Videoreview: Salomon S/Force Alpine Ski 2019-2020

De Salomon S/Force is de eerste ski van ons review set waar we aandacht aan besteden dit jaar. De ski komt uit de lijn waar ook de S-Max en S-Face in zitten, en deze S/Force is van de drie de meest breed inzetbare.

We skieden twee keer met de S/Force: de eerste dag met erg veel sneeuwval en dus veel sneeuw op de piste. De tweede dag bij heel mooi weer, goed geprepareerde maar zachte pistes door de verse sneeuwval.

De Ski

Gekarakteriseerd door onze tester Stijn van Oss als een all-weather ski, kan je met deze ski dus onder heel veel verschillende omstandigheden uit de voeten. De ski heeft veel draagvermogen doordat deze breed onder de voet is. Maar het heeft toch een sterke taillering door de eveneens een brede tip en tail waardoor ook bochteninzet makkelijk is en de ski graag naar zijn kanten wil.  De ski kan heel goed omgaan met bochten van verschillende radiussen, zowel kort, midden-lang als lang.

Door de breedte van de ski presteert de S/Force ook off-piste of in dikkere papperige sneeuw erg goed. Kortom een zeer breed inzetbare ski voor heel veel verschillende omstandigheden. Alle technische specificaties van de ski vindt je hier.

Doelgroep

Voor de licht ambitieuze, sportieve skiër die elke keer een beetje meer wil en een paar ski’s wil voor alle omstandigheden.

Review overzicht

Bochten comfort:
8
Vroeg naar de kanten:
9
Stabiliteit / precisie op snelheid:
8
Off-piste prestaties:
8.5
Bochten inzetten:
8
Rebound, bochten uitkomen:
8
Beïnvloedbaar:
8
Prijs / Kwaliteit:
8

Samenvatting

De Salomon S/Force is een prettige, zeer stabiele ski die gemakkelijk te rijden is. Stabiel en nauwkeurig op snelheid en in staat om veel verschillende sneeuw- en weersomstandigheden aan te kunnen. Voor een brede, sportieve doelgroep. De ski inclusief de Z12 GW 19/20 binding heeft een adviesprijs van € 749,95.
Mark Stokmans
Mark Stokmans
Since I can remember I have been very active in many different sports: started with baseball, tennis and riding later hockey, football, running and aikido. In addition, since twelve years old I've been into actionports: at first windsurfing, later climbing, inline skating, snowboarding, mountain biking. With the first action cams coming onto the market I've been making action sports videos. Furthermore, I've worked in the sports industry since 1990, sports marketing, media and live TV and until the end of 2016 at the Dutch Olympic Committee. Besides being partner in GearLimits I work as a digital freelancer. Based in the Netherlands, Married with Children (11 and 13 years old)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

In twee etmalen door Marokko tijdens de Mazda Epic Drive

De Mazda Epic Drive is een unieke rijervaring die autorijders de mogelijkheid biedt om Mazda’s nieuwste modellen te testen in uitdagende en adembenemende omgevingen....

Licht en stevig in de bergen met de Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX | Review

De Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX is uitstekende wandelschoen die voor veel terreinen is geschikt en die voldoet aan mijn verwachtingen.

MiiR is goed voor de gebruiker én de planeet

MiiR heeft een duidelijke missie: producten creëren die goed zijn voor de gebruiker én de planeet.
De Salomon S/Force is een prettige, zeer stabiele ski die gemakkelijk te rijden is. Stabiel en nauwkeurig op snelheid en in staat om veel verschillende sneeuw- en weersomstandigheden aan te kunnen. Voor een brede, sportieve doelgroep. De ski inclusief de Z12 GW 19/20 binding heeft een adviesprijs van € 749,95.Videoreview: Salomon S/Force Alpine Ski 2019-2020