Review: Salomon S/Max 12 All-Mountain Ski 2019-2020

De Salomon S/Max ski’s deed onze reviewer Stijn van Oss terugdenken aan zijn tijd als skileraar. De S/Max was namelijk een ski waar je elk niveau skiër de berg mee af kunt nemen, en als leraar ook nog eens zelf op vrije momenten zelf kunt knallen.

Omstandigheden

Kaiserswetter: zonnetje aan de blauwe hemel, temperaturen constant lekker onder nul. De verse sneeuw die de dag daarvoor was gevallen bleef de hele dag lekker droog en de pistes waren dus best zacht. Tegen het einde van de dag een beetje “op”geskied en in sommige stukken wat rommelig.

De Salomon S/Max 12 ski’s

De S/Max is een van de ski in een lijn van drie, waaronder de Salomon S/Race en de S/Force die we ook eerder reviewden. Salomon beschrijft de ski als een race inspired rocketship met een sterke focus op grote carve bochten. Met een radius van 17 meter bij een lengte van 175 en 180cm is de geometrie daar ook zeker geschikt voor. Stijn merkte ook dat de S/Max inderdaad excelleert in de midden lange en lange bochten. Zeker op de kanten met versterkte “Edge Amplifier” side-walls voel je stabiliteit en betrouwbaarheid.

De ski is licht,heel beïnvloedbaar en qua niveau dus heel toegankelijk. Naast die middellange en lang bochten waar het super goed in is, kan je dus ook korte gesneden bochten erin gooien. Echt een piste ski, niet per se super voor off-piste.

 

Doelgroep

Ondanks die “race inspiration” kan je volgens Stijn dus ook minder ervaren skiërs de berg afsturen. Het interessante is dat je als “intermediate” skiër goed uit de voeten kunt, maar Stijn gaf ook aan dat de ski ook nog steeds super leuk blijft tot aan expert niveau. Het is dan ook een ski waar je heel lang op vooruit kunt en je techniek kunt blijven verbeteren.

Koop de Salomon S/Max 12 + Z12 GW Bindings: Advies prijs € 799,-

Review overzicht

Bochten comfort:
9
Vroeg naar de kanten:
8
Stabiliteit / precisie op snelheid:
8.5
Off-piste prestaties:
6
Sturen en wendbaarheid:
8.5
Rebound, bochten uitkomen:
8
Beïnvloedbaar:
8
Mark Stokmans
Mark Stokmans
Since I can remember I have been very active in many different sports: started with baseball, tennis and riding later hockey, football, running and aikido. In addition, since twelve years old I've been into actionports: at first windsurfing, later climbing, inline skating, snowboarding, mountain biking. With the first action cams coming onto the market I've been making action sports videos. Furthermore, I've worked in the sports industry since 1990, sports marketing, media and live TV and until the end of 2016 at the Dutch Olympic Committee. Besides being partner in GearLimits I work as a digital freelancer. Based in the Netherlands, Married with Children (11 and 13 years old)

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

In twee etmalen door Marokko tijdens de Mazda Epic Drive

De Mazda Epic Drive is een unieke rijervaring die autorijders de mogelijkheid biedt om Mazda’s nieuwste modellen te testen in uitdagende en adembenemende omgevingen....

Licht en stevig in de bergen met de Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX | Review

De Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX is uitstekende wandelschoen die voor veel terreinen is geschikt en die voldoet aan mijn verwachtingen.

MiiR is goed voor de gebruiker én de planeet

MiiR heeft een duidelijke missie: producten creëren die goed zijn voor de gebruiker én de planeet.
De Salomon S/Max ski's deed onze reviewer Stijn van Oss terugdenken aan zijn tijd als skileraar. De S/Max was namelijk een ski waar je elk niveau skiër de berg mee af kunt nemen, en als leraar ook nog eens zelf op vrije momenten zelf...Review: Salomon S/Max 12 All-Mountain Ski 2019-2020