Waarom de Gerber Impromptu Tactical de beste pen is | Review

De Gerber Impromptu is een sterke en solide tactische pen met glasbreker. In tegenstelling tot veel andere tactische pennen is hier de glasbreker niet in een dop geplaatst, maar naast de penpunt. Hierdoor werkt de Impromptu als een gewone klikpen. Vergeet overigens het woord ‘tactisch’ even, want de pen is ideaal voor buitensporters en dagelijks gebruik. In deze review leg ik je uit waarom.

De body van de pen is gefreesd uit staal, dus lekker degelijk. Hierop zit zwarte Cerakote coating (Cerakote is een polymere keramische thin film coating). Zeer duurzaam en bestand tegen vuil. De glasbreker is gemaakt van gehard staal. Als vulling is de pen voorzien van een Rite-in-the-Rain vulling. Deze schrijft onder alle omstandigheden; wind, sneeuw en ook in de stromende regen.

Design

De Gerber Impromptu Tactical Pen is gemaakt van bewerkt staal in plaats van aluminium of titanium, zoals vaker voor tactische pennen wordt gebruikt. Het is een klikpen in plaats van een pen waarbij je de dop moet verwijderen om de schrijfpunt bloot te leggen. Het design en de zwarte kleur geven de Impromptu een zakelijke uitstraling; de pen is ook verkrijgbaar in de kleuren Silver en Flat Dark Earth. Aan de robuuste textuur en het gewicht van de pen is duidelijk dat deze is ontworpen voor wetshandhavings- of militaire instanties.

Waarom de Gerber Impromptu Tactical de beste pen ‘ever’ is | Review

De stalen clip is eenvoudig te verwijderen, mocht je deze niet willen gebruiken; of moeten demonteren als deze is verbogen om het terug te buigen. Door de degelijkheid is ook het vervangen van de vulling een eitje.

De Gerber Impromptu in gebruik

De vulling

De Gerber Impromptu wordt geleverd met een Rite-in-the-Rain vulling, zodat ermee te schrijven is in verschillende weersomstandigheden, ook bij minder mooie weersomstandigheden. Persoonlijk bewaar ik het ook een waterdichte notebook in mijn rugzak, dus als ik ergens een notitie moet schrijven of achterlaten, kan dat ongeacht wind, regen of sneeuw gebeuren.

Het schrijven

Wat schrijven betreft, is de Gerber Impromptu uniek wat mij betreft. De pen weegt 66 gram, wat voor een pen zwaar is. Deze pen van bewerkt staal voelt solide aan en schrijft erg prettig; al blijft dat natuurlijk een persoonlijke voorkeur.

Waarom de Gerber Impromptu Tactical de beste pen ‘ever’ is | Review

Als je de pen zo vasthoudt dat de glasbreker zich direct onder de punt van de patroon bevindt, kan deze in de weg zitten. Door de pen 90 graden te draaien, wordt deze verplaatst en is dan geen belemmering meer. Als je eenmaal gewend bent aan deze handeling, dat kan in het begin even wennen zijn, heb je de ideale pen voor het maken van aantekeningen. Ik zou de pen niet gebruiken voor het schrijven van een roman.

Tactisch vs Klus gebruik

Met de stijl van de pendop is het ene uiteinde van de pen voorzien van uw glasbreker en het andere is de schrijfpunt van de pen. Op de Gerber Impromptu Tactical Pen is de glasbreker permanent zichtbaar net boven de schrijfpunt. Dit is voor de een positief en voor de ander een negatief aspect, dus dat is de afweging voor het al dan niet aanschaffen.

De glasbreker is natuurlijk specifiek voor wetshandhavings- of militaire doeleinden ontworpen, maar ik gebruik deze als centerpons; voor het priemen van gaatje voor het boren in hout of kunststof; ook het inkrassen van zaaglijnen op hout en kunststof. Ook ideaal als verzorgingsset voor je nagels, na het klussen 😉

Waarom de Gerber Impromptu Tactical de beste pen ‘ever’ is | Review

De pen als tool voor zelfverdediging

Om nog even op de van origine tactische insteek terug te komen. De Gerber Impromptu is ontworpen in samenwerking met wetshandhavers en heb je – zelfs als je ter plaatse aantekeningen maakt (beide handen bezet) – nog steeds verdedigingsgereedschap in je hand waardoor je zeer snel kunt reageren.

Reizen met de Gerber Impromptu

Het enige echte nadeel van dit design uit zich op moment dat je gaat reizen met het vliegtuig. Doordat de glasbreker iets verschoven is ten opzichte van de schrijfpunt, is het evident dat dit geen typische pen is. Nu de reisbeperkingen strenger zijn is het denkbaar dat de airport security deze pen als een wapen beschouwt en deze niet toestaat op vluchten.

Reistips

De manier waarop ik hiermee omga, is om de pen in het ‘volle zicht’ te verbergen. Wat ik daarmee bedoel is dat ik zorg dat ik meerder pennen bij mij heb en dan oogt de Impromptu gewoon ls een mooie metalen poen tussen standaard balpennen.

Conclusie

De Gerber Impromptu Tactical Pen heeft het uiterlijk, het gevoel en de functie van een defensief hulpmiddel en kwalitatief schrijfinstrument verpakt in één ontwerp. Het nadeel van een extra blik van een airport security op het vliegveld wordt voor mij teniet gedaan door de positieve schrijfkwaliteiten, functionaliteiten en defensieve eigenschappen van deze pen.

De Gerber Impromptu kost € 85,- en is o.a. verkrijgbaar bij Knives & Tools.

Waarom de Gerber Impromptu Tactical de beste pen ‘ever’ is | Review

Review overzicht

Design
9
Gebruik
9
Features
8
Duurzaamheid
9
Prijs/kwaliteit
9
Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Helly Hansen Odin 9 Worlds Infinity Shell Jacket | Review

Het mag geen geheim zijn dat we bij Gearlimits houden van goede outdoor kleding. Onze redactie is, naast het schrijven van artikelen, bijna altijd...

Vallon Freebirds skibril; stijl, comfort en goed zicht | Review

De Vallon Freebirds skibril van een uitstekende keuze dankzij de hoogwaardige Carl Zeiss lens met anti-fog coating.

De natuur in met de nieuwe Haglöfs Front Proof hardshell 

De Front Proof hardshell van Haglöfs is een hoogwaardige outdoor jas die ideaal is voor avonturiers die op zoek zijn naar bescherming tegen de...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief

De Gerber Impromptu is een sterke en solide tactische pen met glasbreker. In tegenstelling tot veel andere tactische pennen is hier de glasbreker niet in een dop geplaatst, maar naast de penpunt. Hierdoor werkt de Impromptu als een gewone klikpen. Vergeet overigens het woord...Waarom de Gerber Impromptu Tactical de beste pen is | Review