ook wel erg prettig dat ‘lompe klossen’ verleden tijd zijn.

Final Thoughts

De Salomon Quest 4 GTX berg/wandelschoen is een lichte, goed zittende, professionele en stoer ogende schoen. De schoen biedt uitstekend comfort, ademend vermogen en waterdichtheid tegen een betaalbare prijs van €220. De Salomon Quest 4 GTX is er in heren en dames uitvoering en je koopt ze o.a. bij Bever

Review overzicht

Pasvorm
9
Comfort
8
Waterdichtheid
8
Ademend vermogen
8
Gewicht
7
Looks
9
Prijs/kwaliteit
9

Samenvatting

De Salomon Quest 4 GTX berg/wandelschoen is een lichte, goed zittende, professionele en stoer ogende schoen. De schoen biedt uitstekend comfort, ademend vermogen en waterdichtheid tegen een betaalbare prijs.
Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

In twee etmalen door Marokko tijdens de Mazda Epic Drive

De Mazda Epic Drive is een unieke rijervaring die autorijders de mogelijkheid biedt om Mazda’s nieuwste modellen te testen in uitdagende en adembenemende omgevingen....

Licht en stevig in de bergen met de Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX | Review

De Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX is uitstekende wandelschoen die voor veel terreinen is geschikt en die voldoet aan mijn verwachtingen.

MiiR is goed voor de gebruiker én de planeet

MiiR heeft een duidelijke missie: producten creëren die goed zijn voor de gebruiker én de planeet.
De Salomon Quest 4 GTX berg/wandelschoen is een lichte, goed zittende, professionele en stoer ogende schoen. De schoen biedt uitstekend comfort, ademend vermogen en waterdichtheid tegen een betaalbare prijs.Zijn de Salomon Quest 4 GTX berg/wandelschoenen geschikt voor Wales?