Videoreview – Jones Flagship Snowboard: een “Classic Gun”

Jeremy Jones is een van de legendes van het snowboarden. Een van de meest bekende rijders die (letterlijk) de grenzen heeft verlegd van hoever, hoe hoog en waar je kunt gaan met je snowboard. Hij is een pionier van het “big mountain riding” en splitboarding en produceert onder zijn eigen naam freeride- en splitboards vanaf het seizoen 2013/2104.

Vrij recent is er nog een film over zijn leven uitgekomen.: “A Life of Glide”.

De Flagship, zoals de naam al doet vermoeden, is hét  freeride-board van het merk en een board dat in de collectie zit sinds het begin van het merl. De claim van Jones is dat de Flagship overal doorheen zal “chargen” / rammen.

De belofte van de Flagship

Het profiel van een board bepaalt voor een groot deel hoe het zal rijden. Het Jones Flagship heeft camber tussen de bindingen, voor kracht, grip en pop, en rocker richting de tip en tail. Met meer rocker op de tip, voor meer “float” in poeder. Het board is daardoor minder geneigd in de poeder te duiken en blijft er makkelijker op “drijven”. In feite is het board enigszins directional en is de stand een beetje set-back. Alle kenmerken waardoor het aan de eisen van off-piste rijden voldoet.

“Charging” betekent dat je te allen tijde grip moet hebben, dat het board stabiel moet zijn bij hoge snelheden en stijf genoeg om door alles heen te ploegen. De Flagship is zo gemaakt dat het dat allemaal moet kunnen. Naast het natuurlijke positieve effect van een camber profiel op grip, met een zeer lange effectieve edge (dat is waar de edge de sneeuw raakt als je in een bocht zit), verbetert de “Traction Tech” zoals Jones het noemt, de edge grip nog meer. Het heeft een beetje het effect van een gekarteld mes dat makkelijker door brood snijdt, er zijn extra contactpunten langs die effectieve rand die nog meer in de sneeuw bijten.

Als gear nerds kunnen we nog ang doorgaan over alle slimme dingen die in het bord zijn verwerkt, de “lepelachtige” opschuining aan de tip en tail voor een beetje meer float en minder catch, maar dat laten we aan Jones over. Wat belangrijker is om te weten is of al dat slimme spul daadwerkelijk op de berg wat oplevert.

[vc_message]Begrijp je niet altijd wat alle begrippen willen zeggen? Check onze GearGuide Snowboards voor uitgebreide uitleg.[/vc_message]

De Flagship volgens Seb

Ook al is Seb geen erg grote of zware kerel, hij is een zeer krachtige rijder, houdt van “big mountain riding” en houdt van de berg af rammen. Alltijd en onder alle omstandigheden. Met al zijn ervaring herkende hij de kwaliteiten van het bord voordat hij er zelfs op reed, en toen hij dat deed, werd hij niet teleurgesteld. Het board maakte zijn belofte als “charger” waar en was een “classic gun” zoals Seb het uitdrukte. Je moet er hard mee rijden, met kracht, en dan zal het je terugbetalen met stabiliteit, grip en pop. En alles met vertrouwen.

Volgens Seb is het een board voor rijders op expertniveau, hoewel een gevorderde boarder die goed zijn bochten maakt en weet van carven, voldoende gelegenheid zal hebben om te groeien en zijn rijstijl te verbeteren. Het board eist wel dat je er heel actief op rijdt.

De Flagship volgens Mark

Na het horen van het oordeel van Seb was ik een beetje ongerust, ik ben geen expert en ben nog lang niet zo ervaren als Seb. Maar net als Seb hoe ik van “chargen”. Ik ben (nog) niet zo’n technische rijder, een beetje langer en zwaarder. Ik heb gemerkt dat ik de grenzen van wat ik met een flexibeler of meer rocker-achtig bord kan doen, eerder tegenkom dan lichtere en / of meer technische rijders. Tamelijk vaak tijdens onze 3 dagen aan boord gebeurde het dat ik aan het knallen was op de piste om op enig moment grip te verliezen en in een wolk van sneeuw, begeleid door Seb’s gelach een ass-slide van vele meters maakte.

Met de Flagship was er zoveel grip, zoveel controle en stabiliteit dat ik er alles in kon stoppen en echt het vertrouwen voelde dat ik in het board kon hebben. Met dit board had ik het gevoel dat ik het volledige potentieel van mijn snowboarder capaciteiten kon bereiken. Ik kon in een recht lijn de piste af, het board echt op zijn kant zetten, maar ook vrij gemakkelijk kortere snellere bochten maken op smallere stukjes. Ik was dus errug blij met dit board!

Conclusie en advies

De Flagship maakt zijn belofte waar. Het is een charger, een klassiek freeride board, een mountain destroyer, het brengt je waar je heen wilt, en snel. Het is verbazingwekkend snel en nog steeds wendbaar genoeg. Maar je hebt wel de kracht en techniek nodig om dit te doen.

Voor een gevorderde rijder die door wil groeien en expert rijders die alles willen kunnen met controle en vrijheid op de berg.

Jones Flagship

Big-mountain freeride snowboard

Adviesprijs: € 599,95

[vc_btn title=”Bij Frosty Snowboarding te koop” style=”flat” shape=”square” color=”black” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.mkskiservice.nl%2Ffrosty|||”]
[vc_cta h2=”Meer snowboard reviews 2017/2018 bekijken?” txt_align=”center” shape=”square” style=”flat” color=”black” add_button=”bottom” btn_title=”MEER REVIEWS” btn_style=”flat” btn_shape=”square” btn_color=”danger” btn_align=”center” add_icon=”top” i_icon_fontawesome=”fa fa-exclamation” i_color=”white” i_background_style=”rounded-less” i_background_color=”black” i_on_border=”true” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.gearlimits.nl%2Fsnowboard-review-sessie-2017-2018%2F||target:%20_blank|”][/vc_cta]

Review overzicht

Piste
9
Offpiste / poeder
9
Park
8
Bochten maken
9
Carven
9,5
Snelheid
10
Springen
8
Jibben
8
Mark Stokmans
Mark Stokmans
Since I can remember I have been very active in many different sports: started with baseball, tennis and riding later hockey, football, running and aikido. In addition, since twelve years old I've been into actionports: at first windsurfing, later climbing, inline skating, snowboarding, mountain biking. With the first action cams coming onto the market I've been making action sports videos. Furthermore, I've worked in the sports industry since 1990, sports marketing, media and live TV and until the end of 2016 at the Dutch Olympic Committee. Besides being partner in GearLimits I work as a digital freelancer. Based in the Netherlands, Married with Children (11 and 13 years old)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Verborgen milieu impact van outdoor gear

Als je op avontuur gaat hou je je waarschijnlijk aan het ‘leave no trace’ principe. Je hebt respect voor dier en natuur, laat geen...

Stagiair(e) Online Redactie & Marketing

Gearlimits, hét no-nonsense platform voor outdoor en action sportliefhebbers, geboren uit een diepe liefde voor een actieve lifestyle. Een onafhankelijk platform, waar we hoogwaardige,...

5 high-end outdoor klapmessen voor iedere serieuze buitensporter

Een outdoor mes is niet alleen mooi, maar ook een onmisbare tool voor de serieuze buitensporter. Er zijn veel verschillende soorten messen, maar in...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.