Videoreview: Atomic Cloud 12 2019 Performance Ski

De Atomic Cloud 12 is een dames ski met dezelfde Servotec technologie als je kunt vinden in de Atomic Redster racing ski’s.“This acts like power steering for your skis, dialing up the ski’s agility in turns and its stability on fast straights.” De ski heeft een 100% camber profiel, een lichte houten kern van populierenhout en een full sidewall die een tamelijk compromisloze krachtige rit belooftDe zwarte bad-ass-look (in plaats van de meer vrouwelijke design elementen die je vaak ziet in ski’s gemaakt voor vrouwen) lijkt te impliceren dat deze ski voor powerdames is gemaakt die meer hebben met performance dan met looks.

Omstandigheden

De dag dat we hebben geskiit met de Atomic Cloud 12 bracht een koude ochtend met strakke harde bijna ijzige geprepareerde pistes in de ochtend op de hogere gelegen helling waar we veel zwarte pistes hebben gedaan. Lager op de berg in het tweede deel van de dag kregen we zachtere, papperige sneeuw voor de kiezen.

Dubbele review

Allebei onze vrouwelijke reviewers hebben  geskied met de Cloud 12, met beide verschillende vaardigheidsniveaus. Marije heeft 31 jaar ski-ervaring en deed de hoofd review.

Marije:

Marije’s natuurlijke keuze is voor zachtere ski’s waarmee je net wat makkelijker bochten kunt inzetten en een beetje meer vergevingsgezind. Dus worstelde ze af en toe een beetje met de harde, stijve, “rambak” aard van de Cloud 12. Ze moest echt hard werken om haar bochten in te zetten moest veel agressiever rijden dan haar natuurlijke rijstijl. Volgens Marije zijn deze ski’s echt voor technisch zeer vaardige skiërs die met kracht kunnen skiën.

Steile stukken waren een uitdaging omdat de ski snel wil gaan, overal en altijd. Dus daar moest ze echt hard aan de bak, en elk laatste stukje ski-techniek aanspreken, om op die zwarte pistes onder controle te houden. Op wat vlakkere stukken kon ze ze echter makkelijker laten gaan en volop genieten van de lange stabiele carve bochten waarbij deze ski’s excelleren. Dat is ook waar ze zich niet overweldigd voelde door de ski en echt van zichzelf genoot.

Rinske:

Rinske is een iets meer technische en agressievere skiër. Ze was dol op de ski, vooral omdat het een krachtige en actieve rijstijl vereiste. Op snelheid houdt het je perfect, lange carve bochten waar puur genieten. Maar ook korte of geslipte bochten waren top, zolang je er echt druk op zette. Harde piste’s is waar de ski’s uitblonken. Lager op de berg bij papperige kapot geskiede stukken was het knokken, omdat de Atomic Cloud 12 daar ook vol doorheen wil. Best een dingetje aan het einde van een vermoeiende dag.

Doelgroep

Zowel Marije en Rinske zouden deze ski adviseren aan dames met zeer veel ski-ervaring. Je moet weten hoe je met de ski om moet gaan, hoe je hem moet controleren en besturen terwijl het als een dolle de berg racen en hoe je de ski’s in dat enthousiasme de bochten kan induwen die jij wilt maken. Als je zo’n skiër bent, dan kan je erg veel uit deze ski halen.

Conclusie

De Atomic Cloud 12 voldoet aan zijn belofte vaneen performance piste ski grenzend aan het racesegment (en soms over die grens heen). Voor de ervaring actieve skiër die weet wat ze moet doen om het maximale uit deze krachtige ski te halen.

 

Atomic Cloud 12

Winkeladviesprijs: € 649,95

[vc_btn title=”KOOP DE ATOMIC CLOUD 12″ style=”flat” shape=”square” color=”black” size=”sm” align=”left” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.snowcountry.nl%2Fatomic-cloud-12-x12-tl.html%3F___store%3Ddefault%26gclid%3DCj0KCQiAr93gBRDSARIsADvHiOoHDf2qM3Vh0GBFg59lGYVgUe869NjxHuibqxlucfSe-29a_gbHPiMaAuXaEALw_wcB|target:%20_blank|”]

Review overzicht

Harde sneeuw/piste
10
Zachtere sneeuw/off-piste
7.5
Bochten inzet
8
Carven
9.5
Edge/Grip
9.5
Snelheid
9
Reactievermogen
8
Prijs-kwaliteit
8.5
Mark Stokmans
Mark Stokmans
Since I can remember I have been very active in many different sports: started with baseball, tennis and riding later hockey, football, running and aikido. In addition, since twelve years old I've been into actionports: at first windsurfing, later climbing, inline skating, snowboarding, mountain biking. With the first action cams coming onto the market I've been making action sports videos. Furthermore, I've worked in the sports industry since 1990, sports marketing, media and live TV and until the end of 2016 at the Dutch Olympic Committee. Besides being partner in GearLimits I work as a digital freelancer. Based in the Netherlands, Married with Children (11 and 13 years old)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Review: De Nordic Pocket Saw kettingzaag in zakformaat

De afgelopen jaren heb ik een aantal flexibele draadzagen gebruikt, waarvan het gros niet echt duurzaam bleek. De Nordic Pocket Saw is net even...

7 mythes over inlegzolen ontkracht

Voeten worden blootgesteld aan grote hoeveelheden druk en schokken, of je nu hardloopt, skiet, fietst of gewoon wandelt in het dagelijks leven. Deze druk...

Review: On Cloudultra Trailschoenen

De On Cloudultra is de nieuwe trailschoen van On die specifiek ontwikkeld is voor het lopen van ultra’s (afstanden boven de marathon afstand). On...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief