Videoreview Head Monster 88Ti All-Mountain Ski

De Head Monster 88Ti is een top ski uit de “Allride” categorie van Head. Een ski die op de piste moet kunnen knallen, waar je off-piste mee moet kunnen, harde en zachte sneeuw. Onze meest ervaren rijder Matthijs testte de limits van deze ski.

Omstandigheden

Stevige maar niet ijzige pistes op de hoger gelegen delen in de ochtend. In de middag werd de sneeuw steeds zachter werd lager op de berg papperig.

Review

Het eerste wat Matthijs zegt over de ski, en het eerste wat hij merkte, was een gevoel alsof hij over de voorkant van de ski zou vallen. Alsof de afstand tussen de binding en de neus van de ski te kort was. Maar na een paar runs ging dat steeds beter voelen, en raakte hij vetrouwd met de ski. Vooral de stabiliteit en stijfheid vielen op, die natuurlijk helpen bij het lekker met het gaspedaal ingedrukt skien. Lange carve bochten op snelheid bleven stabiel. Alleen op een paar echt steile zwarte pistes op hogere snelheid leek de ski tegen zijn grenzen qua stabiliteit te lopen.

Met 88mm onder de voet is de ski aan de brede kant voor een piste ski, en dat is dan ook duidelijk bedoeld om dat drijfvermogen te geven als je off-piste gaat. Hoe breder de ski, hoe minder deze in de regel is. En ook stijfheid (off juist minder stijfheid) heeft invloed op wendbaarheid. Dus zou je op papier kunnen denken dat de Head Monster minder bewegelijk is. Tijdens een paar bücklepiste runs merkte Matthijs dat de ski toch echt goed meeboog en soepel door de buckles heen knalde.

Doelgroep

De ski is voor de gevorderde tot zeer gevorderde skiër. Een ski die je actief moet rijden, die heel veel kan, als jij dat ook kunt.

Conclusie

The Head Monster is een stabiele en stijve all mountain ski waarmee je lekker kunt carven op de piste. Met 88 mm onder de binding float voor off-piste, maar nog steeds wendbaar genoeg voor diepe bucklepistes.

 

Head Monster 88 Ti 18/19

Winkeladviesprijs (incl binding): € 700,-

[vc_btn title=”KOOP DIT PRODUCT (ex binding)” style=”flat” shape=”square” color=”black” size=”sm” align=”left” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.snowcountry.nl%2Fhead-monster-88-ti-47392.html||target:%20_blank|”]

Review overzicht

Harde sneeuw/piste
8.5
Zachte sneeuw/off-piste
8.5
Bochten inzet
9
Carven
8.5
Edge/Grip
9
Snelheid/Stabiliteit
9
Reactievermogen
8.5
Prijs-kwaliteit
8
Mark Stokmans
Mark Stokmans
Since I can remember I have been very active in many different sports: started with baseball, tennis and riding later hockey, football, running and aikido. In addition, since twelve years old I've been into actionports: at first windsurfing, later climbing, inline skating, snowboarding, mountain biking. With the first action cams coming onto the market I've been making action sports videos. Furthermore, I've worked in the sports industry since 1990, sports marketing, media and live TV and until the end of 2016 at the Dutch Olympic Committee. Besides being partner in GearLimits I work as a digital freelancer. Based in the Netherlands, Married with Children (11 and 13 years old)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Review: De Nordic Pocket Saw kettingzaag in zakformaat

De afgelopen jaren heb ik een aantal flexibele draadzagen gebruikt, waarvan het gros niet echt duurzaam bleek. De Nordic Pocket Saw is net even...

7 mythes over inlegzolen ontkracht

Voeten worden blootgesteld aan grote hoeveelheden druk en schokken, of je nu hardloopt, skiet, fietst of gewoon wandelt in het dagelijks leven. Deze druk...

Review: On Cloudultra Trailschoenen

De On Cloudultra is de nieuwe trailschoen van On die specifiek ontwikkeld is voor het lopen van ultra’s (afstanden boven de marathon afstand). On...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief